מתנדב, תפקידים-מיואש

avitix

New member
מתנדב, תפקידים-מיואש

היי
אני מתנדב לצהל על רקע רפואי..עכשיו סיימתי עם הוועדות הרפואיות וכל זה נשאר לי רק למצוא תפקיד.
העניין זה שעשיתי ראיון במודיעין ולא נמצאתי מתאים.
אבל לפניי שבוע וחצי עשיתי עוד ראיון בחיל המודיעין ועדיין לא החזירו תשובה{דווקר נראה לי שהתרשמו:)}

העניין זה שבמדור מתנדבים אמרו לי שאני מיועד להתגייס ב25 ביוני, אבל עדיין לא החזירו לי תשובה לגבי התפקיד! אז איך קבעו לי תאריך גיוס?! וכמה זמן בדרך כלל לוקח עד שמחזירים תשובה לגבי ראיון..למה אני מפחד שלא התקבלתי:(

noboya

New member
ראיונות מודיעין ותאריכי גיוס

נתחיל מהסוף - אתה יכול לבקש לדחות את תאריך הגיוס אם אין לך עדיין שיבוץ (אני עשיתי את זה כשכבר היה לי שיבוץ אז בטח שאתה גם יכול).
אם תתגייס ללא שיבוץ פשוט ישימו אותך בתפקיד כללי, זה בערך כמו להמר על איזה תפקיד תיפול ואי אפשר לדעת מראש. אנשים שאני מכיר שעשו את זה לפעמים החליפו 5 תפקידים עד השחרור ולפעמים הגיעו למקום מדהים שאף אחד לא יודע שקיים. אני ממליץ כן לעשות מיונים - יש לך יותר סיכויים להגיע למקום טוב, וגם אם לא, לפחות תגיע למקום שאתה בחרת.
&nbsp
בקשר לראיון, מהניסיון שלי עם מודיעין יכולים גם לעבור חודשיים בלי שתשמע מהם מילה (שבסוף אפילו תהיה "לא") ויכול להיות שמחר הם יתקשרו. לי הם מרחו 3 ראיונות על 9 חודשים שבסוף מאף ראיון לא קיבלו אותי ומצאתי מקום שירות מדהים בעצמי - דרך הפורום הזה.
&nbsp
קיצר בלי לחץ, החלטות שמשפיעות לשנתיים/שלוש הקרובות לא עושים מתוך לחץ.
והמון בהצלחה!!

avitix

New member
ראיונות למודיעין

אוקיי,העניין זה שברור שאני לא רוצה שסתם יתנו לי תפקיד באופן רנדומלי..אבל אני גם לא רוצה לדחות את הגיוס יותר מידי!!!
השאלה היא האם יש דרך לזרז את התשובה של החיל לגבי הראיון?!

נ ו ע ה 12

New member
חוץ מלשאול מדי פעם מה קורה עם זה... לא

ממליצה לך בינתיים לחפש חלופות, אילו נושאים מעניינים אותך?

avitix

New member
חקר מודיעין

התפקידים של חקר מודיעין מעניינים אותי..
אני מקווה שלא יתנו לי לחכות עוד חודש ואז פתאום יגידו לי לא..

נ ו ע ה 12

New member
ולכן אני שואלת אילו תחומים מעניינים אותך?

מלבד מודיעין! פלאן בי מה שנקרא

avitix

New member
:)plan b

חיל האויר או תקשוב..
הבעיה שאני לא מכיר כלכך תפקידים ובדקתי...

eran544

New member
תלוי במיליון גורמים

יש כל כך הרבה תפקידים בכל אחד מהחילות וכולם יכולים להיות טובים או גרועים.
אם תשאל אותי אישית - ברור שחיל האוויר, אבל אני משוחד :)

noboya

New member
בחירת תפקיד

אני ממליץ לך להתמקד, בכל חייל יש תפקידים טובים יותר ופחות ושיתאימו לך יותר ופחות.
כדאי שחוץ מחייל תתחיל לחפש גם תפקידים, יכול להיות שתמצא תפקיד שיושב עליך בול רק מה? הוא בחיל החימוש...
&nbsp
מה מעניין אותך? מה אתה אוהב לעשות?
אתה אוהב לתקן דברים? לתפעל מכשירים (אלקטרוניים ולא אלקטרוניים...)? לעבוד על מכונות? לסדר דברים? לבנות דברים? לעבוד מול אנשים? לעבוד בקבוצה? לתאם בין יחידות?
אני כן ממליץ לך לשקול לדחות את הגיוס כדי שתהיה יותר סגור על עצמך - זה שווה את זה.

נ ו ע ה 12

New member
בדיוק מה שאני הייתי כותבת

תבחר תפקיד/תחום, אח"כ מקום. יש תפקידים ייחודים לחילות מסומים ויש הרבה שלא.
&nbsp

avitix

New member
יצירת הקשר

העניין זה שיש לי את המספר של החיילת {היא גם מתנדבת שם} ביחידה שראיינו אותי אליה והיא אחראית שם על הקשר בין היחידה אל החיילים שמתנדבים\מתגייסים אל היחידה הזאתי.
השאלה היא האם להתקשר אליה ולשאול אותה לגבי התוצאות של הראיון??או שזה קצת חוצפני וחופר??

noboya

New member
בטח שלהתקשר!!

עברו כבר שבועיים לא? רלוונטי.
אם היית אומר מההתחלה שיש לך איש קשר מבפנים הייתי ישר אומר לך להתקשר, גם אם עבר שבוע.
&nbsp
אגב, אפשר ורצוי להמשיך דיון בתגובות ולא לפתוח כל פעם עוד נושא חדש...

avitix

New member
תיקון*

פשוט היא אמרה שהם יצרו איתי קשר לכן לא נעים לי להתקשר אליהם..{למרות שיש לי את המספר כי שמרתי אותו כשהיא התקשרה בהתחלה}

נ ו ע ה 12

New member
גם אני ממליצה שתתקשר

תשאל מה קורה ואיפה זה עומד. אם עדיין לא יהיו לה תשובות, תשאל אם יש לה צפי מתי כן יהיו והאם הם יתקשרו אלייך

למעלה