מתנה לגן- יצירה עם בת 3

מתנה לגן- יצירה עם בת 3

התבקשנו להכין מתנה לגן במסגרת חגיגת יומולדת לבתי.
המתנה צריכה להיות מעשה-ידיים שהקטנה תשתתף בהכנתו.
אני מתכוונת להביא תיק גדול שפעם תפרתי, ורוצה להכניס לתוכו משהו שנכין יחד.

רעיונות????

שאלות:

האם זה יקרה במהלך חודש תשרי? (כי אם כן,אולי נעלה רעיונות שקשורים לחגים)
אני מבינה שאת יודעת לתפור, האם יש משהו שהבת אוהבת לעשות או ממש לא אוהבת? (נניח- להדביק,לצייר,וכו...)
מה התחומים שמלהיבים את הבת שלך? (יהיה נחמד אם המתנה תהיה קשורה למשהו שהיא אוהבת).
ראיתי היום ב 'וואינט' עץ משאלות. זה לא חייב להיות עץ 'אמיתי', וכמובן שעושים אותו בגודל של העצים המיניטוריים. אפשר אולי לעשות משהו דמוי עץ,שהילדים יתלו עליו ציורים של דברים שהם היו רוצים שיקרו \שיקנו להם בשנה הבאה?
אין לי כרגע רעיון ממה לבנות אותו,אבל קודם כל אני מחכה לשמוע ממך שאכן הרעיון הזה נראה לך.

זה יקרה בין ראש השנה ליום כיפור

ובת ה-3 אוהבת לעשות הכל- זה תלוי מה אתן לה לעשות..

ואשמח לעשות איתה משהו שיכנס לתיק.

ציור מצופה אלימנציה?

אני אסביר:
בהנחה שייש בגן סוכה,
ובהנחה שהילדים מקשטים אותה,
אם תכינו קישוט מחומרים יותר יקרים,(כי חומרים זולים,זה מין הסתם מה שמשתמשים בו בגן. אני תמיד בעד חומרים ממוחזרים,אבל כאן אנחנו רוצים לתת להם משהו שהם לא עומדים ממילא להכין בעצמם)
מבקשים מהילדה לצייר שני ציורים,(שקשורים לסוכות, או לאו דווקא,תלוי בה)
ומוסרים ללימנציה.
לימנציה זה ציפוי יקר,אין סיכוי שאת כל הציורים של הילדים הגן מצפה.
וכך,יהיו בסוכה שני ציורים שהם חסיני גשם.זו מתנה 'עמידה' לתנאי מזג האויר, וגם כזו שאין סיכוי שהגננות היו מממנות מהתקציב לכל ילדי הגן.

בכלל,אני חושבת שזה העקרון שצריך להנחות במתנה הזו,(גם אם תחליטו להכין משהו לגמרי אחר) - מלאכת יד שהיא מחומרים שהגן לא משתמש בהם,או שלוקחת זמן רב, ולכן לא מתבצעת בגן.
כמובן שהרעיון לתת בתוך תיק שגם הוא מעשה ידיים הוא רעיון נהדר.

נ.ב יעזור אם נדע מה מידות התיק (למקרה שיהיו כאן עוד רעיונות של אחרים)

אולי אפשר להכין איתה קופסת שבת לגן?

לקחת קופסת נעליים או קופסא יותר גדולה ולתת לה לקשט עם צבעי ידיים/גואש/מדבקות ולהכין מבצק מלח את כל הסמלים של השבת: גביע, חלה, המפית של החלה, כוס קידוש וגביע יין ולצרף כיפה ומטפחת לבנה.

ולגבי המטפחת-

אפשר להכין חותמת 'שבת שלום',או צורת שני נירות,ולתת לה להחתים את הבד הלבן של המטפחת.
&nbsp
אם אתן קצת הרפתקניות,אז יש דרך 'ביתית' להכין מיץ מענבים. (יש הדרכות פשוטות ברשת איך זה מתבצע). כך תוכלו להגיש בקבוק מיץ ענבים ששתיכן הכנתן.

למעלה