מתמטיקה תרגיל 2 שאלה 4

salsaman69

New member
מתמטיקה תרגיל 2 שאלה 4

חברה רועי דיבר עם המתרגלת ואת שאלה 4 אין צורך לפתור במלואה צריך רק להגיע למד"ר (אנחנו פשוט לא יודעים איך לפתור אותו) בתודה לפומרנץ ובהצלחה

Jony I

New member
רועי, הבנתי שדיברת עם צבי על מכניקה אנליטית..

תוכל לתת לי כיוון בשאלה A5 לגביי הגבולות שלך בתנודות סביב המצב היציב, ומה בדיוק השאפת. והאם הצלחת להוכיח שהזמן מחזור עבור E כלשהו אינו תלויי בE? אני אשמח אם תגיד לי איך פשטת את מה שיוצא מהאינגרל המיפלצתי.. כי לא הצלחתי להגיע לשום מקום.

roeypo

New member
תשובה

א. לגבי התנודות סביב המצב היציב לא עשיתי אינטגרל אלא פיתוח לטור טיילור סביב הנקודה a והשוואתו ל1/2kx^2+c, מציאת k וזמן המחזור (בדיוק כפי שעשינו בכיתה). ב. פיתרון האינטגרל: 1. תעשה החלפת משתנים כפי שהם אומרים לעשות. 2. תפריד בין y^2 לבין שאר האיברים הקבועים ותקרא להם r^2, כך שתקבל אינטגרל מיידי dy/(r^2-y^2)^0.5 שהפיתרון שלו הוא arcsin(y/r). ולגבי הגבולות - ידוע שבנקודות הקצה של האינטגרל האנ' הפוטנציאלית שווה לאנרגיה הכללית ולפיכך השורש מתאפס, ולכן ניתן לומר שהגבולות הם מ- r- עד r, וממילא תקבל arcsin1 וחוסר תלות בE. מקווה שעזרתי...

Jony I

New member
תודה!

ואגב, השאלה הזאת היא כמו שאלה A2 בפרק 3 בגלים (והתשובה אליה נמצאת בפתרון של גלים תרגיל מספר 2 משנה שעברה)

למעלה