מתמטיקה בתיכון ואונ'..

NetCriminal

New member
מתמטיקה בתיכון ואונ'..

היי, בתיכון הייתי לא ממש חזק במתמטיקה (ממוצע 80 ב4 יח"ל) אבל בכל זאת אני מעוניין ללמוד מדעי מחשב באוניברסיטה למרות שאני מודע שהתחום הזה הוא רובו מתמטיקה. גם בפסיכומטרי הציון הכמותי היה הנמוך ביותר. אני יודע שהמתמטיקה של התיכון לא קשורה בכלל למתמטיקה של האונ' אבל האם היא יכולה לנבא את הצלחתי בלימודים האקדמיים במדעי מחשב? יש להדגיש שאני אוהב מתמטיקה אבל אף פעם לא הייתי מבריק בזה. וזה מאוד חשוב לי לדעת האם להכנס לתחום הזה בכלל. תודה

maverick 42

New member
קשה לדעת

ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך - לנסות לראות בערך מה זאת המתמטיקה של אונ' (להסתכל בספרים של האו"פ או לדבר עם חברים שכבר לומדים שיישבו איתך קצת ויראו לך) ולראת איך אתה מסתדר עם זה. שוב, זה שונה מלימודים באונ', כי לא מדובר בתוכנית לימודים מסודרת עם הרצאות, אלא בטעימה על קצה המזלג.

HaifaMan

New member
הבעיה היא

שסביר להניח שאם הוא סתם יפתח ספרים כאלו - הוא לא יבין כלום אז לא חושב שזה יאמר לו יותר מדי. גם אני לא הייתי מבין כלום אם לפני שלמדתי חדו"א הייתי נתקל בכל האפסילון והלמדות האלו.

vinney

Well-known member
תלוי

ספרים של האו"פ לא מניחים שום ידע מוקדם, ובכל אחד מהם הפרק הראשון מדבר בד"כ על תורת הקבוצות ומושגים בסיסיים בקצרה. אם קוראים לאט ובעיון רב - אין סיבה לא להבין שום דבר, בלי לדעת שום דבר ממתמטיקה תיכונית כלל. השאלה כמה סבלנות יש לך

HaifaMan

New member
לדעתי אתה טועה

סתם סתם
יש משהו במה שאתה אומר - אני אישית לא התעסקתי עם ספרים של האו"פ (אלא כאלו שמניחים שהם נקראים בתוספת הרצאה/תרגול), ואם הם בנויים בצורה שאתה אומר אז זה נשמע רעיון לא רע, ולדעתי אפילו די מומלץ - זה חתיכת מפח נפש להתחיל ללמוד ורק אז לגלות שאין לך סיכוי להתמודד מול הקורסים המתמטיים הלא מעטים שיש.

NetCriminal

New member
thanks...

sorry that I'm writing in english due to technical problems... I will definitely get the ashnav book as soon as possible so I can get an idea about the math level.... I wanted also to change a direction and ask if a good programmer/software enginner is usually a good mathmatician ?

למעלה