מתנדבים? שאלות? בואוו

ניר561

New member
מתנדבים? שאלות? בואוו

אני משרת שנה בצבא התנדבתי בינואר 12 בהצלחה לבנים בינואר 13!
אם יש לכם שאלות על התהליך או כל מה שיש תשאלו ואני אנסה לעזור.

A2222WSP

New member
איך זה להיות בתור מתנדב בצבא?

על מה אתה מתנדב מבחינה רפואית?
איפה אתה משרת?
איך התפקיד שלך ואיך אתה מסתדר מבחינה רפואית איתו?
איך קיבלת את התפקיד? אתה בחרת אותו או שבתא מתנדבים נתנו לך אותו כהצעה?
איזה תפקידים חוץ ממנו אם בכלל היית רוצה לעשות ובסוף לא יצא לך?
אם לא היית מתנדב היית רוצה להיות קרבי או באותו תפקיד כמו שאתה עכשיו?

ניר561

New member
איך זה להיות בתור מתנדב בצבא?

אני משרת במקשל"ר שמע סה"כ זה יומיות ות"ש עולם.
תא מתנדבים כנראה דיבר עם המפקד שלי שהוא מקושר איתם חזק והם אמרו לו שאני מעוניין לשרת שם ואחרי זה הוא התקשר אלי לראיון.
אל תסתמך על זה שתא מתנדבים יציעו לך מגוון תפקידים, הם לא. יגידו לך תבחר תפקיד ואם נוכל בהתאם למגבלות שלך ואם צריך באותה יחידה אז אולי יאפשרו לך.
הייתי רוצה לעבור קורס כלשהו שיכול לקדם אותי גם באזרחות רק ביחידה שלי עושים לי בעיות לגבי זה, הגשתי בקשה לתא מתנדבים והם ענו בשלילה.
בקרבי ברור שהייתי רוצה להיות סה"כ אני ארגיש שאני אתרום שם הרבה יותר כי כרגע אני בתפקיד פקידותי לא יותר.

נ ו ע ה 12

New member
אפשר גם לענות?

על מה אתה מתנדב מבחינה רפואית? חוסר אצבעות בכף יד שמאל, מולד
איפה אתה משרת? בקריה
איך התפקיד שלך ואיך אתה מסתדר מבחינה רפואית איתו? גרפיקאית ביחידת ההסרטה של חיל האוויר (שה"ד), מסתדרת מעולה, ה"בעיה" הרפואית לא מגבילה אותי ביום יום
איך קיבלת את התפקיד? אתה בחרת אותו או שבתא מתנדבים נתנו לך אותו כהצעה? שמעתי עליו במקרה, חיפשתי קצת באינטרנט והבנתי שקיים תא מתנדבים לחיל אוויר. יצרתי איתם קשר ומש"ק המתנדבים של ח"א סידר לי ראיון ביחידה.
איזה תפקידים חוץ ממנו אם בכלל היית רוצה לעשות ובסוף לא יצא לך? משהו שקשור למחשבים, כנראה ממר"ם.
אם לא היית מתנדב היית רוצה להיות קרבי או באותו תפקיד כמו שאתה עכשיו? ^^ בכל מקרה אני כן מרגישה תחושת סיפוק בתפקיד ומרוצה ממנו ומהתרומה.

A2222WSP

New member
אחלה טוב לשמוע מעוד מתנדבים

שמספרים את הסיפור שלהם, את החוויה שלהם בצבא

sharonironi

New member
שאלה

אני מחפשת תפקיד מעניין בתור מתנדבת.. איך אני מוצאת איזה תפקידים יש???
האם מתנדבים פטורים פטורים מלשלם ביטוח לאומי?
איך אני יכולה לזרז את תהליך הגיוס שלי?
אתם מתנדבים עם חיילים שעושים שירות רגיל נכון?
תודה :)

נ ו ע ה 12

New member
שלום :)

תפקיד - כמובן שכל מקרה נבחן לגופו, אבל בעיקרון כל תפקיד שמיועד לבעלי פרופיל עורפי פתוח בפני מתנדבים. כנסי ללינקים שצירפתי (לאתרים יחידה, שבוז ופז"ם של מאקו), יש שם רשימות של תפקידים והסברים.
ביטוח לאומי - חושבת שכן.
זירוז התהליך - באיזה שלב בתהליך את נמצאת? הכי מומלץ זה לחפש ולמצוא תפקיד שאת רוצה לשרת בו. אח"כ, כדאי מאוד למצוא את היחידה הספציפית בה תרצי לשרת ולפנות אליה, איכשהו, בכל דרך אפשרית. ברגע שאישרו לך את ההתנדבות ויש כר את התיווך הזה (את רוצה לשרת ביחידה מסוימת ובנוסף לכך איש קשר כלשהו מהיחידה רוצה אותך), זה קל יותר.
השירות הוא גם עם חיילים לא מתנדבים, ברור.

sharonironi

New member
תודה רבה :)

היום קיבלתי פטור מהצבא וחתמתי על רצון להתנדבות חחח
אבל כבר סיימתי יב אז אני רוצה לזרז את התהליך עד כמה שאפשר...
נראה לך שעכשיו שיש מדור מתנדבים זה יהיה יותר מהר?

נ ו ע ה 12

New member
אני ממש מקווה בשבילכם :) המון בהצלחה!

אם יהיו לך שאלות נוספות לאורך הדרך אני תמיד פה או במסרים אישיים

ניר561

New member
תהליך התנדבות

שלום, על השאלות ממקודם נועה עשתה את העבודה יפה חח..
וזה תהליך שלוקח הרבה זמן זזים שם לאט, יכול להיות עכשיו מכיוון שזה מדור העבודה תתחיל "לרוץ" לא הייתי תולה בזה את התקווה שלי לגיוס מהיר.
אם את מעוניינת לשרת ומוכנה להמתין ובאמת יש תפקיד שמעניין אותך לכי על זה סה"כ זה חוויה.
אישית אם הייתי מסיים יב' עכשיו ורוצה להתחיל תהליך התנדבות לא בטוח שהייתי עושה את זה אבל אני גם בתפקיד לא כ"כ מעניין אז זאת גם כנראה סיבה..

למעלה