מתן תרופות הרגעה

ורו11

New member
מתן תרופות הרגעה

אבי היקר אובחן כחולה אלצהיימר.
דמנציה בינונית וקרוב לתשוש נפש, להגדרתו של פסיכוגריאטר שאיבחן אותו...

הומלץ על טיפול תרופתי במינון נמוך (יחסית) על מנת להרגיע כעסים, להרגיע תסכול ולהגברת שיתוף הפעולה.

הומלץ על קלופיקסול 2 מ"ג ולהעלות מינון לפי הצורך.
או לחילופין ריספרדל 0.5 מ"ג X 2.
אני שחייה בצורה הטבעית ביותר שאפשר ולא מכניסה תרופות כימיות הבייתה לא רגועה...

למי יש נסיון עם תרופות אלו? מה תופעות הלוואי, איך הן משפיעות על התנהגות החולה?

מבירור ראשוני הבנתי שעדיף ריספרדל על פני קלופיקסול..

האם ידוע לכם על מתן עזרה בדרך טבעית יותר?

אודה מאוד על תגובותיכם.

תודה.

אירילה

New member
שלום ורו

אתייחס קודם למינוחים ,חולה אלצהיימר מרגע האיבחון הוא תשוש נפש ,האלצהיימר היא אחת מהתופעות של דימנציה ,משום שיש סוגים שונים של דמנציה.
באופן כללי באם אלצההימר או דמנציה מסוג אחר ,הסימנים הם זהים מאוד.
התרופות - התרופות הניתנות לחולי אלצהיימר ניתנות לשם עיכוב בקצב התקדמות המחלה ולשם הרגעת החולה.
אנחנו הוותיקים יודעים שההשפעה של התרופות היא מוגבלת בזמן ,אין זמן מדוד אך בכל זאת לאחר תקופה (אצל כל אחד זה אינדיווידואלי) פגה השפעת התרופות.
הסיבה לתפוגת ההשפעה נעוצה כנראה בפעילות המוחית המשתנה במוח החולה כמעט בכל יום.
בדרך הטבעית ישנם את כל מיני הרגיעונים ,אבל אצל חולי אלצהיימר כמעט וזה לא עובד ,את צריכה להניח לעובדה שאת לא צרכנית תרופות כימיות ולהניח את הטיפול לידי הרופאים.
ההתמודדות במחלה אינה של החולים אלא של בני המשפחה , מתוך נסיון אני ממליץ לך מאוד לאפשר לתת לרופאים את נתינת התרופות הנדרשות על מנת להקל ככל הניתן על האיזון שבהתנהגות החולה ולהביא על ידי כך שקט תעשייתי אצל בני המשפחה.
דרך ארוכה לפניכם ואל תניחי לעקרונות להוביל אותך בטיפול במחלה , זו כאמור דעתי ,אבל הנסיון שלי עם המחלה מנחה אותי לומר לך זאת עם כל הכאב.

הרבה כוחות בהתמודדות עם המחלה והרבה אמפטיה כאן מכולם ואת בהחלט מוזמנת להשתתף כאן דיוני הפורום השונים .

גרשון/מנהל הפורום.

מסכימה עם כל מילה של גרשון....

השקט הסביבתי מאוד חשוב, לא רק לחולים אלא במיוחד לבני המשפחה המטפלים בחולה.
ההתייחסות שלך לתרופות לא צריכה להשפיע על מתן התרופות לחולה. הוא זקוק לתרופות ועוד יותר הסביבה.
אצלנו הקלופיקסול עוזר מאוד, כבר כמה שנים, בלי עין רעה, עם רספידל אין לי ניסיון, אפשר לנסות את התרופות לתקופה מסויימת ולראות עד כמה היא עוזרת. ואם לא להחליף.

הרבה הרבה סלבנות ,
ניצה.

nisan9779

New member
אין לי המלצה מיוחדת, רק בחרתי

לאחל לך בהצלחה ולהמליץ לך , שלא חשוב באיזה סוג של כדור או טיפול תבחרי, יהיו התוצאות אשר יהיו, תזכרי תמיד שזו היתה הבחירה הטובה ביותר. בלי חראטות ובלי רגשי אשם, יש דברים שהם לא בשליטתנו מחזק את ידך, בהצלחה בהמשך ויהי רצון שהכל יתהפך לטובה!

AEA2

New member
זאת מחלה ארורה

את לא ממש מבינה את המשמעות עדיין , הדבר האחרון שידאיג אותך
זה כדורים כימים!!

למעלה