מתנדב בקיבוץ

דובושכ

New member
מתנדב בקיבוץ

אני מתאר לעצמי שהשאלה עלתה בפורום זה, לכן בבקשה תפנו אותי לקישור המתאים: האם ומתי היה בוב דילן מתנדב בקיבוץ? נדמה לי שהוא התעניין באפשרות כזאת אבל האם באמת היה כמה חודשים בקיבוץ?

Chocoholic

New member
דילן בקיבוץ - האמנם ../images/Emo35.gif

לא ידועים לי כל פרטי המקרה; מה שידוע בוודאות הוא שדילן מעולם לא התגורר בקיבוץ ולא היה חבר בקיבוץ כלשהו לתקופה מסוימת, גם לא כמתנדב. במאי 1971 דילן ואישתו שרה ביקרו בארץ. הביקור לא פורסם, ולא ברור לי מי יזם את הביקור. בסוף החודש הוא ביקר בקיבוץ גבעת חיים, מאוחר יותר התברר שזה היה במטרה "לבדוק את השטח". דוד ילין מקיבוץ עין דור טוען שהוא הזמין את בוב לביקור כאורחו האישי; בוב התארח בקיבוץ והתרשם אך לא הביע רצון להשתקע שם. לפי דבריו, זה היה "בתחילת שנות השבעים". דוד הכיר את בוב עוד מניו יורק; חיפוש לא עמוק באינטרנט לא הניב עוד מידע בקשר לזה. סיפור נוסף שקיים מאמת (עד כמה שאפשר לאמת זאת) את הקביעה שדילן אכן שקל להשתקע בקיבוץ. בסוף 1972 בוב ניגש בעצמו לסניף של התנועה הקיבוצית בניו יורק והצהיר שהוא שוקל לעבור לקיבוץ עם משפחתו, אולי גם באופן קבוע. מנהל הסניף הסביר לו שלפי החוקים, עליו להצהיר על כך שהוא מתכוון להשתקע שם לעד משום שהקיבוצים סרבו לקבל משפחה עם ילדים לתקופות מוגבלות. בוב נסג מהבקשה והעניין דעך לאיטו. אז בסוף הוא הסתפק בקליפורניה... זכור לי שקראתי פעם על הדיון של חברי אחד הקיבוצים, אני חושב שזה היה עין חרוד; הסיבות לדחייה נבעו יותר מדיעות קדומות מאשר סיבות סוציאליסטיות.

דובושכ

New member
תודה על התשובה המפורטת

המידע הזה, ממה שניסיתי לברר הוא נכון. שוחחתי עם הבן של דוד ילין והוא כנער זוכר את ביקורו הקצר של דילן בעין דור (דוד ילין עצמו גר כיום בארה"ב). שוחחתי עם חבר כפר בלום שהיה אחראי על "קיבוץ עליה דסק" בניו יורק בתחילת ה-70' והוא זוכר שדילן פנה אליהם ברצותו לבדוק שהייה בקיבוץ עם אשתו שרה וילדיהם. יחד עם זאת אני מבקש להעזר בכם לבדוק אפשרות שב- 1961 או 1962 דילן היה מספר חודשים מתנדב בקיבוץ גבעת חיים מאוחד, אומנם בשמו המלא רוברט צימרמ (אז כבן 21) . בארכיון הקיבוץ לא נשמרו רישומים של שמות מתנדבים מאותן שנים. יחד עם זאת זכור לארכיונאית, חברת גבעת חיים מאוחד (איתה דברתי) שדילן ביקר בתחילת ה-70' לביקור קצר בקיבוץ (כנראה באותו סיור שעשה לבדוק את נושא הקיבוץ). יש לי עדויות בע"פ של צעירים (אז) בני גילו של דילן בני קיבוץ (שמעבר לכביש- גבעת חיים איחוד), שנשמעות מהימנות לחלוטין שאכן דילן היה מתנדב בקיבוץ גבעת חיים מאוחד,אך אשמח לקבל מידע נוסף. תודה

Chocoholic

New member
קיים תיעוד מפורט למדי

על קורותיו של דילן בכל השנים, גם בשנים המוקדמות של ימיו הראשונים כאמן; המידע מתבסס בעיקר על תאריכי הקלטות והופעות שבהם השתתף, ומעדויות של אלה שהיו בקרבתו באותו זמן. הנה דוגמה מעולה לפירוט מעלליו של בוב ב 1961 וגם ב 1962. אין שם כל אזכור או אף רמז על ביקור בארץ והתנדבות בקיבוץ. גם לא קיימים חורים או פערים בזמן שיכולים להיות מוסברים ע"י ביקור בארץ או נסיעה ארוכה מכל סוג שהוא. הפעם הראשונה שבוב עוזב את צפון אמריקה היא בדצמבר 62',אז הוא נוסע לאנגליה. אני לא שולל לחלוטין את הסברה שהוא היה כאן עוד בתחילת שנות השישים אך אני לא מוצא עדויות שיכולות אפילו לרמוז על כך. גם לדעתי האישית, אם אכן הוא בילה כאן תקופה מסויימת בקיבוץ, לא סביר להניח כי זה היה דווקא בשנים 61-62; בזמן הזה הוא היה עסוק בלבסס את מעמדו כאמן פולק, ככותב וכזמר, ושינוי חד כמו מעבר לישראל לכמה חודשים במהלך ימי הקריירה הראשונים נראה קצת מוזר, אפילו בשביל דילן. תחילת שנות השבעים בהחלט מתאימות יותר. בני הקיבוצים שאתה דיברת איתם טוענים שזה היה בתחילת שנות השישים? בוב שינה רשמית את שמו לרוברט דילן באוגוסט 62', כך שאם ישנם אנשים בארץ שטוענים כי הוא הציג את עצמו כצימרמן, אולי זה שווה בדיקה יותר מעמיקה...

עלהמצפה

New member
לא נראה לי סביר

כפי שכתבת יש תיעוד מפורט למדי של קורות דילן לאורך כל השנים ולכן לא סביר למצוא פתאום שהוא היה כמה חודשים בישראל. גם התקופה לא סבירה. בתחיל שנות הששים עוד לא היתה תנועת מתנדבים מסודרת והמושג הזה כמעט שלא היה קיים. גל המתנדבים התחיל לאחר מלחמת ששת הימים. היו אמנם גם לפני המלחמה קבוצות שהתנדבו בקיבוצים אבל זו לא הייתה תופעה המונית. נראה לי קשקוש מוחלט שדילן היה מתנדב בגבעת-חיים.

דובושכ

New member
בדיקה נוספת

עם חבר גבעת חיים מאוחד שאימו הייתה אחראית על המתנדבים בתחילת שנות ה-60, אז קראו להם "לגיון הזרים", אכן מאשרת את הדברים של Chocoholic שדילן לא היה מתנדב בגבעת חיים מאוחד (ואפילו דילן ציין בצער שלא הסכימו לקבלו שם כשבדק אפשרות כזאת בשנות ה-70'), יחד עם זאת אני עדיין לא בטוח שנאמרה המילה האחרונה בסוגיה עם דילן היה או לא היה מתנדב בקיבוץ בתקופה מסוימת של חייו.

שמעתי ברדיו לפני שנים מספר.....

שבוב התנדב בקיבוץ חמדיה שבעמק בית שאן. אולי זה נכון ואולי זה לא. שווה לבדוק את הנושא. מאד מעניין

Yanchu

New member
לא

בתחילת שנות ה70 הנישואין שלהם עלו על שרטון, פחות או יותר, והגירושין הושלמו סופית ב77 (לפחות לפי מה שאני זוכר, הממם).

דילן, ודאי, יהיה גאה לשמוע,

שגרושתו היא כּוּס. הוא עצמו, אני מניח, "כּוּסוֹן מהמם", או כדומה.

i married Isis

New member
כל- כך../images/Emo99.gif

דילן היה, וגם עכשיו- חתיך הורס ושובר לבבות. ושרה הייתה [אני מניחה שעדיין] ממש בחורה יפה, אבל ממש. כנראה שלא סתם הוא כינה אותה אייסיס, אחרי הכול זו מלכת הפריון.

garcia

New member
נו טוב היא היתה דוגמנית

בזמן שדילן פגש אותה, אז היא לא תהיה יפה?

i married Isis

New member
../images/Emo2.gif*מופתעת בשנית*

אתם נורא מחדשים שלי. דילן לדגמן תחתונים?! גרר..יש איפשהו תמונות של זה?

למעלה