מתמטיקה 4 יחידות לימוד - עזרה בבקשה!!!

דודו 1235

New member
מתמטיקה 4 יחידות לימוד - עזרה בבקשה!!!

שלום. שמי דוד ואני בן 32. אני מאוד אוהב מתמטיקה וברצוני ללמוד בלחמן בספטמבר מתמטיקה לרמת 4 יחידות .
אולי אלמד במכינה בטכניון, אבל יש זמן.
הקושי שלי זה גאומטריה. האם צריך לדעת גאומטריה ברמת 4 יחידות?
האם לקחת מורה פרטי ? למען האמת אין לי איך לממן מורה פרטי.
אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי. אני רוצה אחר כך להמשיך לתואר ראשון במתמטיקה.
תודה רבה!!!

תלמיד10

New member
תשובה חלקית

תוכנית הלימודים במתמטיקה נמצאת כאן:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Mazkirut_Pedagogit/Matematika/ChativaElyona/Mivne.htm

אכן יש צורך ללמוד גיאומטריה גם ברמת 4 יחידות לימוד. אם תלמד לבגרות במסגרת קורס, ודאי יעסקו שם גם בגיאומטריה.

אם אתה מתכוון ללמוד לתואר ראשון במתמטיקה, רצוי שתדע את החומר של בחינת הבגרות ברמת 5 יחידות במתמטיקה, ולא רק 4 יחידות (אתה לא חייב לגשת ל-5 יחידות, אך רצוי לדעת את החומר). החומר האוניברסיטאי מתקדם יותר ממנו באופן מובהק, ודורש שליטה טובה בחומר התיכוני. אשר לגיאומטריה, כדאי שתדע שהוכחות, שאותן רואים בתיכון בעיקר בפרק זה (הגם שבאוניברסיטה הן בסגנון פחות מובנה מסגנון ה"טענה ונימוק" הנהוג בתיכון בגיאומטריה), מהוות חלק ניכר מחומר הלימוד ומהתרגילים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אתה חושב בכיוון ריאלי, אין טעם לא לגשת ל-5

כי זה נותן לך בונוס גבוה יותר בקבלה למוסד הלימודים, וכפי שנכתב מעליי, בלאו הכי תידרש לדעת את החומר, ורמת המתמטיקה הנדרשת לתואר (לא רק במתמטיקה פרופר אלא גם בפיזיקה, הנדסה או מדעי המחשב, למשל) גבוהה פי כמה (וכמה וכמה ועוד כמה) מזו של 5 יחידות.

במילים אחרות, ואני מתנצלת מראש אם זה נשמע בוטה, אם אתה לא מצליח להתמודד עם בגרות 5 יחידות במתמטיקה אין לך מה לחפש בתואר ראשון במתמטיקה.

למעלה