מתן ימי מחלה בתשלום לנשים במחזור על בסיס קבוע

מעמקים39

New member
מתן ימי מחלה בתשלום לנשים במחזור על בסיס קבוע

לאחרונה נתקלתי בפרסום על איזו חברה שהחליטה באופן רשמי להתייחס לימי המחזור של עובדותיה בצורה שונה ממה שמקובל בעולם (הצורה המקובלת זו התעלמות).
אם מישהו ימצא את הכתבה על כך ויעלה לפה אודה לו מאוד.
אני מזכירה שנושא זה עלול להיות טעון ולמרות שכך, הדיון יתנהל בצורה נעימה ואף אחד לא יואשם שהוא טיפש שמחליש נשים רק כי חושב כך או אחרת.
גברים המביעים דעה בנושא מתבקשים לזכור שבניגוד לנשים שחוות את המחזור על גופן, הם לא, ולכן עליהם לשקול היטב דברים לפני שהם נאמרים, זה תקף גם לגבי נשים שחוות מחזור בלתי מורגש.
וכעת ארשום דעתי ואשמח לשמוע דעתכם ואם היא שונה משלי- אנסה לשכנע אתכם:
אני אומרת- מה שמרגיש כמו מחלה ויש לו סימפטומים של מחלה ובהמשך בטח עוד אפרט- הוא מחלה!
ואם במחלה עסקינן אכן יש צורך להתייחס לכך בהתאם, לאפשר חופשת מחלה בתשלום ולא להכחיש את קיומה של המחלה או להתעלם ממנה ולצפות שנשים תתפקדנה בימים אלה כאילו כלום לא קורה.

ga26

Member
בעולם אידיאלי את צודקת

בעולם בו יש תחרות ועל כל מקום עבודה יש כמה עובדים שנאבקים על המקום - חקיקה של חוק כזה באופן גורף (אם חברה החליטה לקחת על עצמה זה סבבה) עלולה לגרום יותר נזק מתועלת.
מעסיק יחשוב יותר מפעמיים אם להעסיק אישה שפעם בחודש יוצאת ל3-5 ימי מחלה. הוא לא יגיד שאינו מקבל אותה כי היא אישה וימציא סיבה אחרת אבל זה יהיה האפקט אם נרצה ואם לא.
אם חברה פרטית החליטה כך - זה כבר משהו אחר כי פה המעסיק החליט בעצמו ואז הנזק עליו דיברתי לא קיים.

ga26

Member
ככל שדברים נעשים יותר בכפיה כך הם יותר רעים

לטעמי במיוחד בשוק החופשי הציבורי. אבל זה יכול להיות פיתרון.

מעמקים39

New member
אבל גילי,

אם נשב ונחכה שגברים מרצונם הטוב יפעלו ליצירת מצב בו יש ייצוג שווה לנשים בכל תחומי החיים, זה פשוט לא יקרה
אני חוששת שהכפייה ממנה אתה חושש היא בלתי נמנעת וחייבת להיות על פי חוק.
דעתך?

ga26

Member
אין לי בעיה עם חקיקות כאלה. יש בעיה עם אכיפתם. וכן הייתי

שמח יותר אם לא היו צריכים חקיקות אבל זה אולי אוטופי מידי

מעמקים39

New member
מה הבעיה עם האכיפה?

ga26

Member
שהשוטרים עסוקים בלהטריד את הכפופות להן ולא פנויים לאכוף את

החוק.
ובנימה רצינית יותר חוקי עבודה זה דבר שקשה מאוד לאכוף. יש עם זה המון בעיות ומעט כח אדם שמוקצה לזה. לפחות זה מה שאני מרגיש אבל אין לי איזה נתונים להסתמך עליהם.

מעמקים39

New member
זה בסדר

אני לא מאלה שדורשים נתונים ומחקרים על כל מילה שאדם מוציא מהפה :)
אני צריכה ללכת כעת אבל כשאשוב אגיב לך :)

pov2

New member
ומה דעתך על הכפיה שלא לפטר גברים היוצאים למילואים?

או שבמקרה הזה אתה דווקא מברך על החוק שכופה זאת?
&nbsp

ga26

Member
לא הבנת את כוונתי. גם פה הייתי מאוד שמח אם

לא היו זקוקים לחוק ומעסיקים היו נוהגים באופן הגון - זה המצב האידיאלי בעייני. אינני תנגד לחוק כזה - אני הייתי שמח אם לא היינו זקוקים לו.

pov2

New member
בעולם מוסרי באמת אין צורך בחוקים

אנשים לא היו צריכים שהחוק יכריח אותם להתחשב באחרים.
אבל בעולם כשלנו, יש צורך בחוקים ובאכיפתם.
&nbsp

מעמקים39

New member
זה לא זה אבל גם זה טוב

וזה גם אומר שיש עוד מקומות בעולם שמובילים לשינוי מגמה. זה שימח אותי :)

אם אישה לא חשה בטוב, זאת מחלה

ולא משנה אם הסיבה היא מחזור חודשי או סיבה אחרת.
מחזור רגיל של אישה בריאה אינו מחלה.
אני מכיר נשים שהמחזור שלהם מלווה בכאבים עזים ולטעמי בודאי שהן זכאיות לחופשת מחלה כל חודש ונשים אחרות שאצלן זה קל יותר.

ברוב מקומות העבודה שאני מכיר, אם מישהו מרגיש לא טוב, לפחות ביום הראשון הוא לא חייב להביא פתק מרופא ולא משנה מה הסיבה.

הייתי מאוד חושש לתעסוקת הנשים אם היתה נוצרת נורמה בה כל אישה זוכה לשבוע חופשה כל חודש. במצב כזה יהיו מקומות עבודה מעטים שיסכימו להעסיק נשים.

ולא, העסקת נשים בבכפיה אינה פתרון.

מעמקים39

New member
טעות בידיך

כשאישה לא חשה בטוב היא חולה וגם אישה בריאה במחזור שאינה חשה בטוב היא חולה. מאוד מוזר שאתה מבין שאישה שלא חשה בטוב היא חולה אבל אם היא בתקופת המחזור אז היא לא חולה.
וודאי שמדובר על נשים שהמחזור שלהן מתנהג כמו מחלה ומספרן גדול מאוד.
גם אלה שלכאורה לא כואב להן זה פשוט כי הן לקחו משככי כאבים וחזרו לעבודה.
זה כמו לבקש ממך לבלוע כדור כשיש לך שפעת ולחזור לעבודה.
זה שלקחת כדור לא אומר שאתה בריא.
נשים רגילות לעבוד תחת כאב כי החברה מתכחשת למצבן הכאוב.
באשר לכפיה להעסיק נשים, אין טעם לחכות שגברים יואילו בטובם להביא לייצוג שיוויוני בכל תחומי החיים, הם לא יעשו זאת מרצונם החופשי כפי שמעולם לא עשו.
יש לעגן זאת בחוק ולחייב את כל המעסיקים,החברות,כנסת ישראל- לייצוג שווה לחלוטין.

מעמקים39

New member
מה פתאום? השתגעת?

אם נריב אז בסוף כל אחד ילך לדרכו ובכלל לא נדבר ואז יהיה משעמם.

למעלה