אין אצלנו כאלו דברים ולא זכורה לי אף מתנה מיוחדת שקבלתי מהם
ביום ההולדת של חמותי בעלי קונה לה פרחים והילדים מכינים לה ברכות (אם אני זוכרת להזכיר להם....)
חמותי אלופה במתנות גרועות. זה כאילו היא ממש משתדלת להביא לנו את המתנות שהכי יעצבנו. אני ובן זוגי נשואים כבר 17 שנים, ואני כבר לא יכולה לספור את מספר הפעמים שהצהרתי כבדרך אגב ובאינסוף הזדמנויות פומביות ש"איך אני שונאת שמביאים לי פרחים!". אני באמת לא סובלת פרחים בבית. בן זוגי כבר הפנים. אפילו אמא שלי כבר הפנימה. רק היא ממשיכה להביא לי פרחים ביום ההולדת ואף עושה מזה חגיגה גדולה.
כבר סיפרתי כאן איך ביום הנישואים האחרון שלנו הביאה לנו מתנה לבית, בלי פתק החלפה, ועד כמה זה הצחיק אותה שבחנות הזו לא נותנים פתק החלפה. ואז היא נדנדנה לבן זוגי למה עדיין לא תלינו את מה שהיא הביאה לנו (כי זה מכוער, זה למה!).
בשנים האחרונות היא לפעמים נותנת לנו גיפט קארד (לא ברור לי בכלל למה). שזה באמת יכול להיות אחלה דבר, רק שמשום מה תמיד היא בוחרת לתת גיפט קארד של חנות אחת ספציפית, ולא כזה שמתאים לכמה חנויות במקביל (שזה באמת לא משהו שקשה להשיג בימינו).
בקיצור... אני מוותרת על כל המתנות שלה, באמת. אין לי צורך בהן. האמת היא שאחרי שהמון זמן זה מאוד עצבן אותי, בשנים האחרונות זה בעיקר התחיל להצחיק אותי, כי לדעתי היא לא עושה כלום בכוונה והיא ממש לא מודעת לזה שהמתנות שלה הן מעשים בוטים של פאסיב-אגרסיב.

יש אצלנו רק מתנה מסורתית וקבועה אחת. בראש השנה, אז ההורים שלי ושלו מתארחים אצלנו, הם מקבלים מאיתנו לוח שנה מושקע ויקר עם תמונות של הילדים. זה משהו שהם נהנים ממנו כל השנה. חוץ מזה אין מנהגים של מתנות.