מתמודדים עם חרדות ב-
אנשים

מתמודדים עם חרדות ב-../images/Emo43.gif אנשים

דודי בלייר, פסיכולוג קליני ומנהל ת.ל.מ. ירושלים יתארח בפורום הפרעות חרדה בבני נוער בין השעות 21.00-23.00 וישיב לשאלות בנושא התמודדות עם חרדות ודרכים להפחית אותן. אתם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1208&msgid=100734696
כמיטב המסורת השנתית, פורום טלנובלות מזמין אתכם לבחור את הטלנובלה לה אתם הכי מצפים ואותה הכי הייתם רוצים לראות על המסך. הכנסו כבר עכשיו לשרשור שלב ג' בפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=230&msgid=100680048
תחרות "סיפורי רוחות" מגיעה לסיומה
היה לכם מפגש בלתי שגרתי ומסעיר עם ישות מעולם אחר? חוויתם חוויה רוחנית שאין שניה לה? תפוז
אנשים מזמין אתכם לשתף אותנו ואולי לזכות בפרס. זהו היום האחרון בו תוכלו לשרשר את סיפורכם בפורום רוחות והעולם הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=502&msgid=100281520
מרתון חידות פראי ממשיך מדי יום בשבועיים הקרובים תפורסם חידה בנושא חיות בר בפורום טבע פראי וחיות בר. הזוכים המאושרים יזכו בכרטיס זוגי לספארי ברמת גן. הקליקן כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1629&msgid=100732324

Digi Lista

New member
הכותרת במקרה מתאימה לי אז...

אני חייבת לשתף במשהו שלי לפחות מאוד כואב,אין קשר לפורום,אני פשוט חייבת לפרוק מהלב ואני רוצה שאתם תהיו הראשונים(אחר כך אולי אני אעתיק את ההודעה לעוד מקומות אבל בינתיים זה המקום הראשון שאני כותבת בו,מה גם שרק חזרתי הביתה לפני 10 דקות...)... כמו שאתם בטח מתארים לעצמכם לטפל בילדים שהופכים עם הזמן לבוגרים בעלי נכויות זאת משימה לא קלה(זה עוד לפני פגיעות ראש כמו פיגור לדרגותיו,אוטיזם,תסמונות שונות וכו'...שאגב כמובן יכולות להופיע ללא קשר לנכות ויכולות גם לא להופיע כשיש נכות פיזית),אני מאמינה שרובכם ראיתם אנשים משותקים במציאות ובכלי התקשורת אבל את העבודה הפיזית של האכלה,החלפת בגדים/חיתולים,לקיחה לשירותים,סחיבת העגלה ממקום למקום וכו' סביר שלרובכם לא יצא לעשות,כשמטפלים בילד נקשרים אליו,הבעיה שהקטע הסיעודי הופך את אותם אנשים משותקים לתלויים כמעט תמידית באנשים אחרים בשביל הדברים הבסיסיים ביותר,אני לא מדברת על כאלה במצב תפקודי כמעט עצמאי(קביים והליכונים או אפילו כיסאות גלגלים ממונעים)אלא על אלה שמרותקים לכיסאות גלגלים ומעטים האיברים שהם יכולים להזיז בכוחות עצמם,בהתחלה כשהם ילדים זה חמוד ונחמד שיש מישהו לטפל בו,אבל עם השנים הילדים האלה גדלים פיזית ופתאום הם כבר לא קלים להרמה(יש מנופים מיוחדים כחלק מהפתרונות),לא קלים כשמחליפים להם(בטח לא כשהבנות פתאום מקבלות מחזור וצריך לטפל בהן כול פעם...למרות שיש טיפולים שמפחיתים בכמות השנתית,נניח פעם בחצי שנה או פעם בכמה שנים וכו',אבל לא כול אחד יסכים לעשות לילד שלו טיפולים כאלה שעלולים להכביד על הכאבים שקיימים במילא...)ויכול להיות שהם כבר פחות חמודים כי לראות אדם בן נניח 15 שהוא בעצם תינוק לכול החיים זה לא פשוט ובטח שההורים והמשפחה לא נעשים צעירים יותר ובעלי כוחות להמשיך לטפל,חלק מהפתרונות קיימים עם הבאת מטפלים(זרים או ישראלים)או משפחות מאמצות/אומנה אבל יש גם פתרונות אחרים...להעביר למוסדות בהתאם לרמה ולצרכים של הילד. אני יודעת שאסור לי לשפוט הורים שמחליטים להעביר את הילד למוסד ששם סביר שהיחס לא יהיה אישי אלא התייחסות כחלק מעוד עשרות ילדים במצב זהה ואין כמו אהבת משפחה,אבל קשה לי נורא עם המחשבה הזאת,באמצע היום התקשרה אימא של אחד הילדים מהכיתה והודיעה שמיום חמישי(מחרתיים!) הילד יוצא למוסד,זה לא בא לנו בהפתעה גמורה כי האמא דיברה על זה כול השנה(האבא דווקא לא שלם עם ההחלטה להעביר והאבא הוא זה שמטפל בו לאורך השנים,יש לא מעט ילדים וילדות אצלנו שהאבות מטפלים בהם בגלל שהאמהות לא רוצות/יכולות להרים/מתקשות לקבל שילד כזה יצא מהבטן שלהן וכו'...)אבל חשבנו שלפחות הוא יסגור איתנו את השנה ומה בכלל הקטע להודיע לנו בזמן כול כך קצר כשמחר המחנכת לא נמצאת ולא הספקנו בכלל לדבר עם הילדים האחרים,להכין מתנת פרידה ולעכל בעצמנו...התארגנו מהר לשיעור פרידה וברור שבגלל הזמן הקצר לא הספקנו לארגן הכול,זאת הייתה פרידה מאוד קשה,קודם כול כי מדובר בילד שיש לנו קשר יומיומי איתו והוא באמת חמוד וקל להיקשר אליו(הוא בן 12 וחצי בערך,מגיל 3 בביה"ס)אבל גם בגלל שהילדים שנחשבים במצב מאוד קשה גם שכלית התחילו לשפוך מה שעולה להם בראש(עד כמה שהצלחנו להוציא מהם באמצעות סמלים,מתגי תקשורת ובאמצעות הצבעה עם העיניים או הידיים על "כן" ו"לא" בתגובה לשאלות שלנו)וזה רק הקשה יותר לראות שהם כן מבינים-אחד אמר שהוא דואג שאולי גם אותו ישלחו יום אחד מהבית,אחר אמר שהוא מבולבל כי הוא לא יודע איך אמא ואבא של אותו ילד ירגישו בלעדיו,ילד שלישי אמר שהוא יתגעגע בגלל שהילד שעוזב הוא חבר טוב ועוד ועוד אמירות בסגנון,אם לא היה מדובר בחוויה יחסית בעייתית הייתי מספרת בהתלהבות איך הילדים תקשרו ואיזה מדהים זה להצליח להוציא אפילו מהילדים במצבים הכי קשים תגובות לעניין וקצת רמז על מה שעובר להם בראש,אבל המצב עצמו באמת כואב,המחנכת בחיים לא עשתה פרידה מתלמיד ולדרוש ממנה פרידה בזמן כול כך קצוב ,אני הייתי אמורה לצלם את הילדים והצוות עם הילדים וצילמתי אבל עם כול אמירה של המורה,הצוות והילדים ולחיצה על כפתור הצילום הלכתי גם להביא נייר ולנגב את הדמעות...מחר זה היום האחרון שלו בכלל בביה"ס ואני איתו בסוסים על הבוקר,נצלם תמונות פרידה מיוחדות איתו ועם הילדים האחרים שבסוסים וגם עם צוות הרכיבה(יש לי הרבה תמונות גם מהרכיבה ממהלך השנה אבל הפעם אלה במיוחד בשבילו) ונכין דיסק גדול עם ברכות שבגלל העיתוי לא הספקנו היום והמחנכת ואני ניסע כנראה בקרוב למוסד,נבקר אותו וניתן למשפחה שלו מזכרת...האמא רמזה שבכלל לא בטוח שהוא תרצה אותו בחגים ובשבתות,אפילו לא פעם בחודש ורק מלשמוע על זה הלב שלי פשוט נקרע,אני מקווה רק שלפחות שם יהיה לו טוב ושמחה שהוא ילד עם רמת הבנה נמוכה מאוד בהשוואה לשאר הילדים בכיתה וגם לבכלל(הוא פיגור בינוני+++,ברמה נמוכה במיוחד גם בהשוואה לכיתה שהיא גם לא מכילה גאונים)בגלל שאם הוא היה ברמה גבוהה יותר ומבין לעומק מה שעומד להיות בכלל היינו מתמוטטים מהפרידה,אני מחזיקה מהמחנכת שהצליחה לא לקרוס גם כשהדיבורים שלה נשמעו רובוטים(כאילו מדקלמת טקסט כתוב...) והעובדה שהיא מאוד קשורה לילד הזה(היא כמעט תמיד איתו בקבוצות פיזיותראפיה,בטיולים כשצריך איש צוות אחד על כול ילד ובשאר הפעילויות הפרטניות),אבל מאותו רגע שאמרו שיום חמישי הוא כבר לא ביה"ס ובבית שלו אני כבר איבדתי את השליטה והוצפתי רגשית עד כדי כך שהפכתי בהמשך היום להיות פחות נחמדה כלפיי אנשים שבדרך כלל גם כשהם מעצבנים אותי בהידחפות ובוולגריות הכללית שלהם אני מצליחה להתאפק ולהבליג להם וגם עכשיו כשאני צריכה לעבור על כול התמונות שלו ממהלך השנה ולהעביר לתיקייה מיוחדת בשביל צריבה אני מרגישה גוש ענק בגרון שמאט אותי(אני סובלת מחרדות נטישה ומשנאה לפרידות)...
בראש שלי אני מבינה שאולי המעבר הזה הוא דבר טוב ובטח שהוא צריך לקרות בשביל שלילד ולמשפחה יהיה יותר טוב וכמה שאנחנו בביה"ס עובדים קשה אצלינו זאת עבודה(תשלום או התנדבות זה לא משנה) בסך הכול אבל אצל המשפחות זאת דרך חיים אבל עדיין נורא צורם לי שזאת דרך העולם ושהורים מוותרים על הילדים שלהם גם אם בלב כבד... מחר בטח יהיה הכי קשה בגלל שזה באמת היום האחרון של הילד בבית ובביה"ס,אני אנסה לשתף בהמשך השבוע...

chi12

New member
זה מאד עצוב

אני מקווה שהילדים יתאששו מהעזיבה שלו, ותדעי שאנחנו תמיד כאן בשבילך.

Yuske

New member
:\...

כן...אין לי כלכך רעיון מה להגיב... זה קשה להפרד ממישהו שנקשרת אליו, במיוחד אם טיפלת בו וכאלה כמו שעשית... אני מקווה שיהיה לו טוב שמה (חסר להם אם לא יטפלו בו טוב>< אני אתן להם מכות!!) יהיה בסדר לא?^^ אני מניח שמיותר להגיד אם יש עוד משהו שעומד לך על הלב את יותר ממוזמנת לכתוב פה ולשתף אותנו^^

meytar

New member
סטטה../images/Emo201.gif

אני מבינה אותך כל-כך, השבוע קרה לי משהו דומה. אחותי,שגם היא בת שירות ומתנדבת בכיתה קטנה, שיש בה גם ילדי פנימייה. לפני כמה ימים היא סיפרה לי על ילד מהכיתה שהיה מאושפז בבית חולים למשך כמה ימים בגלל בעיות בבטן. "וההורים שלו היו איתו?" שאלתי בתמימותי, "ההורים שלו באו לבקר." "אז המדריך מהפנימייה ישן איתו שם?" " הוא ישן שם לבד, המדריכים היו איתו ביום". אני לא יודעת אם יש צורך לספר איך הרגשתי. האמת שמזמן הייתה לי תהייה בראש מה קורה אם ילד פנימייה מאושפז, אבל הייתי בטוחה ששולחים מישהו מהפנימייה שיהיה איתו. אבל כשהיא אמרה לי את זה ככה, אני הייתי בכזו סערת רגשות. רק לנסות ולדמיין מצב שאני לבד בבית חולים עורר בי כזה פחד עצום ותחושה רעה שאני לא יכולה לתאר. (ועוד הילד הזה בן 13 או 14 ואני בת 16). שאלתי את אחותי למה לא נשארים לישון איתו, והיא אמרה לי שהמדריך אחראי על הרבה ילדים, הוא לא יכול להיות רק עם ילד אחד. אני הייתי בהלם מוחלט. כשאחותי אמרה לי את זה, היא עשתה את זה בכזאת אדישות. ואחותי היא לא אדם אטום בכלל, ההפך, היא אחד האנשים הרגישים שאני מכירה. כנראה שפשוט אחרי שנתיים שהיא עובדת עם הילדים האלה, היא כבר מכירה את זה , אז זה לא מפתיע אותה. אני כן זוכרת איך בהתחלה היא סיפרה לנו עליהם בתרגשות וגם סוג של הלם. מה שאני רוצה להגיד, שיש כל מיני מצבים ומקרים שאנחנו, אנשים שבאו ממשפחות רגילות, עם אמא ואבא ואחים בריאים, פשוט לא מכירים, אז קשה לנו נורא לתפוס את זה. הרי באמת, מי מאיתנו בכל תקופת הילדות, ממש שומע ומכיר על משפחות "חריגות"? מעט מאוד. אני למשל, שמעתי על זה בילדותי בעיקר מסבתא שלי שעבדה בפנימיות ועם ילדים מפגרים, אבל מעט מאוד. מהבחינה הזאת, אני חושבת שרובנו באמת חיים בתוך סוג של בועה. עוד דבר שהבנתי מאותה שיחה, זו כאילו ההרגשה שילד שגר בפנימיה, שבעצם בקושי רואה את ההורים שלו, המדריכים בפנימיה מתחלפים ודואגים להרבה ילדים, איזה אדם ממש קרוב יש לו? זה לא נורא לחיות בכזו הרגשה שאין באמת מי שידאג לך? (כמובן שאני לא יכולה לענות על השאלות האלה בכלל, ואני לא יכולה להבין את זה, אבל החלטתי שבשירות הלאומי שלי אני אהיה מדריכה בפנימיה.) סטטה, גם לי היה מחריד לקרוא מה שכתבת, ושוב, אלו דברים שהמוח שלי בכלל לא מסוגל להבין. נכון שהמחשבה הראשונה שעלתה יל בראש היא "איזה אנשים נוראיים", אבל אני לא חושבת שאני יכולה להאשים כל-כך את ההורים האלה. אין לי מושג איך זה לחיות ככה, או איך אני הייתי מתמודדת עם המצב הזה. אפשר אולי באמת להתנחם שהילד לא יבין לגמרי מה קרה, ויתרגל למקום החדש, והמורה תלך לבקר אותו וזה ישמח אותו. ודבר נוסף, שאם ההורים לא כל-כך רצו אותו בבית, אולי באמת עדיף לו להיות במקום אחר (למרות שבעצם כתבת שהאבא כן טיפל בו...
) ופעם האני לא יודעת כמה, אני חייבת להגיד לך שוב, שאני מעריכה אותך המון על העבודה שלך,לא קל לבחור בזה. אשמח אם תספרי איך היה בהמשך... המון המון חיבוקים

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif על האיכפתיות../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

עדיין קשה לי עם העניין אבל בכול זאת אני רוצה לשתף בהמשך הסיפור מאז ההודעה על העזיבה המהירה... יום רביעי היה היום האחרון של הילד בביה"ס ובבית,הרעיון היה לתפקד כרגיל אבל במקביל לתת לכול אחד שרוצה(ילדים וצוות שעבדו איתו לאורך השנים או קשורים אליו בלי שום סיבה ממשית מלבד שהוא חמוד)אפשרות להתבטא ולהיפרד ממנו כולל צילומי פרידה,התקשיתי מאוד לעבור את היום הזה,נסענו לסוסים ואמרתי לילדים האחרים ולצוות של הרכיבה שמצטלמים עם עומרי לכבוד העזיבה,אחד מהילדים(בכיתה אחרת בביה"ס שאני מלווה בין השאר קבוע לסוסים,אני מלווה שביעייה מכול הכיתות) שברמה גבוהה פיזית ושכלית(הוא לא על כיסא גלגלים,לא עם פגיעה מוחית כולשהי מלבד אולי קצת בעיות קשב שגורמות לו להתנתק לכמה רגעים והוא הולך עם קביים לפעמים)שאל אותי את השאלות שפחדתי כול כך מהן "מה,ההורים שלו לא רוצים אותו?" ואז סיפר לי שהוא הולך בקיץ לאיזה מחנה של שבוע מטעם איל"ן שהרבה מהביה"ס הולכים אליו(הוא מותאם לבעלי נכויות פיזיות ושכליות)ושהוא לא ישן באותו השבוע בבית וניסה להקביל את העניין של המוסד,אחר כך הוא חקר אותי עם ההורים של הילד הזה יבקרו אותו ויראו אותו בכלל וציין שגם בקייטנה ההורים באים לבקר,הוא ילד בן 11 ובכול זאת התלבטתי מה לענות כי כאמור אין בכלל ביטחון שיבקרו אותו או יקחו אליהם בחגים ובשבתות,עניתי לו על השאלות בצורה הכי עדינה שהצלחתי והסברתי לו שקייטנה זמנית היא לא מוסד עם שהות קבועה,החזקתי את עצמי חזק כדי לא לבכות מהמחשבות ומהשאלות,אני שוב יכולה רק לשמוח שהילד שהעבירו למוסד לא ברמה לשאול את השאלות האלה,אם הוא היה שואל "למה לא אוהבים אותי" ודברים בסגנון אין לי ספק שהייתי מתמוטטת רגשית...היום המשיך ובאו אנשים להיפרד ולהצטלם,צילמתי ועם כול "ביי" נעשה לי קשה יותר להחזיק מעמד ולהמשיך לתפקד כרגיל...אחד הילדים(זה שבא אליי בל"ג בעומר ושבועות)נזכר שהבטחתי לו שנדבר,הוא תיקשר איתי באמצעות העיניים וענה על הכול,מה שהוא סיפר בכלל ריסק אותי,הוא סיפר שכול פעם שהוא בוכה ושמים אותו במיטה בחדר שלו הוא מרגיש שכבר לא אוהבים אותו ושגם אותו יעיפו,הוא אמר שהוא מאוד עצוב ולא מבין הרבה דברים בהחלטות להוציא ילד מהבית,אחר כך הוא ביקש שאני לא אספר למורה שהייתה בכיתה(יום חופשי של המחנכת) ולסייעת ואשמור הכול לעצמי,הבטחתי לו שהכי רחוק שהוא יגיע בינתיים זה עד לבית שלי ואני אדאג לו,אחרי זה הייתי חייבת לצאת לנשום אוויר ולהחזיק את עצמי לסוף היום לפרידה הסופית מהילד שעוזב... אתמול המחנכת סיפרה שלכול אחד מההורים זה צבט בלב עם השאלה-מתי אני אצטרך לשלוח את הילד שלי?איך זה יהיה אז?ואמא אחת(זאת של הילד שדיבר איתי ובא אליי) אמרה לה שאת הילד שלה היא תשלח בגיל 21 כשלא תהיה לו מסגרת בית ספרית וההורים יהיו זקנים כדי לספק לו תעסוקה...בקיצור מאוד לא קל. אני אגיב למה שכתבת מיתר עוד מעט,אחי רוצה את המחשב...
על התמיכה

Digi Lista

New member
ננסה פעם שנייה,בטעות נכבה לי המחשב באמצע...

כתבתי תגובה ארוכה יחסית והמחשב נכבה אז אני מנסה לשחזר ולסיים את ההודעה כולה... אני רוצה להתייחס למשפט שכתבת מיתרוש "זו כאילו ההרגשה שילד שגר בפנימיה, שבעצם בקושי רואה את ההורים שלו, המדריכים בפנימיה מתחלפים ודואגים להרבה ילדים, איזה אדם ממש קרוב יש לו? זה לא נורא לחיות בכזו הרגשה שאין באמת מי שידאג לך?",המשפט הזה מאוד צרם לי בגלל שהוא מאוד חד ונכון,הבעיה האמיתית היא שלילדים בפנימייה/מוסד/ ביה"ס כמו שאני נמצאת בו אין בדרך כלל אנשים קבועים לאורך זמן,שירות לאומי/מורים חיילים/ש"ש(שנת שירות לפני הצבא/השירות לאומי)באים מראש ברוב המקרים לזמן קצוב ואז עוזבים ולעומת זאת הילדים נשארים,אני מנסה לחשוב כמה ידיים של אנשים(סייעות,מורות,שירות לאומי,מתנדבים אחרים,מדריכים,צוות מקצועי אחר...) נגעו ועוד יגעו בכול הילדים האלה שאני נמצאת איתם השנה לדוגמא שאצל רובם הגדול מדובר בתלות לכול החיים אפילו בדברים הבסיסיים ביותר,זה לא משנה אם זה ביה"ס/מוסד/פנימייה ולפעמים גם התא המשפחתי והמטפלים האישיים(ישראלים או זרים)בסופו של דבר הרבה ידיים יגעו בהם גם בלי שיבקשו ויבחרו ואני חושבת שבאיזשהו שלב הם פשוט מתרגלים לתחלופה הגבוהה,אני רואה אצלנו בביה"ס כשבאות בנות שירות מלפני נניח שלוש שנים איך הילדים מגיבים אליהן(ברוב המקרים בחום ובהתרגשות אבל כמובן שתלוי בילדים הספציפיים ובאיש הצוות וקשרו לילדים בתקופה שעבד) ואני יודעת שלי באופן אישי יהיה נורא קשה לעכל שמיולי מתחילים ימים קצרים של קייטנה עד אמצע אוגוסט ואז סיימתי את השירות לאומי(את כול השנתיים,לצערי אין אפשרות כמו בצבא לחתום קבע...)ומהראשון לספטמבר תעלה מישהי אחרת להסעה(בינתיים אגב לא מצאו,ביקשו מישהי "ברמה שלי" מבחינת יכולת לעבוד בכמויות ולתת כמה שיותר וזה ציטוט של הרכזת ועדיין לא מצאו),אומנם יש דיבורים שאני אהיה בהסעה לפחות יום אחד בשבוע(אתמול הוזמנתי לפגישה במועצה ע"י המועצה עצמה במטרה לאייש תפקיד מסויים בתשלום לשנה הבאה,מדובר בתפקיד שנוהל עד כה ע"י מישהי כבר קרוב ל10 שנים ועכשיו היא נוסעת לשנה לחו"ל ויש חשש גדול מי יוכל למלא את מקומה בצורה שתקל על כולם את העזיבה הזמנית שלה,מאוד מחמיא שחושבים שאני יכולה להיות זאת שתחליף אותה ושפכו עליי מלא מחמאות על העבודה השנה והייתי גם בהתנסות אתמול במקום עצמו ואם אחליט בימים הקרובים התפקיד יהיה שלי,אבל לא נראה לי שהוא מתאים לי ואני לא בדיוק רוצה להתחייב למשהו רק כי סומכים עליי,יש לי תחושה שאני ארצה לפרוש דיי מהר בגלל שאני כאמור לא בטוחה שזה מה שמתאים לי ואז בכלל יהיה בלאגן רציני שם)אבל יום בשבוע זה כבר לא אותו הדבר(היו נותנים לי לעשות שנה נוספת אם הייתי בשנה הראשונה לשירות אבל בתשלום הם לא יתנו כי הם רוצים לחסוך בעלויות ובין משכורת רגילה לבין רכישת תקן של שירות לאומי יש הבדל גדול כלכלית),אני חושבת שיבואו אחרות ויגעו בילדים האלה והמחשבה הזאת קשה לי,זה שיש אפשרויות לשמור על קשרים ואני מאמינה שיהיו אירוחים ובייביסיטרים גם בעתיד עם חלק מהילדים לא הופכת הכול לקל יותר,אבל ככה זה עם עובדים הם נוטים להתחלף,בעיקר הצעירים,תמיד יש במקום("אין אדם שאין לו תחליף")אבל אין כמו כי כול אחד בפני עצמו...למדתי את זה חזק על בשרי בשנה שעברה,גם לי העזיבות וחוסר היציבות של אנשי צוות שאני צריכה לעבוד איתם ושל ילדים שאהבתי(אלה מתחילת שנה שעברה שנאלצתי לעזוב באמצע והרגשתי שממש נטשתי אותם ותקופה ארוכה יחסית הייתי אכולת רגשות אשמה על שנטשתי אותם,גם אם לא בחרתי לעזוב אותם אלא הנסיבות והמנהלת המגעילה גרמו לי להבין שמקומי לא שם-אני לא יכולה לתת תפקוד מלא כשאני לוקחת כול יום מטען גדול ובקושי מצליחה להבין מה נעשה סביבי מרוב העומס הרגשי),יום ראשון הקרוב יש לי כנראה פרידה מהחבר'ה של העיתון והאתר של הביה"ס היסודי שעבדתי איתם גם לימודית כבר כמעט שנתיים ואני לא מצליחה להחליט למי יהיה יותר קשה בפרידה-להם או לי,סיכמנו שנישאר בקשר אבל החיים יכולים להוביל לכיוונים מפתיעים ותוכניות משתבשות ומשתנות... שנה שעברה עבדתי בין השאר עם ילדי פנימיות וגם כמעט עשיתי את השנה השנייה של השירות בפנימייה,הילדים היו מספרים לי על מדריכים שסיימו ועזבו,משפחות אומנות מתחלפות וכו' וברור שמה שאמרת מיתר במשפט שציטטתי הוא יותר מנכון,לילדים האלה(בעיקר בפנימיות של צוי בית משפט וועדות השמה ולא כאלה מבחירה כמו פנימייה צבאית)הרבה פעמים אין באמת מישהו קרוב וגם מי שקרוב עוד עלול לעזוב מסיבותיו שלו(רצון להתקדם,מיצוי,מחלה,פרק זמן מוגבל מראש,עבודה עם משכורת גבוהה יותר,עומס נפשי כבד מידיי ועוד ועוד...),ברור שלפעמים נשארים בקשר ויש מדריכים שבאים לבתי חולים ונותנים לילדים יחס אישי(בתחילת השנה אם את זוכרת באתי לבקר ילד שאני קשורה אליו בבית חולים,אומנם הוא לא ילד פנימייה וכול המשפחה שלו הייתה איתו אבל כאיש צוות שקשור אליו בכלל לא הצלחתי לתפקד עד שלא ראיתי אותו בבית חולים,תארי מה היה אם הייתי מדריכה בפנימייה וחניכים שלי היו מתאשפזים?הייתי קורסת מרוב עומס אבל הייתי באה אליהם לבית חולים ודואגת לדבר כול יום עם מי ששם בימים/שעות שאני לא יכולה לבוא...)ובכול זאת מה שתיארת מהסיפורים של אחותך קורה ויקרה כול הזמן ובאופן טבעי כשמשהו קורה כול הזמן הוא הופך להרגלים וכשיש הרגלים קבועים אנשים נעשים אדישים ברוב המקרים,מה גם שאי אפשר לקחת על עצמנו את עול העולם כולו פשוט נוכח העובדה שאנחנו עלולים לשקוע עמוק ולהתמוטט רגשית(אמרה זאת שאחת לחודשיים בערך נוטה להתמוטט רגשית בגלל כול מה שהכלתי בפנים...)... ולמרות כול העזיבות והפרידות שיהיו לי בתקופה הקרובה ורק המחשבה עליהן צורבת לי מאוד(מאז ומעולם פרידות לא היו לי קלות,תהליכים רגשיים עמוקים,מסקנות לטוב ולרע...)אני כן רוצה להמשיך לעבוד בתחום דומה(יש אולי דיבורים על הישארות בתשלום בביה"ס עצמו,המנהלת אמרה לי שיש מצב אבל היא יוצאת לפנסייה ושום דבר לא בטוח בכלל ואין לדעת-אולי כאיש צוות במשכורת רגילה יהיה לי פתאום לא טוב כמו בתקופת השירות,גם אימא של ילד מסויים-זה מבית שאן אומרת כול הזמן ששנה הבאה אני עושה שירות אצלה בבית,אם זה היה קורה הייתי מאושרת בגלל שיש לי ולילד קשר מאוד חזק ומיוחד מהיום הראשון ואני רואה איפה ואיך אני יכולה לקדם אותו ובשונה מאמהות אחרות אני ממש אוהבת את האימא ובכלל את המשפחה ככה שלעבוד איתם זאת בטח חוויה,הבעיה שהם לא במצב כלכלי עד כדי כך גבוה<על אף שאיתם אני מוכנה לעשות הרבה מאוד בחינם> ואני גם לא גרה קרוב לבית שאן ככה שזאת בעיה אבל אני אוהבת את הכיוון וכן רוצה לקדם אותו איכשהו שנה הבאה,גם באחת הקבוצות של הפיזיותראפיה קיבלתי הרבה מאוד פירגונים והצעות להיות מתגברת לשני ילדים שמאוד קשורים אליי ומגיבים ומשתפים פעולה בצורה נדירה דווקא איתי וזה כששנים בביה"ס טוענים שניסו לעבוד איתם ומאחד כבר התייאשו-מה שממש מכעיס אגב),אני רוצה את הקשרים האלה עם ילדים,את הטיפול הקבוע בהם,למעשה אני רוצה להיות מלווה צמודה של ילד(לא חייב סי.פי,הוא יכול להיות גם ליקוי למידה,אוטיסט,בעל פיגור בדרגות שונות וכו'...אבל האמת שילדי סי.פי אני הכי אוהבת מכול מה שיצא לי לעבוד ולמעשה יצאו לי עם רוב האוכלוסיות של החינוך המיוחד והרגיל)וממש לראות ולעקוב אחר ההתפתחות וההתקדמות שלו,נראה לי שזה יותר מוצלח לי מאשר הרבה ילדים שאני צריכה לחלק ביניהם את הזמן ועם כול האהבה והרצון אני לא תמיד יכולה להתפצל ולתת לכולם אותה כמות יחס בכול זמן נתון...

וואו,ליסטה,

את כלכך מדהימה!את עושה פשוט עבודה נפלאה עם הילדים האלה.אני ממש מעריצה אותך.אני חושבת שאת פשוט חייבת להמשיך לעבוד בתחום הזה,כי את עושה את זה מצוין,ואני בטוחה שאת ראויה לכל המחמאות שנתנו לך.אני לא יודעת איך אני הייתי מתמודדת עם דברים כאלה.אז תהיי חזקה,אנחנו איתך!

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

הכיף לעבוד עם הילדים האלה באמת כולו שלי,גם המחמאות התמיכה כאן באמת נחוצות ומרגשות
שאתם תמיד איתי
אגב,בתוך כול הבלאגן שכחתי לשאול איך סיומי השנה אצלכם?מי בתעודות ומי בדברים האחרים... יש לי מה לספר,אני אעדכן בהמשך,כרגע אני צריכה להתכונן למסיבת סיום של אחי הקטן(כיתה ד') שהיא עוד 45 דקות(אבל זה ישראל ככה שזאת השעה בהזמנה,סביר שהמסיבה עצמה תתחיל יותר מאוחר...),הם מעלים איזה מופע שקשור לכיבוש יריחו או משהו בסגנון והם עובדים עליו כבר הרבה זמן,אחי אמור לנגן באורגן את כול השירים ונראה לי שגם להופיע באיזה תפקיד משני של דיבור מלבד הנגינה והוא נורא מתרגש מהעובדה שהוא ינגן מול הרבה אנשים ככה שאסור לי להחמיץ את זה(אחרת מי יצלם?
)...

../images/Emo92.gif../images/Emo24.gifברור שאחנו תמיד איתך.

אנחנו אוהבים אותך ומעריצים אותך על ההקשעה העצומה בילדים האלה.יש להם המון מזל שיש להם אותך. איך הייתה בסוף המסיבה? אצלי אין חדש,הכל בסדר,תודה. חופש נעים לכולם!

meytar

New member
אופיר!

מה שלומך? את יודעת, אני די בטוחה שלפני כמה זמן ראיתי אותך במרכז תל אביב, אבל ממש מיהרנו וזה היה ממש מוזר לעצור מישהי שבחיים לא פגשתי באמצע הרחוב. יש סיכוי שזו היית את?

חופש גדול ב-../images/Emo43.gif אנשים

מוטי גלעם, יועץ לנישואין ומטפל משפחתי מוסמך ע"י האגודה לטיפול משפחתי ובעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, יתארח במהלך היום בפורום הריון לאחר טיפולים. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם בנושא זוגיות ומשפחה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=424&msgid=100730154
גילה הרן, מטפלת זוגית ומשפחתית, מנחת קבוצות הורים וקבוצות זוגות מצבא הקבע, תתארח בפורום זוגיות באנשי קבע בין השעות 20.00-22.00 ותשיב על שאלות בושא זוגיות ומשפחה. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1278&msgid=100730150
הדמות "ברוך אסולין", (או "האלוהים של העולם התחתון", בשבילכם) תגיע להתארח הערב בפורום הבורר ותענה לשאלותיכם על העולם התחתון, ובכלל... הכנסו כבר עכשיו לשרשור בפורום ושאלו אותו את כל מה שרציתם לדעת עליו ולא יכולתם עד היום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1769&msgid=100757000
תחרות ג'ינגל לחופש הגדול יוצאת לדרך! החופש הגדול מגיע בצעדי ענק ואיתו גם מגוון של פעילויות ושעות פנאי. אנחנו מזמינים אתכם להפגין את היצירתיות המוזיקלית שלכם ולחבר ג´ינגל מנצח לקראת סוף הלימודים ותחילת החופש הגדול. מה עושים? מקליטים את הקטע ומעלים אותו בפורמט וידאו כלשהו לשרשורים מיוחדים באחד הפורומים הבאים: חטיבת הביניים, שישיסטים, שביעיסטים, שמיניסטים ותיכוניסטים. מבין הג´ינגלים ייבחר הג´ינגל המוצלח ביותר שיזכה את יוצרו בפרס מדליק
הכנסו כבר עכשיו לעמוד הבא והתחילו להשתתף: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=56832
תחרות בגדי הים של פורום דוגמנות – שלב ההצבעה לאחר שהכרנו לעומק את כל המתמודדות, בשעה טובה ומוצלחת הגענו לשלב ההצבעה! פורום דוגמנות מזמין אתכם להכנס לשירשור ההצבעה המיוחד ולהעניק את קולכם למתמודדת האהובה עליכם. הזוכה הגדולה בתחרות תזכה בלא פחות מאשר חוזה ייצוג לשנה בסוכנות הדוגמנות 'אימאג'' ושני בגדי ים מתנת חברת פלפל! כמו כן, היא וסגניותיה ישתתפו בהפקת בגדי ים מיוחדת של הפורום. ההצבעה מסתיימת הלילה- היכנסו כבר עכשיו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=100661109
מרתון חידות פראי ממשיך מדי יום בשבועיים הקרובים תפורסם חידה בנושא חיות בר בפורום טבע פראי וחיות בר הזוכים המאושרים יזכו בכרטיס זוגי לספארי ברמת גן. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1629&msgid=100790338
האם הבית שלך הותקף ע"י מפלצת הניירות? לא יודעים איך לצאת מזה? תעקבו אחרי התוכנית בפורום ניהול בית, שלב אחרי שלב, וגם המפלצת הזאת תאולף http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1676&msgid=100734555
כולנו נלחמים לסייע למען קורבנות סחר בנשים
בואו להציע עבודות לנשים,להעביר להן חוגים ולסייע בתרומות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=954&msgid=100751430

פחד קהל ב-../images/Emo43.gif אנשים

חן ברבן, מנהל התפעול של חברת "אל-אור" - ספקית של שמנים נושאים, שמנים ארומטיים, מוצרים לעיסוי פנים וגוף וסדרת מוצרים טבעיים, יתארח במהלך השבוע בפורום שמנים וצמחי מרפא וישיב לשאלות הגולשים בנושאים שונים הקשורים לתחום. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=850&msgid=100831680
המאמן האישי אבינעם הדס, שפיתח את שיטת ICU לטיפול בפחד קהל יתארח במהלך השבוע בפורום אימון אישי ויענה לשאלות הגולשים בנושא פחד קהל ואיך להתגבר עליו. הקליקו כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1724&msgid=100897750
דר' יחזקאל טיטיון, רופא בכיר בביה"ח בילינסון בתחום הכירורגיה האורטופדית וטראומה אורטופדית, יתארח בין השעות 20.00-21.00 וישיב לשאלות בנושא כירורגית כף רגל. אתם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=949&msgid=100931929
כמיטב המסורת השנתית, פורום טלנובלות מזמין אתכם לבחור את הטלנובלה לה אתם הכי מצפים ואותה הכי הייתם רוצים לראות על המסך. הכנסו כבר עכשיו לשרשור הגמר בפורום! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=230&msgid=100848398
מרתון חידות פראי ממשיך מדי יום בשבועיים הקרובים תפורסם חידה בנושא חיות בר בפורום טבע פראי וחיות בר הזוכים המאושרים יזכו בכרטיס זוגי לספארי ברמת גן. הקליקן כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1629&msgid=100998927
ב-3.7.07 בשעה 20.00 יערך במרכז "ענב" קונצרט חגיגי של המקהלה הקאמרית של האקדמיה למוסיקה בירושלים בניצוחו של סטנלי ספרבר, במהלכו יהיה ערב התרמה למגמת המולטימדיה בבית ספר "און". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=917&msgid=100972316

אמיר פיי גוטמן ב-../images/Emo43.gif אנשים

בצהריי היום יתקיימו 2 סדנאות וירטואליות להכנת שרשרת בסגנון מיכל נגרין וצמיד פרחים, בפורום אומנות בחרוזים אתם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1479
הערב ב19:00, אמיר פיי גוטמן יתארח בפורום הרשמי שלו בתפוז,ויענה לשאלות גולשים. שרשרו שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1685&msgid=101078876
אלישע רבינוב, סמנכ"ל בסחר עץ הרצליה, יתארח בפורום בונים בית החל משעה 19.00 וישיב לשאלות הגולשים בנושא נוצרי העץ שהחברת הסחר מייבאת ומשווקת, חיפויי עץ, פרגולות מעץ ודקים. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1630&msgid=101037609
מייק קווקאנבוש, ממייסדי ארגון ההאבקות צ'יקארה ואחד מהכוכבים העולים והבולטים בסצינת האבקות האינדיז, מגיע להתארח ולענות על שאלות הגולשים בפורום היאבקות WWE. אנו מזמינים אתכם להכנס לפורום כבר עכשיו ולשרשר לו שאלות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=13&msgid=101106526
תחרות בגדי הים – הגמר הגדול! חיכיתם, ציפיתם, והנה זה מגיע – הגמר הגדול של תחרות בגדי הים של פורום דוגמנות. בואו לתת את קולכם למועמדת האהובה עליכם, ועזרו לה לזכות בפרס הגדול – חוזה דוגמנות לשנה, מתנת חברת אימאג'! ההצבעה נסגרת היום - אל תחמיצו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=101045133
מרתון חידות פראי ממשיך מדי יום בשבועיים הקרובים תפורסם חידה בנושא חיות בר בפורום טבע פראי וחיות בר הזוכים המאושרים יזכו בכרטיס זוגי לספארי ברמת גן. הקליקן כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1629

למעלה