מתנה לחתונת הזהב, 50 שנות נישואין

מתנה לחתונת הזהב, 50 שנות נישואין

הוזמנתי למסיבת הפתעה של קרובי משפחה 50 שנות נישואין. המשפחה הזאת נגרים כבר כמה דורות. הם מייצרים מטבחים. למעשה מהם למדתי הרבה טריקים של נגרות במשך השנים. החלטתי לעשות מתנה מיוחדת כמו בתמונה המצורפת. כנציג המשפחה הייתי צריך גם לדבר ובטקס מסרתי להם. הם התלהבו שעשיתי משהו מעץ. למעשה העבודה בדרמל, צביעת ה "50" בצבע זהב אקריליק.

יפה מאוד../images/Emo140.gif

ורעיון נחמד. איך אתה חורט את האותיות? ואיך זה כ"כ מדוייק? יש לך שבלונות של האותיות? תודה מראש על התשובות.

תהליך העבודה

בניתי על נייר מעגל עם חלוקה ל 12 עם מחוגה. סרקתי את דף למחשב. את התמונה של הדף העלתי לקובץ וורד. יש יכולת לשנות את גודל התמונה של המעגל המסומן בתוך הוורד. לכל מיקום של שעה בונים תיבת טקסט עם אות או מספר לפי הפונט הרצוי. מדפסים את התוכן למדפסת. מעתיקים את האותיות המעוצבות בעזרת נייר קופי לעץ. חורטים בעזרת דרמל ביד חופשית עם ביטים בהתחלה עבה כ3 מ"מ את הפינות עם ביט 0.8 מ"מ. הדרמל עם תושבת כמדמה לראוטר. שאר הטקסט עיצוב בעזרת Word Art מעצבים בצורה של קשת, גם מדפיסים ומעתיקים לעץ. בתמונה הדרמל שאני עובד.

artagel

New member
תהליך העבודה בעזרת דרימל

איך אתה מקבל יציבות ודיוק בקו והרי כל האותיות במקומן ללא בריחה מהקו ? ולעבודה- יפה מאוד.

arsar

New member
בני - עבודה נאה. ושאלה?

במה צבעת את האותיות החרוטת? נדמה לי שרואים בתצלום כעין פגמים בצביעה???

לגבי סוג העץ, הוא קצת בעייתי

רכשתי לפני כמה שנים בחנות "הכל בדולר" צלחות עץ לסטייקים. חלק בהיר ללא צבע וחלק כהה. הצלחות הכהות מרקם העץ בעייתי שהוא מורכב מכמה סוגי עצים או סוגי מרקם. היה צבוע בצבע חום שיורד במים אבל הצבע גם נספג בעץ ללא אחידות. ניסיתי לעשות ליטוש אבל לא היה אחיד. לאחר החריטה של האותיות צבעתי בספריי לכה של יעקובי. למעשה לא צבעתי בתוך האותיות חוץ מהלכה. בתוך ספרות "50" צבעתי עם צבע אקריליק בגוון נצנצים של זהב, בעזרת מיכחול קטן ובעזרת קיסם. אני זוכר את ההצעה שלך עם רובה אבל במקרה הזה רציתי שהאותיות וספרות ישארו שקועות.

zvika f

New member
חתונת הזהב

גם אני מזמין אותך לחתונת הזהב שלי(תתקיים בעוד 21 שנה) אשמח לקבל מתנה דומה רק בלי ציפוי זהב (עץ טבעי)

למעלה