מתן אוכל בלילה

מתן אוכל בלילה

שלום רב, בני כמעט בן 7 חודשים אך הוא עדיין מתעורר בלילה על מנת לאכול (איני מיניקה אלא נותנת תחליף חלב). הארוחה האחרונה שלו היא בסביבות 6 או 7 בערב ולאחרונה התחלתי לתת לו ארוחה נוספת לפני שאני הולכת לישון , בסביבות 10 בלילה. מס' שאלות לגבי העניין: 1. האם זה נכון להעיר תינוק באמצע שנתו על מנת להאכילו או שמא שיש לתת לו לישון עד אשר הוא מתעורר? 2. אם אין זה נכון לעשות זאת אז כיצד כן ניתן לגמול אותו מארוחת 2,3 או 4 לפנות בוקר? 3. באם החלטתי כי אני אכן נותנת לו ארוחה בסביבות 10 בלילה האם עלי להקפיד על זה יום יום או שאין לזה חשיבות? 4. ניסיתי לתת לו ב-10 בלילה מטרנה +דייסה אך נראה לי או שהוא לא אוהב את הדייסה הספציפית הזו (סולת) או שהוא אינו מסתדר עם המרקם שלה. אשמח אם תוכלי לעזור לי במציאת פתרונות בברכת יום טוב

לגבי אקמולי

האם מותר לתת לבני אקמולי כדי להרגיע כאבי שיניים ואי שקט בלילה גם אם אין חום?

תשובה

1. בגיל הזה לא צריך להעיר אותו, אם הוא רוצה לישון כל הלילה, אשרך... זכית ומבחינה רפואית זה בסדר גמור. 2. עדיף להקפיד על ארוחות קבועות לפני השינה, אז אם זה 10 בלילה שישאר 10 בלילה למעט אם הילד לא רוצה, את כמובן לא צריכה להתעקש על הדברים הללו. העיקרון הוא לתת לו לפי דרישה באופן הגיוני.

העניין הוא שאם הוא אוכל בסביבות שבע

בערב אז הוא קם שוב בשתיי או שלוש בבוקר ולכן חשבתי לתת לו ארוחה ב 10. מה דעתך על כך? האם צריך להעיר ב 10 או לתת לו פשוט לישון וכשיתעורר באמצע הלילה להאכיל אותו? האופציה השנייה פשוט נראית לי שתגרום לו להתרגל להתעורר באמצע הלילה. מה דעתך על כך?

תשובה

אם הוא מתעורר ברצון בשעה 10 ואוכל וזה מספיק לו כל הלילה אזי זה הפתרון הטוב ביותר היות והוא נמנע מארוחות לילה. אכן אני מסכימה איתך

למעלה