מתלוננים/ות על פמיניזם תיאורטי? בואו לעשות!

גאיה1323

New member
מתלוננים/ות על פמיניזם תיאורטי? בואו לעשות!

עמית בת 17, מתגוררות במסגרת לנערות וניגשת לבחינות בגרות
יעל בת 19 – מתגוררת עם אמה שבמצב בריאותי ונפשי בעייתי
רבקה בת 23 – בת למשפחה חרדית...

עמית יעל ורבקה, כולן נשים צעירות, בהריון מתקדם לא מתוכנן ללא מערכת זוגית
כולן רוצות לגדל את הילד שיוולד להן.
כולן ללא מערכת תמיכה יציבה מצד המשפחות שלהן
כולן מבינות שלא יוכלו לבד ומבקשות עזרה והכוונה בתחילת דרכן

אור שלום מחפש גם משפחות אומנה קצת אחרות... במסגרת – "אומנת אם ותינוק"

מטרות התכנית:\
- מתן מקום מגורים לאם ולתינוק שנולד
- ליווי והדרכה לאם על ידי משפחה מנוסה בתחילת דרכה כאמא.
- השגחה על התינוק לוודא שהוא מתפתח כראוי ומקבל מענה לכל צרכיו
- בניית תכנית המשך לליווי האם וילדהּ בקהילה

משפחות האומנה יקבלו ליווי והדרכה צמודה המותאמת לסוג זה של אומנה.
האמהות הצעירות יקבלו ליווי צמוד ומענה רגשי.

לקבלת פרטים והגשת מועמדות [email protected]

Berethor

New member
אז להיות אם חד הורית זה נחשב לדבר פמיניסטי? משום שזה יותר

"עצמאי" כביכול, האם הפמיניזם לא תומך באמצעי מניעה ובהפלות כדי למנוע מצבים בעייתים כאלו?

"גלית (22) היא סטודנטית ממרכז הארץ שנפרדה לאחרונה מבן זוגה, ובשלושת השבועות האחרונים היא מבקשת להפסיק את ההריון שבו היא נמצאת. ביצוע הפלה באופן פרטי הוא הליך יקר, ומאחר שהיא לומדת רוב ימות השבוע, היא מתקשה לקחת על עצמה עבודה נוספת ולממן אותה. בן זוגה לשעבר כבר לא בתמונה ולהוריה היא לא יכולה לספר על המצב. אלמלא עדכון סל התרופות ל-2014, גלית הייתה נשארת אובדת עצות, אבל למזלה תממן המדינה הפלות לבנות 33-20 גם ללא סיבה רפואית."

"הגעה לוועדה להפסקת הריון עולה כ-415 שקלים וביצוע הפסקת ההריון, הן תרופתי והן כירורגי, נאמד בכ-3,000 שקל. "ההחלטה הזאת היא הישג מזהיר לתנועה הפמיניסטית, אבל עדיין יש קבוצה שלא קיבלה מענה", אומרת רונית פיסו, רכזת בעמותת "אישה לאישה". "לאישה נשואה שרוצה להפסיק הריון יש סיכוי נמוך מאוד לקבל אישור בוועדה. היא צריכה סיבה מאוד מיוחדת"".

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4471573,00.html[/URL]

גאיה1323

New member
לא יודעת איך הגעת למסקנה הזאת מדבריי

באמת שאין לי מושג, הכוונה לא הייתה לדרג היררכית מה יותר פמיניסטי ומה פחות, אלא להציג הזדמנות לעזור לנערות.
אני במקומך הייתי מתקנת את דברי.

גאיה1323

New member
נ.ב היריון הוא לא ״מצב בעייתי״

אם הוא לא נתפס כמצב בעייתי על ידי ההורים.
פמיניזם לא תומך בהפלות, פמיניזם תומך בזכות הבחירה. זכות הבחירה להיות אמא וזכות הבחירה לא להיות אמא.

Berethor

New member
לא כל הריון הוא מצב בעייתי אבל הריון של נשים צעירות ובודדות

שמתקשות לממן את התינוק, זה נחשב למצב בעייתי, ובמצב כזה ממליצים לעשות הפלה, עצם העובדה שהן בחרו שלא לעשות הפלה, יוצר רושם חזק שהיה כאן התערבות של אקטיביזם דתי נגד הפלות, כזה שמתנגד להפלות בכל המקרים, כלל להריונות במצבים בעייתים, ולכן אני לא רואה איך זה קשור לאקטיביזם פמיניסטי.

גאיה1323

New member
ראשית דת ופמיניזם לא סותרים זה את זה

מוזמן לפתוח דיון נפרד בנושא.
שנית זו לא החלטה שלך מה לעשות עם הגוף שלהן, זו החלטה שלהן.
שלישית, הנחת היסוד שלך חסרת ביסוס.
רביעית, לעזור לאמהות צעירות זה אקט פמיניסטי בעיני, מוזמן לחלוק על זה (רק תשים לב שהביקורת מופנית אליי ולא אליהן)

Berethor

New member
זה מה שאת אומרת, כן זאת החלטה שלהן, אבל זכותי לא לתמוך בזה

משום שאני לא מסכים עם התנהלותן, ויש לי גם הרגשה שההחלטה שלהן מושפעת מגורמים דתיים.

גאיה1323

New member
לי יש הרגשה שההרגשה שלך לא מבוססת

ואתה יכול לא לתמוך, זה לא אומר שאתה צריך להלביש על חוסר התמיכה התנגדות אידיאולוגית.

RubberSoul92

New member

.Feminism and religion cannot coexist​

aaa123

Member
הבחירה לא לעשות הפלה לא בהכרח קשורה לדת

השאלה היא מה מעמדו של העובר,ומה זכויותיו וזאת לא שאלה דתית אלא שאלה מוסרית.

העמדה המוסרית שאומרת שהפלה היא רצח של העובר ושלעובר יש זכות לחיים בדיוק כמו לתינוק שרק נולד היא עמדה שאפשר להבין.

אם ככה האישה שבהריון מרגישה לא ראוי לכפות עליה לעשות הפלה שזה מבחינתה לרצוח את העובר שלה.

אני זוכר פמיניסטית בפורום שהביעה דעה נגד הפלות בפורום עוד מזמן, וגם אם אתה לא מסכים איתה אז לכל הפחות צריך לכבד את זכותה שלא לעשות הפלה במקרה שהיא בהריון.

לינק לדבריה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/68/3775559/%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%94/%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]

Berethor

New member
יפה שמצאת תלינק, אבל האם לא שמת לב כמה מהר המתנגדות להפלות

התחילו לדבר על "הנשמה של העובר"? לא לקח להן הרבה זמן כדי לחשוף את זה שאג'נדה דתית מעורבת בהתנגדות שלהן להפלות, דבר שלא מפתיע אותי, ככה זה רוב המתנגדים להפלות הם אנשים דתיים או לכל הפחות אנשים עם אמונות דתיות בנושא, מה שהפריע לי, זה איפה כל הפמיניסטיות שתומכות בהפלות היו בויכוח הזה? איך נתנו למתנגדות להפלות, שהן מיעוט שבמיעוט להשתלט ככה על הדיון, זאת עוד דוגמה לכך שבהרבה מקרים מה שקורה בפורום הזה הוא לא מייצג, את הפמיניזם באופן כללי.

כן יש מספר פמיניסטיות שמתנגדות להפלות, אבל הן המיעוט שבמיעוט בקרב פמיניסטיות, והפמיניסטיות שלהן מוטלת בספק, על הנושא של שרותי מין קיים ויכוח הרבה יותר גדול בפמיניזם מאשר על נושא של הפלות, דבר שגם כן לא זוכה לייצוג הראוי בפורום הזה בדרך כלל, יש הרבה יותר פמיניסטיות שמאמינות בזכות האישה לעבוד בתעשיית המין מאשר פמיניסטיות שמאמינות שלעשות הפלה זה דבר לא מוסרי. הרוב המוחלט של הפמיניסטיות תומכות בהפלות, ולכן תמיכה בהפלות נחשבת לדבר פמיניסטי.

" The pro-life movement (also known as the anti-abortion movement or the right-to-life movement) in the United States contains elements opposing elective abortion on both moral and sectarian grounds elective abortion and supports its legal prohibition or restriction. Advocates generally argue that human life begins at conception and that the human fetus (or embryo or zygote) is a person and therefore has a right to life."

"In the United States, the movement is associated with several Christian religious groups, especially the Catholic Church, and is frequently, but not exclusively, allied with the Republican Party. The movement is also supported by non-mainstream pro-life feminists."

[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_pro-life_movement[/URL]

waspaloy

Member
תראה העניין הזה של ההפלות זה נושא בעייתי עם או בלי דת

אני פעם ניסיתי לגבש דעה בנושא ופשוט לא הצלחתי למרות שאני אתאיסט מוחלט. אני חסר דעה בנושא מרוב שהנושא הזה בעייתי כך שאי אפשר לטעון שאין עוד דרכים להתנגד להפלות חוץ מדת. אתה אולי צודק(אני לא תומך או מתנגד לדעתך) אבל אי אפשר להתעלם מיזה שזה נושא בעייתי אם הרבה דרכים להסתכל עליו.

גאיה1323

New member
אגב לפי ״היהדות״ הנשמה נכנסת לגוף בגיל מצווה

ממליצה על הספר ״נשמה״ של עדין שטיינזלץ. מרכיבים אמוניים, כלומר לא מבוססי ראיות, הם לא דת. ההתנגדות להפלות מבוססת בדרך כלל על מרכיבים שאינם מבוססי עובדות, אבל איש באמונתו וגו׳ כל עוד הוא לא כופה את דרכו על הזולת.

למעלה