מתן פרסים

Godmoney

New member
מתן פרסים

האם מותר לי לתת באתר שלי פרסים - כמו ipod או playstation? האם מותר לי לתת אותם במסגרת "הגרלה"? לדוגמא - כל אדם מקבל מספר וזה שהמספר שלו עולה בגורל מקבל את הפרס?

ניהול הגרלות ללא היתר ממשרד היא עבירה פלילית

אני מציע לא לערוך הגרלות ללא קבלת היתר, שכן אנשים כבר נדונו למאסר בפועל. ראה סימן י"ב לחוק העונשין, התשל"ז - 1977: סימן י"ב: משחקים אסורים, הגרלות והימורים הגדרות 224. בסימן זה - "משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; מקום משחקים אסורים" - חצרים שרגילים לערוך בהם משחקים אסורים, בין שהם פתוחים לציבור ובין שהם פתוחים לבני אדם מסויימים בלבד, ואין נפקא מינה אם הם מוחזקים גם למטרה אחרת; "הגרלה" - כל הסדר שלפיו ניתן, בהעלאת גורלות או באמצעי אחר, לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; [התשכ"ז] "הימור" - כל הסדר שלפיו ניתן לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בניחושו של דבר, לרבות הגרלה הקשורה בתוצאות משחקים ותחרויות בספורט. איסור הגרלות והימורים (תיקון התשס"ג) 225. המארגן או עורך משחק אסור, הגרלה או הימור, דינו - מאסר שלוש שנים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4). איסור משחקים (תיקון התשס"ג) 226. המשחק משחק אסור, דינו - מאסר שנה אחת או הקנס האמור בסעיף 61(א)(2). השתתפות בעריכת הגרלות והימורים (תיקון התשס"ג) 227. המציע, מוכר או מפיץ כרטיסים, או כל דבר אחר, הבאים להעיד על זכות להשתתף בהגרלה או בהימור, וכן המדפיס או המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור, דינו - מאסר שנה אחת או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3). איסור החזקה או הנהלה (תיקון התשס"ג) 228. המחזיק או מנהל מקום משחקים אסורים, או מקום לעריכת הגרלות או הימורים, או מקום שלא קוים לגביו צו לפי סעיף 229, דינו - מאסר שלוש שנים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4); המשכיר חצרים או מרשה את השימוש בהם בידיעה שישמשו מקום למשחקים אסורים או לעריכת הגרלות או הימורים, דינו - מאסר ששה חדשים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3). נסיבות מיוחדות 230. הוראות סעיפים 225 עד 228 לא יחולו על משחק, הגרלה או הימור שנתמלאו בהם שלוש אלה: (1) עריכתם מכוונת לחוג אנשים מסויים; (2) אינם חורגים מגדר שעשוע או בידור; (3) אינם נערכים במקום משחקים אסורים או במקום לעריכת הגרלות או הימורים. היתר 231. (א) הוראות סימן זה לא יחולו - (1) על סוגי הגרלות או על הגרלה מסויימת, אשר לעריכתם ניתן מראש היתר מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך;11 (2) על הימורים או הימור מסויים, שעורך מפעל הפיס בהיתר מראש מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך, ובלבד שההימורים שייערכו כאמור לא יהיו על תוצאות של משחקים ותחרויות בספורט. (ב) הודעה על מתן היתר לפי סעיף זה תפורסם ברשומות.

Godmoney

New member
אוקי הבנתי

אז כמו שחשבתי. הימורים במדינת ישראל הם אסורים בתכלית האיסור בכל מקרה. השאלה היא אם האתר נפתח באוסטרליה (זהו אתר בינלאומי והשותף מתגורר באוסטרליה - לא בטוח אם תושב או לא) - האם זה כבר חוקי (אני לא מדבר על לעקוף את החוק ולרמות... זהו המצב הנתון...)? ונגיד שזה אפשרי, האם אני יכול לחלק פרסים או שאני חייב לקבל אישור מהחברות (לדוגמא מאפל בקשר לאייפוד ומסוני בקשר לפלייסטיישן)?

לא, זה לא חוקי

כמו שנקבע בפרשת קרלטון לא מזמן, נקודת המבחן היא המיקום בו הגולךש מבצע אינטראקציה עם האתר. נכון שבאותו מקרה היו נסיבות נוספות, אך זו עיקר התביעה. תוכל לקרוא עוד על הימורים באינטרנט (כמו הצעת החוק לאיסור הימורים באינטרנט) ואותו פסק דין באתר שלי שעוסק במשפט ואינטרנט.

Godmoney

New member
בואו נעזוב את עניין ההגרלה בצד רגע

כמו שאמרתי, האתר יפעל מאוסטרליה (ששם לפי מיטב הבנתי הימורים חוקיים). יכול להיות גם שהקונספט ישתנה - ולא תהיה הגרלה אלא חידון טרוויה. במקרה כזה אני אוכל להעניק פרסים?

למעלה