מתמטיקה

מתמטיקה

הבת שלי לומדת מתמטיקה מואצת בכתה ח'. היא גם מאובחנת ADD וזכאית ומקבלת את ההקלות הנובעות מכך (בעיקר הארכת זמן בבחינות). יש פער עצום בין הידיעות שלה לבין הביטוי שלהן בבחינות. במיוחד במתמטיקה. המאבחנת שלה המליצה על הוראה פרטית של אסטרטגיות למידה והגשה במתמטיקה. לדייק - אין צורך בלימוד התוכן - אלא באסטרטגיות הללו בלבד. מישהו שמע וממליץ על מורה מתאימה באיזור המרכז?

אמאשמחה

New member
שלום בזזזזז

לא בדיוק המלצה, אבל יש סניף של אגודת ניצן והם מתעסקים בדברים הללו. ברור ש ADD מפריע במיוחד במתמטיקה, שם צריך לשים לב לפרטים קטנים כמו: לא להתבלבל בין הסימנים של ועוד ופחות. בתור מורה להוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה (אני גרה בדרום ולא במרכז) אולי העצות הבאות יועילו: לעבוד בצורה מאוד מסודרת: להשאיר רווח גדול בין שורה לשורה. (2 משבצות כמו שאומרים בכיתה א' :) ) , להשתמש במרקרים ליצירת סדר ולהדגשת פרטים. לדוגמא: תלמיד שלי שלמד לפתור משוואות. לימדתי אותו שעליו לצבוע כל פעם רק את חלק המשוואה בו הוא מטפל, וזה מאוד עזר לו. לסדר נתונים בטבלה וכדו'. לכתוב את הדרך באופן מפורטת, ולא לסמוך על זה שעשיתי בראש, כי אם יש טעות קטנה בחישוב, אז מורידים על זה פחות נקודות כאשר רואים שהדרך נכונה, מאשר אם בכלל לא מבינים איך היא הגיעה לזה. וגם כי זה מאפשר בקרה יותר טובה, ואז למשל הילדה עצמה יכולה לראות ש...אופס, כאן היה בכלל צריך להיות מינוס והתבלבלתי. בהצלחה!

מתמטיקה - קשיים

תוכלי לבדוק בקישורים שלנו, יש המון מקומות שאפשר להגיע אליהם. המרכז הוא אזור גדול, וניתן למצוא אולי במכונים מסוימים. האם המרכז הוא גוש דן, או צפונה או דרומה ? לפי זה אוכל לבדוק ולשלוח לך במסר שמות של מורים.

צריך מישהו שיודע לקרוא את האבחון

ולהסיק מסכנות ממנו. נסי את מכון רום-פילת ברמת גן.

למעלה