מתנות ליפן

Simbbam

New member
מתנות ליפן

שלום חברים,
כמו שאתם יודעים אני נוסע ליפן.
אני רוצה להביא מזכרות/מתנות לחברים שלי ששם, וגם למארחים שיהיו לי (דרך couch surfing).
חשבתי על קרמים ומוצרי ים המלח שאפשר לקנות במחיר סביר, האם לדעתכם זו מתנה מתאימה גם לבנים או רק לבנות?
יוצא מנקודת הנחה שבנים יפנים יותר מטופחים מבנים ישראלים

לחברים הממש טובים אני מתכוון להביא בקבוקון שמן זית איכותי אבל זה באמת לשניים שלושה גג :)
להביא ביסלי/במבה נגיד זה מעליב?

johnny d

New member
כמה עיצות

במבה לא אומרת להם כלום, אבל אם אתה נפגש עם חבורה של יפנים, ואתה מביא כמה טעמים של במבות ונותן להם טעימות זה יהיה "מעניין" עבורם.המתנה הכי טובה שהבאתי זה אגוזי קשיו.סבבה תמיד פועל :)

Simbbam

New member
הממ... מעניין.

לא אהבת את הרעיון של סבונים וכאלה?

johnny d

New member
לא יודע

לא קיבלתי תודות מיוחדות בנושא סבונים, מלבד אמא של אישתי שממש אוהבת את זה באופן ספציפי: http://www.sabon.co.il/index.php?dispatch=products.view&product_id=30404

אלו הדברים שקיבלתי עליהם תודות נוספות מעבר לנימוס ההתחלתי לפי סדר:
1. ביקשו ממני להביא בפעם הבאה היה אגוזי קשיו, וקיבלתי 4 בקשות כאלו אם אני לא טועה.
2. קיבלתי 2 בקשות להביא שוב זה תא בטעמים (של ויסוצקי, או איך שמישל אוהב לקרוא לו usotsuki)
3. שוקולדים לילדים (ומבוגרים) שביקשו ממני להביא שוב היה: amicelli
4. קיבלתי מחמאות על יינות שהבאתי ממנזר השתקנים.

כל שאר המתנות שהבאתי אמרו תודה, וזהו.

innocence

New member
כן, תהיתי לגבי המחיר

גם בארץ הם לא הכי זולים, אבל לא יפליא אותי אם שם זה יקר אפילו יותר

johnny d

New member
לפי זכרוני בין 30% ל 50% מעל מחיר מקורי

כלומר בין 60% ל 100% ממחירי החנות הרגילים (ב-"מבצע")

סבון של ״אהבה״ - ים המלח / פקאנים מסוכרים

אצלנו אלו הן שתי המתנות שזוכות להכי הרבה התלהבות מצד היפנים.
והאמת שהרבה אהבו מאוד מאוד מאוד במבה. רק שכדאי לארוז את שקיות הבמבה בתוך אריזה קשיחה כי הן נמעכות במזוודה. לכל הנסיעות לחו״ל אני תמיד לוקח קופסת פלסטיק גדולה לאיכסון מזון (אלה עם המכסה עם הקליק-קלאק). זה טוב למניעת מעיכת/נזילת מתנות לחברים בחו״ל, ונהדר למאכלים ורטבים שאני קונה שם ורוצה להביא לארץ.

חלבה זכתה פה ושם לפרצופים עקומים, אז הפסקנו לקחת ליפן.

Simbbam

New member
רעיון מצויין! :) וחלבה זה באמת פשע נגד האנושות

אני לא מבין מי קונה את זה.

ilanetam

New member
האם "חמסה" זה מתנה קטנה מדי?

אני מתכוון למקרים שאני רוצה לתת שי לסטודנט שיסתובב אתי כמה שעות בעיר, או מפגשים שאזומן אליהם למספר שעות עם יפנים . ניראה לי שזה יכול להיות אקזוטי בשבילם.

חוצמזה, רציתי להוסיף תרגום ליפנית של תפילת הדרך שמופיע בחמסה. מישהו כאן יכול לתרגם דבר כזה?

תודה

herouth

New member
בעיקרון ביפן מקובל לתת מתנות מתכלות

כלומר, שלא יתפסו מקום בבית. אפשר אוכל, אפשר תמרוקים. אבל אני מניחה שגם חמסה יכולה להתקבל, כי היא קטנה.

למעלה