מתנות למורים ומתכוני עוגיות
כל כמה זמן עולה מחדש השרשור הזה. שנה שעברה כבר הייתי "ותיקה" בגן וארגנתי איסוף כסף סימלי מכל ההורים שזיכה את הגננות בכרטיס לקניון של יותר מ-100$ (היו הרבה ילדים בגן וכל הורה נתן כפי יכולתו בין 5$ סה"כ ל-60$ - אני בכלל לא ציינתי כמה לתת). לפני זה הייתי מכינה מארזי עוגיות אבל זה הרבה התעסקות ומאוד מתיש.
השנה אנחנו בגן חדש, קבוצות קטנות, לא ממש מכירה הורים. וגם שנה ראשונה בבית ספר ציבורי.
מה אתן מתכננות לתת למורים? גם למנהלים? גם לשומר בכניסה? מה הסיטואציה של הגן/בית ספר שלכם (קטן ואינטימי, גדול, קרובים למורה, מורה חדשה וכו)?
והנה מתכון עוגיות שאני אוהבת למשלוחים:
עוגיות מגולגלות של קרין גורן
בצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (3 כפיות)
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
250 גרם חמאה
שני שליש כוס חלב
מלית:
ממרח תמרים או כל ממרח אחר
הכנת הבצק: במעבד מזון, מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה מאוד לקבלת מרקם חול. מוסיפים את החלב. מחלקים ל3 חלקים, עוטפים בניילון נצמדים, משטחים ומקררים שעה.
מרדדים, מורחים את המלית הנבחרת, מגלגלים.
אני בשלב הזה מכניסה ל-10 דקות למקפיא ומחממת תנור ל-180 מעלות. מוציאה, מסמנת פרוסות במרחק של כסנטימטר (כלומר לחתוך לא עד הקצה). אופים 25-30 דקות. כשעדיין חמים חותכים.
גרסה טבעונית: משתמשת ב- earth balance במקום חמאה, חלב שקדים או קוקוס במקום חלב. אם מתחשק מוסיפה קצת וניל או גרידת תפוז לבצק בהתאם למלית. ממרח מועדף כרגע - ממרח לוטוס שיוצר עוגיות ספקולס בהתאם לעונה.
כל כמה זמן עולה מחדש השרשור הזה. שנה שעברה כבר הייתי "ותיקה" בגן וארגנתי איסוף כסף סימלי מכל ההורים שזיכה את הגננות בכרטיס לקניון של יותר מ-100$ (היו הרבה ילדים בגן וכל הורה נתן כפי יכולתו בין 5$ סה"כ ל-60$ - אני בכלל לא ציינתי כמה לתת). לפני זה הייתי מכינה מארזי עוגיות אבל זה הרבה התעסקות ומאוד מתיש.
השנה אנחנו בגן חדש, קבוצות קטנות, לא ממש מכירה הורים. וגם שנה ראשונה בבית ספר ציבורי.
מה אתן מתכננות לתת למורים? גם למנהלים? גם לשומר בכניסה? מה הסיטואציה של הגן/בית ספר שלכם (קטן ואינטימי, גדול, קרובים למורה, מורה חדשה וכו)?
והנה מתכון עוגיות שאני אוהבת למשלוחים:
עוגיות מגולגלות של קרין גורן
בצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (3 כפיות)
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
250 גרם חמאה
שני שליש כוס חלב
מלית:
ממרח תמרים או כל ממרח אחר
הכנת הבצק: במעבד מזון, מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה מאוד לקבלת מרקם חול. מוסיפים את החלב. מחלקים ל3 חלקים, עוטפים בניילון נצמדים, משטחים ומקררים שעה.
מרדדים, מורחים את המלית הנבחרת, מגלגלים.
אני בשלב הזה מכניסה ל-10 דקות למקפיא ומחממת תנור ל-180 מעלות. מוציאה, מסמנת פרוסות במרחק של כסנטימטר (כלומר לחתוך לא עד הקצה). אופים 25-30 דקות. כשעדיין חמים חותכים.
גרסה טבעונית: משתמשת ב- earth balance במקום חמאה, חלב שקדים או קוקוס במקום חלב. אם מתחשק מוסיפה קצת וניל או גרידת תפוז לבצק בהתאם למלית. ממרח מועדף כרגע - ממרח לוטוס שיוצר עוגיות ספקולס בהתאם לעונה.