מתנדבים בוגרים ומדים

Perrymedic

New member
מתנדבים בוגרים ומדים

רק כדי לוודא אם הבנתי נכון, מתנדב בוגר זה כל מתנדב מעל גיל 18. מתנדב בוגר זכאי לקבל חולצה (פס אפור) ומכנס של מד"א. צדקתי? זה חוק/הוראה או שזאת מדיניות שמשתנה מתחנה לתחנה? זה מתקיים בפועל?

orend123

New member
מדים למתנדבים פעילים

מתנדב פעיל (בוגר) מוגדר כמי שמעל גיל 18 וסיים את לימודיו התיכוניים, ובאישור מד"א. כעיקרון אמור לקבל מכנס, חולצה, קרדיגן וחגורה (מעיל למכירה ב60 ש"ח, נהגים וכוננים יקבלו גם ווסט), ואחת לכמה זמן גם לקבל סט חדש וגם לבצע החלפת בלאי. אך יש כל מיני סייגים, לדוגמא מתנדב חדש שעוד לא סיים תקופת התנסות, חיילים ועוד כל מיני...

Perrymedic

New member
מה הסייגים לגבי חיילים?

ז"א, אני התנדבתי במשך 3 שנים ומלאו לי 18 כשהייתי 11 חודשים לפני גיוס. היום אני 3 חודשים לפני גיוס (לקרבי) ועדיין לא קיבלתי מדים. חובה על מד"א (או יותר נכון לא. מתנדבים שלי) לספק לי את המדים האלה?

DANIELTerrible1

New member
לא יודע מה איתך אבל

אני נוער עדיין נחשב ויש לי מדים מלאים... במלוא מובן המילה... אצלינו לא ממש מקפידים על זה ואפילו רוצים שיגיעו נוער עם מכנס וחולצה וישראו נורמאלי כשיכנסו לאדם חולה...ולא עם ג'ינס וחולצה...אתה יכוטל לבקש מחבר'ה שפרשו מדים או מדים ישנים שאין להם צורך בהם כמו שאני עשיתי.

ע"פ הנהלים מתנדבי נוער אמורים לקבל רק חולצה

ולא מדים מלאים. מדים מלאים זה רק למתנדבים בוגרים. אם בתחנה שלך נותנים גם מכנסיים וחגורה לכל מתנדבי הנוער אז זה מעבר למה שקבוע, והרבה מעבר למה שיש ברוב התחנות.

DANIELTerrible1

New member
לא הבנת אותי אחי

כן אני התחלתי גם עם חלוק בלבד.... אבל אח"כ המדריכה החמודה שלי הלכה לעשות חובשים בקיץ בשביל שירות לאומי אז נתנה לי חלוק נוסף של חובש למקרה חירום( ובאמת זה למקרה חירום- יש לי 3 חלוקי נוער בארון) מעיל( משוםמה משלוחים מתעקבים עד שמגיעים אלינו לתחנה) מכנס(זה רק מה שביקשתי כי נמאס ללכלך כל הזמן את הג'ינסים עם דם:p) וסווצ'ר,כפי שאמרתי לא היה לה צורך בזה ולי דווקא כן... לאחר מכן הושג עוד סווצ'ר והוחלף על חגורה מהדגמים הישנים, חלוק מע"ר דגם חדש+ דגם ישן נוסף ואח"כ עוד חולצת חובש למקרה חירום.כמו כן אני לא שם אותה לפי מצב הרוח אלא רק כאשר אמא לא מספיקה לכבס את המע"ר ולפניי זה אני שואל את הנהג שאני איתו אם זה מפריע לו שאני אגיע למשמרת עם חלוק חובש.

iCp

New member
אתה קצת מסתכן..

מבחינת חוק, בלי קשר לפרוטוקולים של מד"א, למע"ר אסור על פי חוק להציג את עצמו כחובש, כמו שלפאראמדיק אסור להציג עצמו כרופא.

DANIELTerrible1

New member
מסכים! אפילו מאוד בגלל זה אני שואל אם לנהג

אכפת ואני מגיע למשמרות עם נהגים שאני מכיר ושמכירים אותי ובאישור של אותו נהג אני מגיע עם חולצת חובש כפי שאמרתי... יש לי 3 חולצות מע"ר וזה דיי נדיר שאני מגיע עם חולצת חובש אפילו מאוד נדיר.אממ ונקודה למחשבה... מע"ר מעל 18 מותר לו לבוא עם חולצת חובש הבנתי... אם אני טועה העמידו אותי על טעותי אשמח להחכים

מע"ר הוא מע"ר והגיל לא משנה

רשמית גם אם המע"ר הוא בן 15 או 51 זה לא משנה - הוא צריך ללבוש חולצת מע"ר. אבל, כמובן ברוב המקומות המתנדבים לובשים חולצות חובשים. אני, בתור מי שרק עתה הפך למתנדב בוגר חושב שזה שלא מספקים ציוד למתנדבי נוער זו גישה מוטעית (גם לי יש יותר מחולצה אחת ויש לי גם מכנסיים וסויטשירט). אספקת מדים מלאים לכל הצוות ללא קשר לגילם מעניקה צורת הופעה מכובדת יותר לצוות המטפל. כשמגיע צוות שיש בו אנשים שלובשים ג'ינס זה נראה חובבני למדי מנקודת המבט של המטופל. לכן הפתרון האמיתי הוא לא לעבור על הנהלים ולהעלים עין בצורה קולקטיבית מזה (כמו המצב כיום) אלא לשנות את הקביעה הדבילית שמתנדב נוער שווה פחות ממתנדב בוגר - הרי יש מתנדבי נוער שעושים בחודש אחד את כמות המשמרות שחלק מהמתנדבים הבוגרים לא עושים בשנה שלמה ועדיין לפי הנהלים צריך להשקיע בהם פחות...

DANIELTerrible1

New member
אני בעד "לצ'פר" את החברה שבאמת

טוחנים משמרות ונסיעות וכן לאבזר לפחות גם במכנס את הנוער למען הופעה מכובדת יותר

אין נהלים או פקודות

מבקשים יפה מהאחראי מתנדבים, ובדר"כ גם מקבלים. אני לא נוהג או כונן, ויש לי ווסט למשל..

למעלה