מתנות למורים ומתכוני עוגיות

נחמנית

New member
מתנות למורים ומתכוני עוגיות

כל כמה זמן עולה מחדש השרשור הזה. שנה שעברה כבר הייתי "ותיקה" בגן וארגנתי איסוף כסף סימלי מכל ההורים שזיכה את הגננות בכרטיס לקניון של יותר מ-100$ (היו הרבה ילדים בגן וכל הורה נתן כפי יכולתו בין 5$ סה"כ ל-60$ - אני בכלל לא ציינתי כמה לתת). לפני זה הייתי מכינה מארזי עוגיות אבל זה הרבה התעסקות ומאוד מתיש.
השנה אנחנו בגן חדש, קבוצות קטנות, לא ממש מכירה הורים. וגם שנה ראשונה בבית ספר ציבורי.

מה אתן מתכננות לתת למורים? גם למנהלים? גם לשומר בכניסה? מה הסיטואציה של הגן/בית ספר שלכם (קטן ואינטימי, גדול, קרובים למורה, מורה חדשה וכו)?

והנה מתכון עוגיות שאני אוהבת למשלוחים:

עוגיות מגולגלות של קרין גורן
בצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (3 כפיות)
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
250 גרם חמאה
שני שליש כוס חלב
מלית:
ממרח תמרים או כל ממרח אחר

הכנת הבצק: במעבד מזון, מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה מאוד לקבלת מרקם חול. מוסיפים את החלב. מחלקים ל3 חלקים, עוטפים בניילון נצמדים, משטחים ומקררים שעה.
מרדדים, מורחים את המלית הנבחרת, מגלגלים.
אני בשלב הזה מכניסה ל-10 דקות למקפיא ומחממת תנור ל-180 מעלות. מוציאה, מסמנת פרוסות במרחק של כסנטימטר (כלומר לחתוך לא עד הקצה). אופים 25-30 דקות. כשעדיין חמים חותכים.

גרסה טבעונית: משתמשת ב- earth balance במקום חמאה, חלב שקדים או קוקוס במקום חלב. אם מתחשק מוסיפה קצת וניל או גרידת תפוז לבצק בהתאם למלית. ממרח מועדף כרגע - ממרח לוטוס שיוצר עוגיות ספקולס בהתאם לעונה.
 
איזו מחווה מקסימה


מעניין אם יארגנו לנו משהו לכבוד יום המורה הבינלאומי. זו השנה הראשונה שלי בגן פה , מעניין אם ההורים יתארגנו.
&nbsp
 
לכבוד מה זה?

בעיני זה מקסים לתת למורה צינצנת מלאה במאפים שהכנת עם הילד, אבל אני מבינה מהרבה מורים, בפורומים שונים, שרובם לא אוכלים אפיה ביתית
 

נחמנית

New member
לכבוד "החגים"

בעיקר בגני ילדים אין ממש מושג של תחילת וסוף שנה כי הם עוברים לפי הקבוצת גיל שלהם. בקנדה היה נהוג לתת מתנה בחגים למורות או גם למנהל/ת. אני לא יודעת מה נהוג בארה"ב. נראה לי הגיוני שבגן יהיה נוהל דומה. בבית ספר ציבורי אולי באמת נהוג לחכות עד סוף השנה?
לא חשבתי על זה שהמורים לא יאכלו מאפה ביתי. בקנדה בדרך כלל קיבלתי תגובות נהדרות על המאפים ואפילו לפעמים ביקשו מתכון (בעיקר כשנותנים את הבראוניז שוקולד גבינה בשלוש שכבות - זה נראה כל כך מרשים והאמת שזה לא נורא קשה לביצוע).
 

alphadelta

New member
אני בטוחה שהמאפים שלך מעולים


אבל במקומות שבהם גרנו בארצות הברית ביקשו לרב בבית הספר להביא אוכל קנוי. שאלתי והתשובות היו שזה מבחינה דתית ( הרבה מוסלמים ויהודים לא אוכלים ג׳לטין למשל) אלרגיות ( בוטנים , חלב, ביצים, גלוטן) ופשוט הגיינה ( לא בטוחים כמה המטבח נקי). כשהבת רצתה לאפות לכל מורה משהו, בתור מתנה , היא שאלה מראש אם זה בסדר. הרב אמרו כן. בכל מקרה, אשמח לקבל את המתכון לעוגת שוקולד גבינה בשלוש שכבות.
 

משל333

New member
אני יכולה להגיד לך איך זה אצלנו

לחגים אפשר לתת למורה מתנה צנועה, ממה שאני רואה הרוב לא נותנים. לא שמעתי שנותנים למנהלת.
מתישהו בשנה יש teacher appreciation week ואז כל יום נותנים מתנה כלשהי למורה ע"פ מה שמוחלט. נהוג גם לתת מתנה ביום ההולדת של המורה.
אצלנו זה דווקא בסדר לתת מאכל שמכינים בבית, כדאי קודם לברר אם למורה יש אלרגיות/העדפות, או לפחות לציין את כל המרכיבים בהם השתמשת.
והמתכון שלך נשמע שווה בהחלט!
 
אני חיה בסקוטלנד, והבת שלי

כמעט בת 10. היא הולכת לבית ספר של כ-550 ילד, לא יודעת אם זה גדול או לא, הבנתי שהוא ביה"ס הכי גדול בסקוטלנד. בקריסמס המורה של הכיתה מקבלת כרטיס ברכה מהילדים, לא יותר.
 

Et tu Brute

New member
בדיוק התלבטתי בנושא הזה

אין לי מושג מה נהוג פה והתלבטתי מה לעשות. חשבתי להכין עוגיות (או בראוניז) אבל לא באריזה אישית לכל גננת אלא צלחת כללית יפה לחדר קפה שיש להן בגן. נשמע לכן מוצלח?
 
זה שונה ממה שלרוב קורה,

אבל בעיני זה מקסים. זה לכייף שלהן כאן ועכשיו. אל תשכחי כרטיס ברכה.

ואולי להביא את זה על סטנד קומות לעוגות כזה, אם יש למצוא אצלכם, לי זה תמיד מזכיר את העץ אשוח
 
למעלה