מתנדבים לוחמים

מתנדבים לוחמים

היי, התגייסתי בספטמבר 12 בתור מתנדב על מחלת קרוהן באיחור של שנה, עשיתי טירונות 02 רגילה בגלל התפקיד(מדריך כושר קרבי) ובגלל זה גם עושה 3 שנים. אני מאוד רוצה להגיע לחי"ר או יחידות מיוחדות בתור לוחם ואני לא רואה אף בעיה שמפריעה לי לשרת בקרבי, אני כרגע בבסיס סגור, אוכל אוכל צבאי, אין בעיה לישון 6 שעות מטכלי וגם פחות, מבחינת כושר אין שום בעיה גם ככה אני מדא"ג. חוץ מהקרוהן אין שום בעיה שיכולה להפריע לי להיות בקרבי והמחלה כרגע לא פעילה, עברתי ניתוח לפני שנתיים ומאז הכל טוב ויפה. יש מתנדבים שהצליחו להגיע לקרבי? אני אישית שמעתי על 2 שהצליחו. איך בכלל אפשר להתחיל את התהליך? מחר אני נמצא אצל הרופא שמטפל בי ואני אדבר איתו לגבי המחלה ואם משהו יכול להפריע לי לשרת בקרבי. לגבי התהליך עצמו, איך מתחילים? מה עושים כדי לעבור להיות לוחם?

ענברי8P

New member
ואוו

איך הצלחת להגיע לטירונות רגילה??
אני חולת קרוהן גם כן, המחלה לא פעילה אצלי כרגע, לא עברתי אף פעם ניתוח ואני כבר 9 שנים עם המחלה....
איך התעקשת להגיע לטירונות רגילה?? מול מי נלחמים על זה??

לא ביקשתי

אמרו לי שחייב טירונות 02 כדי לצאת לקורס אז עשיתי. זאת חווייה אבל לא משהו מטורף, רק גורם לך להעריך את החופש שנותנים לך אחרי זה בסדיר ונותן לך שמירות ותורנויות. בכללי הקרוהן עצמו לא ממש מפריע אם הוא רדום, בדרך כלל המחלות שבאות עם הקרוהן מפריעות, אוסטאופרוזיס, אנמיה, דלקת מפרקים וכו'. אמרו לי בהתחלה שאני לא יכול לצאת לקורס בגלל אוסטאופרוזיס, עשיתי צפיפות עצם והתוצאות יצאו טובות יחסית והם אישרו. בהצלחה :)

Run for a Fall

New member
אם אני לא טועה

מגישים טופס 55 כמו כל חייל רגיל, שעובר בשרשרת הבירוקרטית לבסוף לתא מתנדבים. בדר"כ הטיפול בטופס 55 שמטרתו מעבר לשירות קרבי מהיר יותר מהרגיל.
כדאי באמת לדבר עם הרופא לראות אם זה אפשרי מבחינה בריאותית קודם כל (תזכור שהבריאות שלך חשובה יותר מהכל).

אכן יש מתנדבים שהגיעו לתפקידים קרביים. המון בהצלחה וכל הכבוד!

A2222WSP

New member
קודם כל

צריך לבקש ודאה רפואית להעלאת פרופיל במקרה והורידו לך את הפרופיל בגלל הקרוהן.
צריכים לבוא עם מכתבים ממומחים והוכחות שהמחלה לא מפריע לתיפקוד היום יומי שלך וסבבה לך לעבור שירות רגיל.
ואז אפשר לבקש מיונים ושיבוצים בהתאם לתפקיד שתרצה ולפרופיל שתקבל.

Queen Erised

New member
ענו לך, אבל אני

מאחלת לך המון בהצלחה! כל הכבוד :) תעדכן אותנו.

למעלה