מתנדב -------- האם זה נכון שחסמת

fanti

New member
מתנדב -------- האם זה נכון שחסמת

את בן אהרון מלהכנס לפורום ??? אני חושבת שאם יתברר שאכן עשית זאת . עליך לפנות מיד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את תפקידך כאחד ממנהלי הפורום ולהעבירו לאדם הפועל בהגיון ולטובת כולם .

מתנדב

New member
fanti......

אכן חסמתי בעבר את בן אהרון מהפורום, ולא על סמך הדעה שלי, והיה לי לזה גיבוי, ואני לא אפרט זאת כאן. ואני הודעתי אז חד משמעית, שתמונות פונוגרפיות לא יעלו בשום אופן לפורום, היות והנהלת תפוז לא מאשרים זאת, ויש פורום מתאים לזה, והוסבר כאן די ברור בפורום, ואם כל זה במקום להבין את הצד של הגולשים, הוא תקף אותי בצורה בוטה וחסרת טעם. אי לכך נאלצתי לחסום אותו מהפורום, וכמובן לאחר החסימה הגענו להסכמה לשחרר אותו מהחסימה, והוא אכן שוחרר מהחסימה, וגם אם סיפור כזה היה קורה למשהו אחר, ולאו דווקא לבן אהרון גם הוא היה נחסם מהפורום, כי זה לא יתכן שאנחנו מכבדים כאן את כולם, ואני בתור מנהל פורום שומר את הוראות הנהלת הפורומים, ואני יקבל כזאת מתקפה מגולש בפורום, ויתרה מזאת ניסינו לטכס עיצה שכן יוכלו לעלות קבצים מסוגים כאלו, ובמקום לתת יד ולעזור לנו, אנחנו מקבלים התקפות, אי לכך החלטתי, שתמונות מסוג כאלו לא יהיה וימחקו תמונות כאלו, כי כשמנסים לבא לקראתכם לא טוב, וכשמנסים לא לבא לקראתכם, גם לא טוב, אז העדפנו להשאיר זאת בצורה כזאת.

fanti

New member
אז כן חסמת אותו בניגוד למה שאמרת

בהודעה הקודמת ובהודעות בעבר. מתנדב יקר , אין מדובר בילדים סוררים אלא באנשים בוגרים וכפי שלא מכים ילד (בביתי לפחות) אין מעיפים אדם בוגר שלא מסכים לדעתכם . לא ראיתי שבן אהרון קילל אותך או מישהו אחר ורק משום שחשב שאתה טועה וכעס עליך לא היתה לך זכות לחסום אותו או מישהו אחר . לתשומת לבך .

מתנדב

New member
הבהרה.......

אני לא אמרתי שהוא קילל אותי או את אחד מחברי הפורום, היו הודעות שהוא כתב, הודעות מקניטות וחסרי טעם, שכמובן איך שהוא כתב את ההודעה היא נמחקה, כך שלא הספיקו לקרא את ההודעה, ותאמיני לי שלפני שאני חוסם או מוחק הודעה מהפורום, אני חושב די הרבה על הצעד שאני עושה, ורוב ההודעות שנמחקים על ידי, זה בהתייעצות, כך שקשה מאוד להגיד שאני עם יד קלה על ההדק. ואני מבהיר שוב, שהודעות מסוגים כאלו ימחקו, ואם לא יעזור מחיקות, נצטרך לעבור לשלב השני.

מתנדב

New member
ועוד דבר........

אני גם לא ביקשתי שכולם יסכימו לדעות שלי. אמנם יש לי שגיאות כתיב בכתיבת היידיש, והיו כבר כמה חברי הפורום, שתיקנו אותי מהשגיאות, וזה אכן מקובל עלי שיתקנו אותי משגיאות שיש לי. אבל לצאת במלחמה?, זה כבר ממש לא מקובל.

fanti

New member
מתנדב - אין מלחמה על שגיאות הכתיב

שלך שהרי גם אני ואחרים שזו אינה השפה בה הם משתמשים ביום יום כותבים כנראה בשגיאות . אבל, אני חוזרת ואומרת שאין לך זכות למחוק הודעה רק משום שהיא לא נראית לך שהרי ברור לך לי ולכולם שדעותינו שונות לחלוטין בתחומים שונים . ומה שנראה בעיניך כהודעה מקניטה או חסרת טעם היא בסה"כ הודעונת רגילה בשביל אחרים . אבל, מחיקת הודעה כזו היא עלבון צורב לאדם בוגר שהצליח להגיע עד הלום , ללא עזרתך. אז, שלח את המחיקון שלך או את אפשרות החסימה שלך לפורום של ילדים בו מתפרעים, מקללים ומשתלחים ותן לנו להביע את דעותינו בלי שתשב עם מספרים ומנעול. שים לב שאף אחד עד היום לא כעס על יידישיסט משום סיבה שהיא . אני בטוחה שאתה אדם נחמד אבל במקרה זה כדאי שתלמד ממנו דרך ארץ.

magy

New member
נכנסתי היום לפורום, ומה

רואות עיניי? בן אהרון איננו. הרגו אותו....סילקו אותו....חסמו אותו. מה זה????? פורום , כידוע הוא מקום ציבורי...... ואינטרנט הוא מקום שבו כל אדם יכול להביע את דעתו....גם בניגוד למשתתפים וגם בניגוד לדעת מנהל הפורום....... ואכן אצלי, גם בנוסטלגיה וגם בחמישים......מגיעים אנשים, שלא תמיד דעתי כדעתם..... האם מחקתי מי מהם? האם חסמתי מי מהם? לאאאאאאאאאאאאאאאאאא גדולתו של מנהל בא לידי ביטוי דווקא בכושר הספיגה שלו. כושר ההתמודדות שלו מול חומרים שאינם מוצאים חן בעיניו. אתם חושבים שאני נהנית כשמאן דהוא נכנס לפורום שלי, שאינו עוסק במין, ודוחף תמונות פורנו???? לא.......... חלק מהגולשים ביקש ממני למחוק אותו ואת תמונותיו...... אבל מחר יבקשו למחוק כל מי ששמו מתחיל באלף.... ומחרתיים את הנכים, ואחר כך .....כל מי שמצביע ליכוד.... לאן נגיע? 1. אני אמחק או אחסום רק אנשים שיפרסמו פרטים אישיים על הגולשים... (אגב, בית משפט התיר אאוטינג באינטרנט.....אבל עליי זה לא מקובל) 2. אני אמחק או אחסום רק אנשים שעולבים בגולשים אחרים... מעבר לזה...אין לי ולא לשום מנהל שליטה על הגולשים. אני בולעת בגועל נפש את התמונות שלו .....וממשיכה הלאה...... ראיתי את התמונה שהדביק בן אהרון.......לא היה בה שום פורנו או ...סקס. אדם כמו בן אהרון, ששליטתו ביידיש כמעט אבסולוטית...... דיבור, קריאה , כתיבה ותרגום.........שיבַעֶט מפה בבושת פנים כאילו היה איזה דרדק או איש שוליים, מעוררת שאלות לא קלות. ולאיפה נעלם חוש ההומור....? פורום יידיש?......סברתי עד כה שהוא פורום לשפה היידית.......בלבד ולא פורום דתיים........חרדים..... עצוב - בהמעטה....

מגי אולי את תצילי את הפורום?../images/Emo110.gif

לצערי חלק מהאנשים כאן לא שמעו את המושג סבלנות סובלנות וכבוד לזולת. מסכימה עם כלכלכלכלכלכל מה שכתבת. תודה מגי על התערבותך.

א חתונה אין שטעטל ?!

היי חברים, מותר לי להשחיל מילה ? בן אהרון לא חסום כרגע (אבל היה חסום לכמה דקות טובות) ותפסיקו לצאת מהכלים, אם יש לכם ביקורת למה לא פניתם במסר פרטי אלי לבדוק את העניין (חלקכם פנה אלי ותודה על כך, לא כולם חיכו לתשובתי בכדי להגיב) ? אולי יש צדק בחסימה שנעשתה ? אולי יש מקום לשיפור בניהול ? אולי תציעו את עצמכם לניהול ? תרדו מהסולמות ומספיק עם ההתלהמות. אני בשום אופן לא מסכים עם הלינץ שנעשה למתנדב. אין מקום להאשמות גורפות, במיוחד כאשר לא בדקתם את העניין לאשורו. "הרגו אותו, סילקו אותו..." על מה אתם מדברים, על מה ? קצת פרופורציה. אני באמת אוהב את החברים בפורום ורוצה – כמו כולכם – לראות אותו פורח. אי אפשר לבוא ולערער את הלגיטימיות של ההנהלה בצורה כזאת מבלי לדעת את העובדות לאשורן!. הגיע הזמן לחזור לשפיות.

אויש גוועלד...הוציאו את בן אהרון

החמוד? אויש ויי אני גם רוצה להצטרף למחאה לא הייתי פה הייתי בניתוח חזרתי לא ידעתי את כל זה בקשר לבן אהרון זה עשה אותי עצובה בן אהרון הוא איש מקסים אנא תחזירו אותו

t a m n u n a

New member
מאדאם הראית?../images/Emo110.gif

טוב אם יהיה צורך נעשה הפגנה? מחאה לא עוזרת....... מתגעגעת אליך הצועניה

פנטי אני שמחה לקרוא../images/Emo110.gif

את מה שכתבת בעינינו של בן אהרון ומסכימה עם כל מילה שלך. אולי גם אלי תהיה יותר סובלנית.

מתנדב

New member
אני ממש לא מבין אותכם.....

ואני אחזור שוב ופעם האחרונה. תמונות מסוג כאלו שבן אהרון העלה לפורום, אינם מקומם בפורום, וזה לא קשור לפורום יידיש או לכל פורום אחר, לשם כך יש פורום מיוחד בשביל זה, וזה ההוראה של הנהלת הפורומים, ואני לא יחרוג מזה. והיות ואין אישור לעלות כאן כאלו תמונות, ולצערי בן אהרון נפגע קשות, (שלא בצדק). ולטענתך magy, שכתבת מעבר לזה...אין לי ולא לשום מנהל שליטה על הגולשים, אז אני שואל אותך שאלה למה בהודעות של אאוטינג את מוחקת, כפי שציינת כאן, 1. אני אמחק או אחסום רק אנשים שיפרסמו פרטים אישיים על הגולשים... (אגב, בית משפט התיר אאוטינג באינטרנט.....אבל עליי זה לא מקובל)? והתשובה היא, כי זה לא מקובל עלייך, אבל לגולשים אחרים זה כן מקובל, אז למה למחוק? הרי את בעצמך טוענת שאין לך ולא לשום מנהל שליטה על הגולשים?, אז את ממש סותרת את עצמך?. ובכל זאת תשובתך היא, שזה לא מקובל עליך ובגלל זה את מוחקת אותם, אז גם תשובתי היא שזה לא מקובל עלי ולכן אני מוחק את ההודעות האלו, והסיבה השנייה היא, שהנהלת הפורומים לא מאשרת את זה, ואת בתור מנהלת פורום אמורה לדעת שיש כללים למנהלים, ואחד הכללים היא לכבד את ההוראות של הנהלת הפורומים.

קערבאלע

New member
די מעשה בן-אהרן

טייערע פריינט, כ´האב געלייענט מיט פיל עגמת-נפש דעם לעבהאפטיקן מישטיינס-געזאגט געדאנקען-אויסטויש וועגן דעם ענין בן-אהרן. ניט אלץ האב איך פארשטאנען און ניט אלץ איז מיר קלאר ווייל כ´באווייז ניט נאכצושפירן אלע פרטים מיט אלע שייכותדיקע פיטשעווקעס פון דער דאזיקער מעשה. מיין עגמת-נפש איז אבער אין לשער גרויס און דאס איבער כמה וכמה טעמים, דהיינו: ערשטנס, פארלירן אזא פריינד ווי בן-אהרן איז בפירוש א ביז-גאר ערנסטע מכה פאר אונדער עלעקטראניש-געזעמל. צווייטנס, ס´זעט אויס, אז פון אלע זייטן האט מען זיך אפשר דערלויבט זיך צו באנוצן מיט צו הארבע אויסדרוקן און מיט באליידיקונגען צו דעם צד-שכנגד. דריטנס, אז דאס ארויפגעצוואונגענע אוועקגיין פון פריינד בן-אהרן האט שטארק פארשפרייט בייז בלוט בי א טייל אנטיילנעמער. און פערטנס, אז דער גאנצער עטוואס צעיושעטער "משא-מתן" איז פארגעקומען על-טהרת שפת עבר. איך האב גארניט קעגן דעם מע זאל זיך דא צעשרייבן אויף לשון-קדוש אדער אויפן מאדערנעם עברית. אבער, געוואלד געשריגן, וואו זענען עפעס די וועלט בארימטע יידישע קללות, מיט די מי-שברכס יידישע, מיטן ריכטיקן מענה-לשון?! סטייטש?! HAYITOKHN!? אבער, לאמיר זיך אומקערן צו דעם ערנסטערן צד פון דער דאזיקער ניט-פאר-קיינעם-געדאכטער סוגיא: עס ווילט זיך בפירוש האפן אז דער טייערער פריינד בן-אהרן וועט זיך אומקערן אין אונדזער פארום. אונדזערע רייען זענען דאך ניט מי-יודע-וואס געדיכט און אזעלכע קענער און אריינברענגער ווי דער פריינד בן-אהרן וואלגערן זיך דאך ניט אין גאסן! וואלט מען אפשר געקענט געפינען עפעס א לייטישן אויסוועג, און אפילו ווען דאס וואלט געהייסן א ביסל מוותר זיין און לאזן אים וויסן אז מיר נייטיקן זיך אין אים, אז "זאל אונדזערס איבערגיין!" וואלט ער זיך אפשר אפשר אומגעקערט צו אומדז? (אגב, מיר פערזענלעך, וועט ער אוודאי און אוודאי זייער אויספעלן)! ווייל נאך אלעמען אז מע וועט אין דערקלערן לייטיש לויט דער באקאנטער שיטה פון "תורה עם דרך ארץ" וועט ער דאך אוודאי אליין פארשטיין אז ניט אלץ וואס עס גלוסט זיך מעג מען דערלויבן אריינצושטעלן אויפן פארום. נאכאלעמען זענען מיר דאך אלע דא ניט מער ווי אויף קעסט ביי דעם גאסטפריינטלעכן "תפוז" און אויב דער פרייז פאר זייער גאסטפריינדלעכקייט איז ניט אריינצושטעלן קיין זאכן וואס קענען בפירוש באנומען ווערן אלס פארנאגראפישע, איז ניט... איך ווינטש אונדז אלעמען ווייטער מסכים אדער ניט מסכים זיין איינער מיטן אנדערן, אבי עס זאל אויסגעדרוקט ווערן בסבר-פנים-יפות BESEVER PONIM YOFOS און, פארשטייט זיך, מיטן געהעריקן דרך-ארץ צו דעם אנדערן צד. איך גריס אייך אלעמען גאר הארציק פונדערווייטנס, מיט פיל דרך-ארץ, בפירוש אייער, קערבאלע

קאראבלע בוקר טוב אנא האם תוכל

ברוב חסדך וטובך לתרגם מה שכתבת פה בקשר לבן אהרון אולי או לעשות תקציר כזכור לכם אני יודעת עדיין רק 20 מלים ביידיש וחמישה שישה משפטים

קערבאלע ובאטרפליי >

גם אני סבור שמקומו של בן אהרון חייב להיות בפורום ולא מחוצה לו, הוא אינו חסום ויכול לחזור אימת שירצה ואני מקווה שבמהרה הוא ישוב. לצערי, אי אפשר לפרט את כל שיקולי המנהלים בכל רגע נתון ותצטרכו להסתפק בנאמר כאן. התאזרו בסבלנות - הכל יסתדר. רציתי לכתוב ביידיש אבל אז לא כולם יבינו אותי ובעניין הזה אני רוצה הבנה מלאה.

קערבאלע

New member
כתבתי רק דברים טובים

וקראתי את כולם למצוא את הדרך לפיוס ולהקפדה על כבודו של ה"צד שכנגד". עזיבתו של בן-אהרון היא בראך גדול לנו. גם עבדנו חבר שתרם כה רבות לטובת עניננו המשותף, גם זה שהוא נעלם גרם לדי הרבה BAD BLOOD בין חלק מהחברים, וגם כל הגידופים בנידה וניתן לכנותם כך -- התנהלו ע טהרת שפת העבר! איפה נשמע כדבר הזה שבפורום הימוקדש רובו ככולו ליידיש -- לפחות לפי שמו ולפי הגדרתו העצמית -- יסבול חירופים וגידופים בעברית בעוד ששפתנו היהודית עצמה היא אחת הלשונות הטובות ביותר בעולם לקלל! זאת כמובן רק בדרך הלצה (אם כי לא לגמרי!) אבל אם לדבר ברצינות מאד בקשתי שייעשה כל מאמץ של התפייסות עם בן-אהרון וגם כל מאמץ אפשרי להחזירו לשורותנו הרדודות. ואילו הוא עצמו במידה וכל הענין יוסבר לו בספר פנים יפות, בנימוס ובדרך ארץ וודאי שיסכים בעצמו שלא הכל ניתן להעלות בפורומנו זה. שהרי ככלות הכל כולנו פה אורחים בנדיבותו של ה"תפוז" ושומה עלינו לשמור על כללי מארחנו כך שאם דבר מה נראה כבעל תוכן פורנוגראפי ר"ל שלא יוכנס בדלד [או: דלת] אמותנו... יחד עם זאת אמר גם שהיות וחסר לי פנאי לקרוא ולהתעמק בכל פרטי הסכבוך אמנע מלשפוט מי פה צדק ומי חטא. אמר רק שהגיע שעת פיוס ואם בן-אהרון, חס וחלילה, לא יחזור -- הוא מאוד מאוד ייחסר לי וגם לרבים אחרים וגם הפורום כולו יסבול.

קערבאלע

New member
אוף! הטעויות אוכלות כל חלקה טובה

וקראתי את כולם למצוא את הדרך לפיוס ולהקפדה על כבודו של ה"צד שכנגד". עזיבתו של בן-אהרון היא בראך גדול לנו. גם איבדנו חבר שתרם כה רבות לעניננו המשותף, גם זה שהוא נעלם גרם לדי הרבה BAD BLOOD בין חלק ניכר מהחברים, וגם כל הגידופים במידה וניתן לכנותם כך -- התנהלו על טהרת שפת העבר! איפה נשמע כדבר הזה שבפורום המוקדש רובו ככולו ליידיש -- לפחות לפי שמו ולפי הגדרתו העצמית -- יועלו ויופצו חירופים וגידופים בעברית דווקא בעוד ששפתנו היהודית עצמה היא אחת הלשונות הטובות ביותר בעולם לקלל! זאת כמובן רק בדרך הלצה (אם כי לא לגמרי!) אבל אם נדבר ברצינות הבעתי משאלה נחרצת שייעשה כל מאמץ של התפייסות עם בן-אהרון וגם כל מאמץ אפשרי להחזירו לשורותנו הרדודות. ואילו הוא עצמו במידה וכל הענין יוסבר לו בספר פנים יפות, בנימוס ובדרך ארץ וודאי שיסכים גם הוא שלא הכל ניתן להעלות בפורומנו הזה. שהרי ככלות הכל כולנו פה אורחים בנדיבותו של ה"תפוז" ושומה עלינו לשמור על כללי מארחינו כך שאם דבר מה שנראה כבעל תוכן פורנוגראפי ר"ל מוצע שלא יעלו אותו ולא יכניסוהו בדלד [או: דלת] אמותנו... יחד עם זאת אוסיף ואמר עוד: היות וחסר לי פנאי לקרוא ולהתעמק בכל פרטי הסכבוך אמנע מלשפוט מי פה צדק ומי חטא. אמר רק שהגיע שעת פיוס ואם בן-אהרון, חס וחלילה, לא יחזור -- הוא מאוד מאוד ייחסר לי אישית וכן לרבים אחרים בקרבנו וגם הפורום כולו יסבול. עד כאן סתם ולא פירש קערבאלה (ובשמי המעוברת: קר-בלב)

מלאכתם של צדיקים, קערבאל´ע

עמדתי לענות לך באידיש, והנה אורו עיני. נימה אישית. קערבאלע דובר עברית צחה לא, פחות מהאידיש שלו. מבלי להכנס לסוגיה עצמה לשמה נדרש ידידינו, אני יכול לומר. האיש כותב את האידיש הנפלאה ביותר, שקראתי מימי. חפה מכל סלנג. ניכר באיש, שהוא איש ספר ותלמיד חכם, מתבל את דבריו בחוש הומור יהודי בריא. אני מתקשה בהבנת האידיש שלו, מאותה סיבה, שאני מתקשה בעברית של עגנון. שפה ספרותית, עשירה מדוייקת להפליא. חגיגה לעיניים. א גרויסן דאנק קערבאלע, פאר דאיינע , ווערטער. און צום ´סדר היום´. עבר זמנו בטל קורבנו.

למעלה