מתמטיקה 5 יחידות

Tifrahat1

New member
מתמטיקה 5 יחידות

שלום,
אני מתכננת לגשת למועד קיץ של מתמטיקה 5 יח' על מנת לשפר את הממוצע.
המטרה היא לימודי רפואה, אז כל נקודה דיי קריטית.
שאלתי היא כמה זמן מומלץ ללמוד מראש, וכמה השקעה זה דורש, אם ניתן לשלב ימי עבודה וכו
המועד הבא במאי, כן?

g1u2y32

New member
שלום וברוך הבא לפורום!

שאלת שאלה שהיא מורכבת מכל המובנים בעיקר בגלל שזה תלוי בבן אדם עצמו - האם הוא מסוגל ללמוד בצורה אוטודדיקטית, או שהוא צריך מכון הכנה לבגרויות שבו יהיו מורים ולוח זמנים שיגרמו לו ללמוד משום שאין לו משמעת?

חשוב מאוד לדעת לאיזה שאלונים את מתכננת לגשת - בגרות במתמטיקה 5 יחידות מורכבת משני שאלונים - 806 ו 807. כאשר בתיכון 806 נעשה בכיתה י"א ושאלון 807 נעשה בכיתה י"ב.
אם את מתכננת לגשת לשניהם בקיץ זה יהיה עמוס יותר מאשר לגשת רק לשאלון אחד וידרוש יותר משמעת עצמית, תרגול וזמן למידה.

עכשיו אנחנו בתחילת חודש ינואר - ובגרות הקיץ במתמטיקה מתקיימת בחודש מאי (אני לא יודע תאריך מדויק, יש באתר החינוך פרטים יותר מדויקים) - כלומר יש לך בערך 4 חודשים ללמוד. כאן, כמו שאמרתי נכנס סוג הבן אדם.
אם את טיפוס אוטודידקטי בעל משמעת עצמית גבוהה ומעידה על עצמך שתוכלי ללמוד לבד - לכי על זה, תקני ספרי/מיקוד, לימוד לפי השאלון שאת מחפשת, תקראי את החומר הדרוש, תפתרי תרגילים (וצריך לשבת המון על תרגילים כדי להגיע לשליטה), תפתרי בגרויות משנים קודמות ותבואי מוכנה לבגרות.

אם את בן אדם שלא מסוגל ללמוד לבד (ואני מעיד על עצמי שאני צריך מסגרת כדי שאלמד) - אז מכוני הכנה לבגרויות (יואל גבע, קידום וכדומה) הם אופציה טובה.
לגבי שילוב ימי עבודה - שוב זה תלוי באיזה צורה את לומדת - עצמאית או דרך מכון. שתי הדרכים, הן הלימוד במסגרת (מכון מסוים) והן לימוד באופן עצמאי ידרשו לוח זמנים והשקעה מרובה כך שניתן לשלב ימי עבודה - תלוי בלוח הזמנים.

אזכיר פעם נוספת - שבגרות במתמטיקה 5 יחידות דורשת הרבה מאוד השקעה ותרגול.
אוכל להמליץ על הספרים של יואל גבע לתרגול - למדתי איתם בתיכון (אני עשיתי 5 יחידות במתמטיקה) והם ספרים פשוט מעולים - רמת התרגילים שם מצוינת, לא קשה מדיי, אך לא קלה מדיי, ויש שאלות מבחינות הבגרות בסוף הספר. יש הסברים מאוד מאוד מפורטים על החומר (מופיעים בתוך מסגרות אפורות) ודוגמאות כיצד לפתור את התרגילים. את הספרים מלווה גם אתר אינטרנט של יואל גבע שבו יש תרגילים רבים מאוד שפתורים בוידיאו על ידי מורים של יואל גבע - ומסבירים שלב שלב כיצד יש לגשת לפתרון התרגיל ובנוסף בספרים שמיועדים לכיתות י"א וי"ב יש 40 מבחנים בסוף כל ספר שמדמים מבנה של בחינת בגרות.
על מנת להיות מוכן ל 5 יחידות עם הספרים של יואל גבע - הלימוד כולל 6 ספרים (אף אחד לא אמר שזה זול):

2 ספרים לכיתה י' (שאלונים 804, 806) - שני ספרים כחולים.
2 ספרים לכיתה י"א (שאלון 806) - שני כרכים - הדק יותר בצבע ירוק בהיר והעבה יותר בצבע ירוק כהה.
2 ספרים לכיתה י"ב (שאלון 807) - גם כאן שני כרכים - אחד דק והשני עבה שניהם בצבע אדום.

אני בהחלט מאמין שלימוד מעמיק עם הספרים הללו יכין אותך בצורה מיטבית לבגרות. יש עוד כמות עצומה של ספרים שלא ציינתי שניתן לרכוש ולהתכונן דרכם.

מאחל המון בהצלחה בבגרות
ואם יש לך שאלות נוספות, או שאלות בקשר לתרגילים את מוזמנת לשאול כאן ונסייע כמיטב יכולתנו.
g1u2y32

תשובה נהדרת. בדיקו הלכתי לשאול אותו דבר בדיוק.

יש עוד המלצות חוץ מיואל גבע ? ..

g1u2y32

New member
יש את סדרת בני גורן

שהם בסדר אבל לדעתי האישית יואל גבע יותר טובים.
יש גם את הספרים של אדית כהן ומריאן רוזנפלד - הספרים שלהם הם יותר ספרי מיקוד מאשר ספרי לימוד רגילים. הם מכילים דוגמאות פתורות, סיכומים של החומר ותרגילים - למרות שאני חייב להעיר לגבי רמת התרגילים בספרים שלהן - התרגילים שם ארוכים ומורכבים מאוד - תרגילים שהסיכוי לראות אותם בבחינת בגרות, לטעמי, הוא נמוך מאוד. כך שהתרגילים שם בודקים בצורה הכי מקצועית את הבנת החומר, אבל שוב אני בספק אם מורכבות התרגילים תהיה גדולה כמו בבגרות...

למעלה