מתנדבת משוחררת מעוניינת לחזור לקבע - אפשרי?

מתנדבת משוחררת מעוניינת לחזור לקבע - אפשרי?

היי לכולם, לכתוב כאן מרגיש לי ממש נוסטלגיה, בעיקר בגלל שאת רוב ההודעות שכתובות כאן בפורום כתבתי בעצמי לפני שנתיים ושלוש.
התנדבתי לשירות צבאי ביוני 10' ושוחררתי עקב הרעה במצב הרפואי אחרי 8 חוד' (פברואר 11').
שירתתי בבה"ד 7 כגרפיקאית בחיל התקשוב. אני יכולה לומר בבירור שזו הייתה אחת החוויות הכי חשובות ומשמעותיות בחיים שלי ואין יותר שמחה ממני שהצלחתי במאבק שלי וזכיתי להתגייס כחיילת ולתרום למדינה.

אחרי 8 חוד' בשירות חלה הרעה במצבי הבריאותי ונאלצתי להשתחרר.
הייתי די מבואסת שלא הצלחתי לסיים את השירות שעבורו נאבקתי לא מעט ומי כמוכם כמלשבי"ם יכול להבין מה עברתי, אתם עוברים את זה כרגע.
אני מרגישה שלא באמת תרמתי מעצמי, עבורי קצונה הייתה בהחלט בתכנון אבל המצב הבריאותי שלי לצערי אמר אחרת.

היום, בגיל 21 וחצי, כשאני משוחררת קרוב לשנתיים, אני מעוניינת לחזור לשירות צבאי.
הבנתי שאחת הדרישות היא שירות חובה מלא אבל מכיוון שאני מתנדבת לשעבר ושוחררתי שלא מרצוני אני קצת מבולבלת.
אז בקיצור ולעניין השאלה שלי היא כזו - היום, כשהמצב הרפואי שלי יציב, האם אני יכולה לחזור למערכת בשירות קבע למרות העובדה ששוחרתי אחרי 8 חוד' על 21 רפואי?

hillator

New member
שאלה מעניינת

אני אנסה להפנות לתא מתנדבים אחרי ההדמה.
בנתיים ההיתי שואלת על זה באתר army.co.il כי שם הם די בקיעים בכל הסוגיות המשפטיות.

העיקר שאת מרגישה יותר טוב!

חג שמח

DreamOn1245

New member
לפי דעתי

את צריכה קודם להשלים לשירות מלא (את השנה ו4 שנשארו) אם את רוצה להכנס לקבע..

hillator

New member
תגובה

תהיי מוכנה במידת הצורך להשלים שירות חובה? יש יחידה שרוצה שתחזרי אליה לקבע או שסתם הכול באוויר?

זה שלא פנו אליי לא אומר שמדובר במשהו "באוויר"

אני מעוניינת לחזור. זה חשוב לי מאוד. אני מעוניינת להמשיך את מה שהפסיקו לי לא מרצוני. אני מרגישה שלא סיימתי את מה שנלחמתי כל כך קשה בשבילו.

אם תהיה תשובה מגורם מוסמך שיאמר שעליי להשלים שירות חובה, אני מניחה שאז אני אדע להגיד אם כן או לא.

hillator

New member
אני אנסה לברר

ב9 לחודש
חשוב לציין שאם היחידה ששירת בה תהיה מעוניינת לקלוט אותך זה יעזור.
כמו כן עבור גיוס לקבע (ללא קשר למתנדבים) צריך תקן וצריך מקום שיהיה מעוניין לקבל את האיש קבע(קבע זה מקום עבודה).
אם אפשר לשאול(ואת לא חייבת לענות או אם נוח לך לענות לי במסר) מה היה הבעיה בפעם הקודמת? התפקיד לא התאים לך רפואית?

המצב הרפואי החמיר עד לנק' שבה לא הייתי

בכלל בבסיס קרוב לחודשים שלמים.
ניהלתי בזמנו מלחמה על התרופות שהייתי אמורה לקבל, בגלל שלא היה לי אותן המצב החמיר.
היום אני מחזיקה תרופות בבית כך שהמצב מאוזן.

hillator

New member
תגובה

1. עבור גיוס לקבע את צריכה תפקיד מוגדר ומישהו שירצה שתהיי בקבע קיים מישהו כזה?
2. תהיי בטוחה שסוגיית התרופות תעלה לדיון

למעלה