מתמטיקה 003

מתמטיקה 003

לפי משרד החינוך רשום בנושאים חשבון דיפרנציאלי ואיטגרלי:

דיפרנציאלי:
חשבון דיפרנציאלי של פולינומים ושל הפונקציות (1חלקי X) שורש X, נגזרת של סכום ומכפלה , שימושי הנגזרת .

חשבון אינטגרלי: פונקציה קדומה, חישובי שטחים.

האם אני צריכה ללמוד- 1. אסימפטוטות?
2. את הנוסחאות של אינטגרלים (איך להשתמש בהם)?

תודה רבה

jsaada100

New member
תשובה קצרה ועניינית

שלום לך ,

כמובן שאת נושא האסימפטוטות את אמורה וצריכה לדעת (אנכיות, אופקיות); אם כי בד"כ אסימפטוטות אופקיות אינן מופיעות (ע"פ רוב) בשאלון זה; יחד עם זאת, הייתי לומר את שתיהם לכל מקרה.

לעניין נושא האינטגרלים - אני לא כ"כ בטוח שהבנתי את נושא השאלה - יש אינטגרל של פולינום שצריך לדעת, ויש את נושא השטחים המורכבים (כלומר חלוקה לפי מס' שטחים).

אם תהיי יותר ספציפית אוכל אולי לסייע יותר.

בהצלחה ,
יהונתן

תודה רבה

אני לא באמת יודעת. אני לומדת רק מה שרשום באתר של משרד החינוך, אני לומדת לבד (לקחתי כמה שיעורים פרטיים) המורה שלי אמר שהוא לא חושב שיש הבדל בין חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ושהוא רק צריך ללמוד אותי עוד אסימפטוטותת וסקיצות. אני חושבת שהוא טועה כי ראיתי שיש נוסחאות לאינטגרלים ועוד דברים שאני לא מבינה...

)-:

תלמיד10

New member
צריך לדעת לבצע אינטגרציה של פונקציות

ועושים זאת בעזרת נוסחאות אינטגרציה. את צריכה ללמוד אותן.

ההבדל בין חשבון דיפרנציאלי וחשבון אינטגרלי הוא בכך שבחשבון דיפרנציאלי מחשבים נגזרות (ובנוסף - מסקנות אפשריות מהן, ואסימפטוטות, כך שאפשר לשרטט גרף של פונקציה); ובחשבון אינטגרלי בעיקר מחשבים אינטגרלים, מה שמאפשר חישובי שטחים וכיוצא בזה. בהחלט צריך ללמוד נוסחאות אינטגרציה וחישוב שטחים בעזרתן - זה ממש לא אותו דבר כמו אסימפטוטות או סקיצות של גרפים של פונקציות.

להבהרה: "פונקציה קדומה" של פונקציה f היא הפונקציה F כך שהנגזרת של F שווה ל-f (מציאת פונקציה קדומה היא ההיפך מפעולת הגזירה). זה נקרא גם אינטגרל בלתי מסוים. מחשבים את האינטגרל של פולינום בעזרת נוסחה לאינטגרציה של פולינום (מציאת הפונקציה הקדומה של הפולינום). מחשבים את השטח שמתחת לגרף של פונקציה בעזרת אינטגרל מסוים שלה - יש נוסחה לכך. שני הדברים האלה כלולים בחומר הלימוד שציטטת.

למעלה