מתנדב ולחוץ מההמשך

asdsa10

New member
מתנדב ולחוץ מההמשך

היי אני מתנדב על נפשי ואני עושה שנה אחת. לפי מה שהבנתי זה שמתנדבים על נפשי עושים שנה ומתנדבים על רפואי עושים שנתיים במידה ומדובר ביליד 90 ומטה. רק מלחיץ אותי מאוד העניין של ההבדלה בין הנפשי לרפואי ואיך יסתכלו על זה בהמשך שיבינו שעשיתי שנה אחת בגלל נפשי ולא בגלל רפואי. לכן אני שואל - איך זה משפיע? האם בתעודה ובמסמך שחרור רשום לי באמת את משך השירות והסיבה ויהיה רשום את כל הפרטים או שלא ואז לא תהיה לי בעיה להסתיר את זה? ואם המצב כן בעייתי אז אני יכול לחתום לעוד חצי שנה שייראה שעשיתי שנה וחצי בגלל רפואי? או שגם במקרה הזה יהיה רשום שבתעודת שחרור שעשיתי שנה ואז חתמתי לעוד חצי שנה? מה שייראה כאילו 12 חודשים + 6 חודשים ולא יראה באמת 18 חודשים טבעי? רוצה לדעת את כל הפרטים כי אלו דברים שישפיעו על החיים שלי תודה!!

asdsa10

New member
סליחה

התכוונתי בשורה הראשונה שמתנדבים על רפואי עושים שנה וחצי במידה ומדובר ביליד 90 ומטה

hillator

New member
הסבר לגבי מתנדבים על נפשי

בתעודת השחרור שלך יהיה רשום שהיה לך פרופיל 21(לא על מה) והשתנדבת שנה. יש מספיק מתנדבים שיוצאים אחרי שנה בגלל בעיות רפואיות. בכל מקום עבודה שאליו תרצה להתקבל אסור יהיה לשאול אותך לפי החוק למה יש לך פרופיל 21. במידה וידובר על תעשיות ביטחוניות\אלביט ורפאל תהיה לך בעיה להתקבל בגלל סיווג ביטחוני בברכה

asdsa10

New member
ומה אם אני חותם לעוד חצי שנה?

איך זה יראה בתעודה? שעשיתי שנה ובנוסף עשיתי שנה וחצי? או שיהיה רשום לי פשוט שעשיתי שנה וחצי ואז כביכול זה יראה שהתנדבתי על רפואי ולא נפשי?

hillator

New member
רפאל לא מסתכלים בתחקיר

ביטחוני על תעודת מתנדב וחושבים "הבן אדם התנדב שנה.. שנתיים או יומים". יש להם גישה לתיק הרפואי שלך. לגבי מקומות אחרים מה שמעניין אותם בשורה התחתונה שעשית צבא. ברגע שאתה אומר שהתנדבת לא נראה לי מישהו באמת יודע כמה זמן זה התנדבות של שנה או שנתיים. הרי גם שיש מישהו דתיה והיא עושה שירות לאומי שנה אף אחד לא ישאל אותה למה לא עשתה שלוש שנים.

asdsa10

New member
טוב תודה ועוד דבר אחרון

תודה רבה על העזרה ויש לי רק עוד שתי שאלות אחרונות בתור מתנדב על נפשי אני מקבל דרגות או שאני משתחרר טוראי? ובתור מתנדב על נפשי אני מקבל פיקדון ומענק שיחרור כמו כל חייל אחר או שאני לא מקבל כלום? ובתור אחת עם ניסיון כמה שאפשר להגיד את זה. עד כמה נראה לך זה בעייתי ההתנדבות על נפשי ובמיוחד שזה שנה אחת וזה מראה כאילו זה נפשי ולא רפואי? אני ישמח לשמוע ממך חוות דעת שתוכל להרגיע אותי ככה להמשיך החיים האזרחיים תודה!!!!

נ ו ע ה 12

New member
תשובות

אתה מקבל דרגות, אין ספק. אני גם בטוחה שתקבל מענק שחרור. לגבי השאלה השניה - כמו שהילה כתבה, בראיונות עבודה בעתיד אסור יהיה לשאול אותך על מה קיבלת פטור מהצבא. תסתכל על זה ככה - קיבלת פטור ובחרת להתנדב, לדעתי זו כבר נקודה טובה אחת.

hillator

New member
תשובות

דרגות ופיקדון בהתאם לפזמ אין קשר בין סעיף נפשי לקבלת רבט אין לי ניסיון בתחום מה משפיע ומה לא לכן לא רוצה להטעות

hillator

New member
חשוב לציין

אני מהנדסת אוירונאוטיקה ככה שהתחום בו אני מתעסקת הוא של כל המפעלים האלו ושם אני יודעת שזה בעיה במקומות אחרים לדעתי זה לא יעניין אף אחד

OmerNeu

New member
פירוט על מענק אאל"ט

מענק ופיקדון ומקבלים לפי משך השירות ואופי השירות של כל חודש ממנו (אופי שירות - קרבי, תומך לחימה, אחר[ג'ובניק]), ואשער גם שהנ"ל צמוד למדד באופן שנתי או חודשי.

עוז 61

New member
תעודת שחרור

בתעודת השחרור רשום שם, שם משפחה, מספר אישי, משפר תעודת זהות, תאריך גיוס, תאריך שחרור והדרגה בה השתחררת. לא רשום הפרופיל וגם לא הסיבה שבגינה הוא ניתן למקומות עבודה לפי חוק אסור לשאול אותך על אורך השירות, הם יודעים שהמינימום הוא שנה אחת.

hillator

New member
תיקון

לפי חוק זכויות העובד אסור לשאול אותך למה קיבלת 21 ואילו בעיות רפואיות יש לך או אין לך. תאורטית חולה סוכרת יכול לעבוד במשרד בו אף אחד לא ידע שהוא סובל מסכרת. בחברות ביטחוניות רשאים לבקש ממך לחתום ויתור על סודיות רפואית ושם הדבר יכול להוות בעיה

למעלה