מתנה לחתונה

Sugar Magnolia

New member
מתנה לחתונה

היי אנשים,

אז... הוזמנתי לחתונה של מישהי מהעבודה.
זאת החתונה הראשונה שאני הולכת אליה שהיא לא מהמשפחה, אז הנה כמה שאלות-

כמה נהוג להביא היום? אני מגיעה לבד וזאת מישהי מהעבודה שאני דיי מחבבת, אבל אין לנו יחסי עבודה ישירים. אין לי מושג על סכומים כי עד עכשיו ההורים "שמו" עלי...
מה נהוג ללבוש? מין הסתם לא שמלה לבנה... אבל שחורה זה בסדר? ומה עם אדום חזק?

המון תודה מראש למי שיעזור!

oromer

New member
מנהל
מתנה לחתונה

קודם כל, אני לא חושבת שצריך להתחשב במה נהוג לתת, אלא בכמה את רוצה ויכולה להרשת לעצמך. עד כמה אתן קרובות? אם זה רק יחסי עבודה, אז מומלץ לתת סכום שיכסה את המנה ועוד קצת עבור כל השאר ושתשאר מתנה. בסביבות 250-300 זה סביר

וואו...

זה המוןן...
&nbsp
ממחקר שעשיתי עם חברה שהבת שלה התחתנה
עלות המנות בעיר שלנו בין 140-180
אז כמו שאני מבינה
זה תלוי באיזה עיר.
&nbsp
אם זה בגוש דן -אז זה המחיר
אם בפריפריה ובדרום\צפון אז חושבת ש200 שח יספיק.
&nbsp
אם יש הרבה אנשים שמתחתנים, זה הוצאה לא קטנה לכיס...
&nbsp

NEO83

New member
לא חשוב מה המקרה

200 זה המינימום, זה מה שראיתי.

לגבי עלות המנה, 140 זה אולי בקרית שמונה.

spaysi8

New member
אינמצבבב

הייתי בשתי חתונות לאחרונה ובשתיהן המנה עלתה 250,
חתונות יחסית זולות של שתי סטודנטיות..
&nbsp

spaysi8

New member
תראי..

מבחינת עלות מנה אז לדעתי 300,
אבל אני חושבת שזה מפגר שאנשים משלמים לפי עלות מנה ולא לפי כמה שנראה להם, ובכלל- המנהג של להביא כסף הוא די מעפן בעיני כי נכון שצריך לעזור לזוג לממן את החתונה אבל זה אשכרה גורם לאנשים לא להגיע לחתונות של חברים רק כי אין להם את הכסף..

oromer

New member
מנהל
ברור שלא צריך לשלם על כל

גחמה של הזוג. אם הזוג בוחר לעשות הפקה רצינית, הוא לא יכול לצפות שהאורחים יכסו לו הכל. וכמובן שגובה המתנה תלויה גם ביכולת הכלכלית.
אבל, וזה חשוב לי להדגיש, שמעתי על אנשים שמתלוננים על הבחירות של הזוג. טוענים שהוא לא מתחשב: מיקום האולם,איכות המזון. זוג שרוצה עבור אורחים שלו אוכל טוב- החתונה בשעות הערב אחרי יום עבודה ונסיעה, ומשקיע באלכוהול, ובמוזיקה ואביזרים לרחבה רצוי לתת מתנה שתחזיר את זה בגבולות ההגיון כמובן. לא צריך להוציא סכומי עתק בכל דבר אבל אני בטוחה שהיו מתלוננים אם היו מגישים כיבוד קל לדוגמא?

littlerunaway

New member
250 גג. 200 אם זה יהיה על חשבון משהו אחר

שתחסכי מעצמך. כל תרבות ה"מתנות" האלה כבר מזמן הפכה למשהו מגוחך. עלות המנה לא צריכה לעניין אותך.

Sugar Magnolia

New member
תודה לכם!

אני חושבת שאביא 350. הבנתי גם מהסביבה שלי שזה הסכום המקובל.
החתונה היא בגוש דן וסה"כ, כמו שאמרתי, אני לא הולכת לחתונות כל שני וחמישי אז הוצאה כזו פעם ב... זה בסדר מבחינתי
למרות שבכללי זה באמת נשמע לי כמו סכום קצת מוגזם לחתונה מהקרבה הכי "רחוקה" שיש...
&nbsp
תודה על העצות על השמלה! עכשיו אני יכוצה ללכת עם שמלה שחורה ומהממת בראש שקט

&nbsp

Purple Mushroom

New member
חתונה :)

מזל טוב קודם כל.
לגבי כמה להביא: אפשר 200 ש"ח או 300 ש"ח, משהו שיכסה את המנה. מישהי מהעבודה? עד כמה אתן קרובות?
מה נהוג ללבוש? לא יודע. תלוי באופנה. אם לבן לא מקובל, אז כל צבע יפה יכול להיות טוב. לא מבין גדול באופנה. מזל טוב, ותבלי. (מתי החתונה?) :)

=]

למעלה