דילן בקיבוץ - האמנם ../images/Emo35.gif
לא ידועים לי כל פרטי המקרה; מה שידוע בוודאות הוא שדילן מעולם לא התגורר בקיבוץ ולא היה חבר בקיבוץ כלשהו לתקופה מסוימת, גם לא כמתנדב. במאי 1971 דילן ואישתו שרה ביקרו בארץ. הביקור לא פורסם, ולא ברור לי מי יזם את הביקור. בסוף החודש הוא ביקר בקיבוץ גבעת חיים, מאוחר יותר התברר שזה היה במטרה "לבדוק את השטח". דוד ילין מקיבוץ עין דור טוען שהוא הזמין את בוב לביקור כאורחו האישי; בוב התארח בקיבוץ והתרשם אך לא הביע רצון להשתקע שם. לפי דבריו, זה היה "בתחילת שנות השבעים". דוד הכיר את בוב עוד מניו יורק; חיפוש לא עמוק באינטרנט לא הניב עוד מידע בקשר לזה. סיפור נוסף שקיים מאמת (עד כמה שאפשר לאמת זאת) את הקביעה שדילן אכן שקל להשתקע בקיבוץ. בסוף 1972 בוב ניגש בעצמו לסניף של התנועה הקיבוצית בניו יורק והצהיר שהוא שוקל לעבור לקיבוץ עם משפחתו, אולי גם באופן קבוע. מנהל הסניף הסביר לו שלפי החוקים, עליו להצהיר על כך שהוא מתכוון להשתקע שם לעד משום שהקיבוצים סרבו לקבל משפחה עם ילדים לתקופות מוגבלות. בוב נסג מהבקשה והעניין דעך לאיטו. אז בסוף הוא הסתפק בקליפורניה... זכור לי שקראתי פעם על הדיון של חברי אחד הקיבוצים, אני חושב שזה היה עין חרוד; הסיבות לדחייה נבעו יותר מדיעות קדומות מאשר סיבות סוציאליסטיות.