מתלבט

מתלבט

שלום, אני בן 20 והתחלתי לפני חודש ללמוד באונברסיטה הפתוחה מתוך מטרה לעשות תואר שבעזרתו אוכל לעבוד בעבודה עם יותר משכר מינימום. בחרתי במסלול לתואר 1 בפסיכולוגיה שהכי מעניין אותי ובגלל זה יהיה לי הכי קל לעשות את התואר. ולאחר כמה שנים החלום זה להגיע למצב שבו אוכל לממן לעצמי מחייה בירושלים ולימודים בסם שפיגל. עכשיו אני חושב אם עשיתי את הצעד הנכון? אני שומע מאנשים שעם תואר 1 בפסיכולגיה אין מה לעשות כל כך. אולי אין סיכויים גבוהים להרויח סכום גבוע ממינימום עם תואר 1 בפסיכולגיה וסתם אני מבזבז אנרגיה וכסף שעליי לתעל לעבודה בשכר עבדות ולהשקיע את המרץ להתקדם שם בסולם ולחסוך ככה את הכסף ללימודים בסם שפיגל? או ... קיצור מה לעשות אני לא רוצה לפרוש כאן את כל האפשרויות כי אין לי כוח לרשום ובטח אין לכם כוח לקרוא כבר :) תודה מראש

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אני לא מכיר את כל הסיפור

אני רק יכול להציע הגיונית שאם אתה רוצה לחסוך כסף לסם שפיגל (דרך אגב, ללמוד מה?) עדיף שתלך לעבוד. האונ' הפתוחה היא יחסית יקרה לשאר האוניברסיטאות ואם תואר ראשון בפסיכו' יש יותר מה לעשות מבלי להיות עם תואר ראשון אבל בכל זאת לא יהיה לך קל למצוא עבודה בתחום.

או'פ דווקא הכי זולה

אין לי בגרות מלאה תוסיף לזה גם פסיכומטרי. כל קורס באו'פ עולה 1800 שקל. כל קורס קורס מקנה לך או 3 או 4 או 6 נקודות בהתאם לרמה שלו חישבתי את זה פעם זה יוצא פחות בהרבה.

sivan120

New member
מה פתאום הכי זולה....

אתה צריך לתואר איזה 120 נקודות- לא? נניח שכל קורס עולה 1500 שקלים (בתכלס יש קורסים שעולים יותר) ונותנים 4 נקודות-איך שלא תסתכל על זה- אופ יותר יקרה מכל 24000 שלוקחים באונ' רגילות ל-3 שנים.

..

צריך 108 נקודות זה יוצא שאם אני לוקח את הקורסים שאני צריך כדי להגיע ל-108 נקודות אני משלם סך הכל 41400 אלף ויש לי תואר. את רוצה להגיד לי שב-3 שנים באונ' רגילה את תוציאי פחות? עם ספרים ושטויות? מה גם שאני בשביל להתקבל לרגילה צריך פסיכומטרי ובגרות מלאה... יש לי רק אנגלית 5 יחידות (90 אבל לא מתלהב) ו-3 יחידות מתמטיקה גם עם ציון גבוה אבל שאני לא זוכר אותו משום מה...

sivan120

New member
אונ' רגילה עולה 24 אלף בערך

ספרים כמעט ולא קונים היום-הכל נמצא בספריה ובאינטרנט. בוא נגיד שקורס פסיכומטרי עולה 10000 שקלים (ממש לא במציאות), עדיין תואר באוניברסיטה יותר זול.

איפה אני יכול

איפה אני יכול לראות את הנתון המדהיםםםםםם הזה יו כמה כסף אני יכול לחסוךךךך? חרשתי עכשיו על האתר של אוניברסיטת חיפה לא מצאתי

למעלה