מתן כלבי נחייה לבני נוער

מתן כלבי נחייה לבני נוער

ביום ראשון ה 17/8/08 התקיים במרכז לכלבי נחייה חצי יום עיון לבני נוער לקויי ראייה בנושא קבלת כלב נחייה. הוזמנו בני נוער בני 14-18 שהפגינו עניין במהלך התקופה האחרונה מתוך רצון לבדוק את רצינותם ויכולתם לעבוד ולטפל בכלב נחייה.המפגש כלל לפחות הורה מלווה אחד מתוך הבנה שבגיל זה הנער/נערה חי בצל קורת ההורים והחלטתו לקחת כלב נחייה דורשת תמיכה והסכמה משפחתית. במהלך היום סיפרנו לקבוצה על עבודת הכלב, מה הדרישות, היה דיאלוג עם בעל כלב נחייה שסיפר קצת על החווויות שלו בניידות עצמאית עם הכלב וניתנה הזדמנות להליכה קצרה עם הכלב ברתמה. לאור הצלחת יום העיון ותוצאותיו, אני מזמינה בני נוער לקויי ראייה המעוניינים לשמוע עוד על נושא זה ליצור עמי קשר במייל: [email protected] בברכה, יעל קולומבוס, מדריכת ניידות עם כלבי נחייה בית עובד. 08-9408213.

נו, אל תשאירי אותנו במתח -

כמה בני נוער יצאו מיום העיון עם
חדש?

כלבי נחייה לבני נוער

במהלך השנה האחרונה הצטרפו שלש בנות 18 לרשימת הקבלה לכלב נחייה ועוד שלושה בני 16-17 נמצאים בהליכים ראשונים של בדיקת בקשתם. למעשה אין כאן חידוש גילאי שכן מאז ומתמיד בית הספר פתח שעריו מגיל 16 אך העובדה היא שעד היום לא פנו אלינו לקבלת כלב בני נוער בגיל הזה. בנוסף היום תישקל מועמדותו של כל נער/נערה גם בגילאים צעירים יותר שיפנו בבקשה לכלב וההחלטה האם לתת כלב נחייה בגיל צעיר כמו בגיל מבוגר תסתמך על שיפוט הצוות המקצועי ליכולתו של האדם להיות אחראי על הטיפול בכלב, לעבוד איתו כנדרש ולהיות בעל יכולת התמצאות המאפשרת עבודה עם כלב נחייה.

בישוליה

New member
לא כל אחד יכול לקבל כלב?כלומר

זה תלוי בהתמצאות שלו או בעצמאות? אבל טוב לקרוא שבני נוער מקבלים כלבי נחייה.

קריטריונים לקבלת כלב נחייה

לענות על שאלתך לגבי מה נדרש מהאדם על מנת לקבל כלב נחייה: 1. הגשת בקשה רשמית דרכנו (המרכז לכלבי נחייה בית עובד).08-9408213 2. קושי בניידות הנובע מלקות ראייה או עיוורון. 3. רצון ללכת בצורה עצמאית ויעדים להגיע אליהם. (אין טעם בכלב נחייה אם אין לך מקום להגיע אליו או אין לך רצון ללכת ללא אדם מלווה). 4. חיבה לכלבים ומוכנות לטפל בכלב ולהחזיקו בבית. כולל בגרות לאחריות כלפי בעל חיים זה בכל הנדרש. 5. יכולת מנטלית להטמיע הנחיות על פי ההדרכה הניתנת לעבודה נכונה עם הכלב. 6. יכולת פיסית להחזיק כלב וללכת איתו.(קיימת גמישות כאן-יש כלבים קטנים ועדינים יותר מאחרים). 7. התמצאות במרחב - לדעת איפה אני נמצא ביחס לסביבה שלי ואיך אני מגיע תאורטית ליעדים שלי. אלו דברים שניתן ללמוד עם מורה ניידות. לא מחייב עבודה עם מקל טרום קבלת הכלב אך מחייב הבנת כיוונים, חציית צמתים, יכולת לתכנן מסלול וכד'. אשמח להמשיך ולענות על שאלות. [email protected]

מעבר לכל מה שיעל כתבה כאן,

ויעל היא הסמכות המקצועית לשאלות האלה, היה אתמול דיון ארוך בנושא כלבי הנחיה בפורום אחר של כלבים. הנה הכתובת, אתם יכולים לקרוא את השאלות והתשובות.

למעלה