מתנה לחגיגות עשור לעיתון "זבנג"

מתנה לחגיגות עשור לעיתון "זבנג"

עיתון הקומיקס "זבנג" של אורי פינק חוגג עשר שנים ולרגל המאורע הכנתי לאורי פינק מתנה- איור עם דמויות מכל הסדרות שהופיעו בעיתון מאז היווסדו.
אורי לקח אותי תחת חסותו בגיל צעיר מאוד ואין ספק שהוא ועבודתו הן הסיבה המרכזית שאני בכלל בתחום הזה.
יום אחד, לפני קצת יותר מ-10 שנים, הוא הודיע לי על הרצון שלו להוציא עיתון שכולו קומיקס ישראלי מדי חודש, ואפילו הציע לי מדור קומיקס קבוע. אם לומר את האמת, היו לי ספקות לגבי ההצלחה של זה, אבל הייתי בסה"כ נער בתיכון עם חלומות על תהילת עולם, אז איזו סיבה הייתה לי לוותר? מאז ועד היום העיתון עדיין מחזיק וגם מביא מדי חודש במה ליוצרים צעירים בתחילת דרכם, לצד יוצרים מנוסים יותר.
את הניסיון שרכשתי לצד העבודה עם אורי במהלך השנים האלו לא יכולתי להשיג בשום מסגרת אחרת, גם לא ב-4 השנים בלימודי תואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל שאני אוטוטו מסיים.
יש מי שאוהב יותר את הסגנון של אורי ויש מי שאוהב פחות, אבל אני לא חושב שיש ויכוח על כך שהוא מפורצי הדרך בקומיקס הישראלי.
שיהיה מזל טוב!

spidey 82

New member
מיסא! מיסא! מיסא!

(ספוילר לסוף עונה 3 של "משחקי הכס")
https://www.youtube.com/watch?v=sYqa3eAAYNI

בנערותי הייתי בין המעריצים הגדולים של אורי פינק ו"זבנג", אבל עם הגיל התפכחתי ואיבדתי עניין. נכון שאורי הוא אחד מפורצי הדרך, אם לא הבולט שבהם, ועל כך מגיע לו הכבוד (אני עדיין מעריך אותו מאוד על ספר הדרכת הציור שלו, גם אם לא פיתחתי את זה לקריירת ציור, ועד היום אני משתמש לעתים בהסבר שלו על ההבדל בין קומיקס למדיומים אחרים). שמח לראות שהעבודה עם אורי סייעה לך ואיך התפתחת מאז (הספקתי לראות את "זבנג" במעריב לנוער בצביעתך, ומהמעט שקראתי במגזין העצמאי, וכמובן - היצירות שאתה מפרסם פה בקביעות).

mulon1984

New member
התפכחת?

לא יודע מה עבר עליך, אבל אני עדיין מנוי לירחון זבנג ונהנה מכל רגע.
אורי הוא ללא ספק מיוצרי הקומיקס הגדולים בעולם, בזכות המקצועיות שלו, הפיריון שלו, והיכולת שלו להיות פורץ דרך ולעשות בצורה מצויינת את מה שכולם רק מדברים עליו כל הזמן: קומיקס-סיטקום שבועי, ירחון חודשי, סדרת הרפתקאות, ועוד...

spidey 82

New member
עניין של טעם וחיבור לדמויות.

אני מסוגל לדפדף בספרים הישנים ועדיין לאהוב את הסיפורים ההם, אבל בשלב מסוים איבדתי עניין בעלילות השבועיות של תלמידי תיכון.

spidey 82

New member
למה אתה חייב לעשות סיפור מכל דבר?

לא כל דעה מנוגדת צריכה להשביע את הטרוליות שלך או מוקד לניסיונות הכפייה שלך.

mulon1984

New member
אתה באמת חייב להפסיק עם עניין הטרוליות הזאת

אתה מוזמן לגלול אחורה ולראות טרולים אמיתיים,
כאלה שנכנסים לפורום קומיקס ומספרים כמה שקומיקס זה חרא למרות שהם מעולם לא קראו קומיקס מימיהם, לדוגמה. אלה טרולים.
זה שאני מנסה להבין למה אתה משתמש במילה "התפכחתי" שהיא שלילית בהקשר הנוכחי, זה לא הופך אותי לטרול. אם כבר, אז תשאל את עצמך איך היית קורא לבנ'אדם שנכנס לשירשור פירגון, אבל הוא טורח לספר לכולם איך פעם הוא אהב את זה עד שיום אחד הוא "הפתכח"...
אז חאלס כבר עם ה"טרול טרול" הזה, בסדר?

Gul the Great

New member
מה שבטוח, אי אפשר לומר שאתה לא משקיע במתנות.

יפהפה.
באמת הייתה לך הזדמנות מדהימה עם אורי שידעת לנצל כראוי.

למעלה