מתלבט...

eytandi

New member
מתלבט...

אהלן. קראתי הרבה בנושא של חלומות צלולים, ורציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני מתחיל גם:
א. זה שווה את כל המאמץ?
ב. יש בזה משהו שימושי מעבר לכיף ומגניב (כלומר- אפשר לנצל את החלום ללמוד דברים או לחשוב וכו')?
ג. בסרט 'התחלה' רואים שבאיזהשהוא שלב הם מפסיקים לחלום חלומות רגילים והם מאבדים את החוויה הזאת (של חלום אקראי). זה באמת קורה?
ד. ואם זה קורה, שווה לאבד את זה בשביל להרוויח את זה?
ה. חשבתי גם, שאולי יש 'סכנה' שבגלל שהחלום נהיה חוויה עוצמתית אז מתישהו מפסיקים להתעניין במציאות ורק רוצים לחזור לחלום?

כמובן שאני יודע שזה עבודה קשה וכו'... אבל אני עדיין לא בטוח אם זה כדאי או לא. תודה רבה לעונים.

אל על2

New member
היי!

קודם כל..
ברוך הבא לפורום! :)

1)לפי דעתי כן..חצלולים (חלומות צלולים בקיצור) הם חוויות עוצמתיות שלא תשכח אותם למשך הרבה הרבה זמן..
ובכלל..מתי אי פעם תוכל לבקר בחלל או מתחת למים בחיים האמיתיים? (;

2)אפשר ללמוד על עצמך,להתמודד עם פחדים ואולי אפילו לקבל תשובות לבעיות אמיתיות בחיים שלך..

3)לא זה לא יקרה

4)אם באמת זה היה קורה..אז למה לא?
תוכל לעשות מה שאתה רוצה בכל לילה..:)

5)זה יכול לקרות...אבל צריך לדעת לאזן בין החיים לחלומות..
זה לא קרה לאף אחד בינתיים..
חלומות הם דבר מעניין בפני עצמם..אבל גם המציאות היא דבר מאוד מעניין :)
(גם אם אתה לא יכול לשלוט על המציאות..חח)

אתה צודק שזאת עבודה שהיא דיי קשה..
אבל בכל מקרה אנחנו פה, לא משנה אם אתה חולם חצלולים או לא..
:)

היי מתלבט :) ברוך הבא

לפני שאני עונה לך אני רוצה לומר שהשאלות שהעלית נראות לי מאוד רלוונטיות.
חלומות צלולים עלולים להישמע כמו תחום מפחיד או מאיים. יש גם הרבה מיסקוספציות בנושא בעקבות סרטים (טובים אך מאוד לא מדוייקים) שיצאו.

קהילת הפורום היא לא חבורת משוגעים לדבר אלא יותר כמו חבורת אנשים עם חתביב משותף.
חלומות צלולים לא מפריעים לנו בחיים האמיתיים. אף אחד לא מפסיק לחלום חלומות רגילים (מה שהיה כנראה מסכן את בריאותנו הנפשית), אף אחד לא שוקע במציאות אלטרנטיבית ומאבד קשר עם היומיום (להפך. העניין הוא למצוא זמן לאימונים בחלומות צלולים).
אל תשכח שחלום צלול לא יכול להיות תחליף למציאות. חלומות הם כאוטיים מאוד, קצרים ופשוט לא תדירים מספיק.

עבורי חלום צלול שווה את ההשקעה, לפחות כשיש זמן וכוח. זה כיף, אבל יש שם יותר מזה.
זה כלי מדהים להיכרות עצמית. לחיבור לחלקים בך אליהם אתה לא יכול לגשת בדרך כלל.דמיין את עצמך עומד על גבעה ירוקה, ומבין שכל מה שאתה רואה נוצר על ידי תת המודע שלך. כל גבעול עשב הוא למעשה חלק ממך, ומבטא חלק בך. זה נהיה מעניין יותר כשמדובר באנשים (דמויות חלום) ולא בעשב. איתם אפשר לנהל שיחות.

אם אתה חושש מכניסה לתחום- תזכור שאתה תמיד יכול להפסיק להתאמן והכל יחזור למה שהיה. בכל מקרה יש פה בפורום אנשים שישמחו לעזור עם כל שאלה.

בהצלחה :)

Orof83

New member
טוב, לא בדיוק יחזור להיות כמו שהיה....

לאחר תקופה מסויימת גם אם תפסיק להתאמן (אני נקי כבר 3 שנים) עדיין תוכל לזהות כי מדובר בחלום, ומדי פעם באמת יהיו לך חלומות צלולים.
אומנם לא תגלה את זה באמצעות בדיקת המציאות השגרתית, אבל זה כן יכול להוביל לניסויים מעניינים...

וולפהרט

New member
נדיר

אם מפסיקים לנסות לזום חצלולים, רוב החלומות יהיו רגילים. וגם במצב של אימונים רוב החלומות הם רגילים. תתפלא איך המוח מהטל בנו שוב ושוב.
מה שכן, חלק חשב מאימון חלומות צלולים הוא כתיבת יומן, ודרך כתיבת יומן אתה מחדד את הזיכרון שלך מחלומות- רגילים וצלולים כאחד. וככה חווה גם את חווית החלומות הרגילים יותר טוב.
זה תחביב, זה כיף, זה מסקרן, וזה לא גרם שום נזק. סרטים אוהבים להקצין, להפוך הכל לדרמטי יותר.
תזכור שאחרי הכל זה רק חלום ותמיד תוכל פשוט-להתעורר.
ברוך הבא:)
נסה, תתחרט, תפסיק.

Devani

New member
שלום :)

לפני שנתיים כשפעם ראשונה שמעתי על חלומות צלולים זה העלה בי שאלות דומות, חשבתי על זה כל הזמן, בקטע רע, עד שהיה לי שלב כזה כבר שלא רציתי ללכת לישון ולחלום כי פחדתי שיהיה לי חלום צלול ושזאת תהיה חוויה מפחידה וגרועה..(זה היה לפני החצלול הראשון).
אחרי שחלמתי פעם ראשונה צלול הבנתי כמה זה שונה משדימינתי, זה לא מפחיד, וזה לא קיצוני ומשתלט עליך כמו שחשבתי.
וגם כל הקטע בחלום צלול זה שאתה שולט בחלום ולא הוא בך... אז על זה מדובר אל תשכח!
רציתי רק להוסיף שזה לא "מאמץ"- זאת השקעה שלא דורשת ממך לא כסף ולא יותר מידי זמן, נטו קצת מטען רוחני שמופנה לעיסוק הזה... לכתוב יומן חלומות זו השקעה מדהימה, כשאני לפעמים קוראת פה ושם חלומות שחלמתי מזמן זה הדבר הכי מעניין שיש ואני שמחה על כל דקה שהושקעה...וזה קירב אותי לכתיבה ולתיעוד ולהבנת עצמי....
אז כן זה שווה מאד!
ובדיקות מציאות זה דבר שאתה עושה במהלך היום ולא צריך לגזול זמן.

בקיצור ברוכה הבאה

וולפהרט

New member

Freedom Inside

New member
ענו לך כבר לא מעט אבל בא לי גם

&nbsp
א. זה לחלוטין שווה את המאמץ והזמן. אני התחלתי עם הנושא הזה לפניכ מה שנים.. ובמשך הרבה זמן כתבתי את החלומות שלי.. עשיתי בדיקות במציאות פה ושם אבל לא הבנתי מה יהיה הכי טוב לי. אחרי שוולפהרט פה מהפורום המליצה לי על בדיקת מציאות עם האצבעות בידיים, אחרי שבועיים של אימון סוף סוף היה לי חלום צלול מזה (היה לי חלום צלול מקרי כמה חודשים לפני זה). וזה היה הדבר הכי מגניב וכיפי!
ב. קודם כל, אין לזלזל בעניין של הכיף. בעיני חלום צלול זה הדבר הכי כיף שאפשר לעשות במציאות הזאת בלי לקחת סמים מבחוץ. זה כמו משחק מחשב עצום וחסר גבולות שהוא שלך ואתה יכול לעשות בו מה שתרצה. וזה אדיר.
יחד עם זאת - החלומות בכלל וגם החלומות הצלולים מהווים חלון לתוך הנפש. אתה לומד דרכם מה באמת עובר עליך, מה אתה מרגיש ומה יכול לקרות בחיים. בשבילי זה ממש עוגן לשפיות... החלומות שלי כל הזמן מראים לי מה עובר עלי וזה הופך את הכל ליותר קל. כאילו יש מישהו שכל הזמן מקשיב לך

וכמו שאנשים אמרו פה - אפשר להשתמש בזה כדי להתמודד עם פחדים. אני אישית עוד לא עשיתי את זה אבל זה אפשרי ויש כל מיני דברים שאפשר לעשות.
ג. החלומות הרגילים לא נעלמים אף פעם. יותר קל לזכור אותם אבל, בגלל שכותבים אותם.
ד. שוב, זה לא יקרה.
ה. כשיש לי זמן אני תמיד רוצה לחזור לישון ולחלום עוד חלום צלול כי זה פשוט כל כך כיף... אבל תמיד מתעוררים בסוף והמציאות הערה מרגישה כמו יותר זמן ולכן זה מרגיש כמו חלק יותר משמעותי מהחיים שלנו... כך שהתשובה שלי בעצם היא: כן, זה קצת גורם להפסיק להתעניין במציאות.. בשבילי לפחות.. אבל תמיד הייתי כזאת. שיחקתי משחקי מחשב חלק גדול מחהיים שלי. אני לא באמת יכולה להאשים את החלומות הצלולים.

למעלה