מתנות מהדיוטי-שאלת טאקט ומנהגים

רחלילי

New member
מתנות מהדיוטי-שאלת טאקט ומנהגים

עכשיו, כשאנחנו די אחרי הסיפור רצית לברר איתכן, מה נהוג. כשנוסעים לחו"ל ואומרים לחברים שאתם עוברים בדיוטי והאם הם צריכים או רוצים משהו... האם נהוג שמה שמביאים זה מתנה או שמי שביקש משהו משלם על זה? אצלינו בדרך כלל אנו מביאים דברים קטנים מחו"ל כמתנות, ואם מישהו ביקש משהו קטן מהדיוטי אז זה בדרך כלל גם מובא כמתנה. תלוי באיזה סכום. אציין שעבור עצמנו אנחנו כמעט ולא קונים בדיוטי כלום, מקס´ אני קונה איזה קרם וזהו. ושנינו לא ממביני או משתמשי האלכהל ככה שדברים כאלה אנו קונים רק אם מבקשים מאתנו במיוחד. הסיפור: כששאלנו לפני איטליה כמה חברים, אז אחד ביקש איזה סוג מסויים של וויסקי. אמר ולא הוסיף. לחבר אחר שביקש הבאנו שנפס, שזה מוגדר כמתנה קטנה. אבל מה, החבר של השנפס אמר מראש שהוא ישלם לנו ואנחנו אמרנו לו שלא צריך (כי הוא היה קופץ לחתולים מידי פעם). השנפסים שהבאנו לו הם מבחינתנו המתנה עבורו. החבר של הוויסקי (שקיבל את האוטו שלנו+דלק חינם והיה בא מידי פעם לחתולים) לא הציע לשלם וכלום. הבאנו לחבר של הוויסקי מתנה מאיטליה. אבל כשהיינו בדיוטי ראינו שהבקבוק וויסקי שהוא ביקש עולה כמה עשרות דולרים $$$. שזה לא סכום שאנו מגדירים כסכום של מתנה, אלא סכום שאנו מגדירים כסכום שעליו כבר האדם משלם. קנינו. באנו לארץ ולא היה ברור מה יהיה, מבחינה מסויימת הנחנו שהוא יודע כמה זה עולה ושהוא התכוון שנקנה עבורו את הוויסקי והוא ישלם. מסתבר שלא כך היה. זה נהיה די מביך, לא אמרנו כלום והוא ראה שיש מחיר ואמר שזה יקר וכו ולא זוכרת איך נהיה שהוא אמר שהוא לא ידע שזה ככה עולה ואנחנו אמרנו שגם אנחנו לא ידענו. היו קצת גמגומים והוא אמר שהוא ישלם לנו על זה. באותו יום לא הצלחתי לישון. אייל ואני פיתחנו שנינו כאב בטן מוזר ומעיק. והבנתי שאני לא יכולה לתת לזה להמשך. אתמול התקשרתי לחבר ואמרתי לו שצריך לפתוח את כל הסיפור וכו´ ואמרתי לו מה נהוג מבחינתנו, ממש ככה פתחתי. ושורה תחתונה אמרתי לו שממש לא רוצים שהוא ישלם לנו על זה. אז הוא באמת לא ישלם. בכל מקרה רציתי לשאול מה נהוג אצלכם ומה עושים במקרים כאלה.

rona25

New member
לדעתי הוא היה צריך לשלם לכם

במיוחד שזה עלה עשרות דולרים והוא אמר בעצמו שהוא ישלם (אפילו שהוא לא ידע שזה עולה כ"כ הרבה), הנימוס מחייב. אני זוכרת כאשר אנחנו נסענו לחו"ל קיבלנו רשימת מכולת שפתאום כל אחד מבני המשפחה והחברים נזכר שהו צריך וידאו (!!!) נעלי ספורט, פאקטים של סיגריות, קרם לפנים, מייקאפ, דיאודורנט של FA ועוד ועוד הפיתרון - ביקשנו מכולם כסף לפני הנסיעה (שיביאו לנו במזומן כסף במקום שיחזירו לנו כאשר נחזור מחו"ל) והפלא ופלא - פתאום כולם לא יכלו ולא הספיקו להוציא כסף... מיותר לציין שמכל הרשימה הבאתי רק את המייקאפ שביקשו ממני

יעלי2

New member
חוץ לארץ ומינהגי המתנות

הם פאסה. היום כל אחד עובר בדיוטי פעם פעמים בשנה ואם לא הוא אז קרוב שלו. זה כבר לא מה שהיה פעם שנסעו בצורה חריגה ולכן הביאו מתנות ש"אין בארץ". ספציפית לשאלתך: למשפחה אנחנו מביאים ובדרך כלל מחזירים לנו (כמו למשל ההורים מבקשים קרם שעולה 50$ הם נותנים לנו כף מראש כי זה יקר). לא מקובל שמבקשים מאיתנו משקאות. מקסימום יש בקשה קבועה לסיגריות ואז מחזירים לנו. חוששתני שאתם התחתם בלרג´יות ולכן לחברים שלכם קשה לדעת איפה לשים את הגבול. מתי לשלם ומתי לא. בעיקרון כולם צריכים להציע לשלם. גם אלו שעזרו אם החתול. ואם תחליטו שאתם רוצים להביא לו את היין כמתנה או במקום זה לפנק אותו בדרך אחרת, זו החלטה שלכם. זה לא לענין וממש מכביד בכיס אם כל אחד מבקש רק דבר אחד ולא מקדים ומבטיח שישלם. במיוחד ענין הוויסקי. עם כל הכבוד, אם הוא ביקש וויסקי הוא לא כיבדה תמימה, וודאי יודע מה ערך משוער כל בקבוק טוב. ולכן זה היה צריך להיות מובטח שהוא משלם. אם אתם בסוף נדיבי לב וכיס, יופי לכם. אשראי וטוב לכם (גם כסף מזומן מתקבל בברכה-לא רק אשראי)... בקיצור, אם לא מתאים לכם וקשה לכם לסרב תמיד אפשר להגיד שמותר להכניס לארץ רק 1.5 ליטר שתיה וכבר ביקשו מכם. ולצאת בכבוד.

רחלילי

New member
אני חושבת שזה קשור למשהו כזה באמת

דומה למה שיעלי2 כתבה. כלומר לרוב החברים שלנו אין עדיין דירה או שהם בשלבי... אנחנו אלה שקנו בית ראשונים ונראה לכולם (אני חוששת) שבגלל שבן זוגי עובד בהיי טק ובגלל שקנינו בית (של הבנק כידוע) אז אנחנו בטח יושבים מה זה טוב. והאמת היא שפשוט לקחנו סיכון ענקי עם הבית והמשכנתא. ושאני מרוויחה סכום זעום כמתמחה שבקושי מכסה את חשבון הטלפון. ושהמשכורת של בעלי היא עבור שנינו ועבור הוצאות הבית והמשכנתא והחיים. ושהמצב הכלכלי שלנו רחוק מלהיות מזהיר. אבל ו -א-ב-ל ענקי אני חושבת שיש לי משהו של רגשות אשם סביב זה, כלומר אני רואה אלה שגרים בדירות שכורות או מובטלים ואני מרחמת עליהם (למרות שגם אני מתקשה למצא עבודה להכנסה נוספת) ואז ההגיון שלי הולך לאיבוד. ההגיון שלי אומר שהוא היה צריך לשלם אבל הבטן... אוי הבטן....

רחלילי

New member
אתן מקסימות תודה../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif|סביו

הנה עוד נושא שאני צריכה לעבוד על עצמי בקשר אליו. זה לא נגמר. הדברים האלה. תודה לכולן על כל התגובות אני מבינה כמה לא הייתי צריכה להתקשר אליו ומבינה עוד יותר כמה ההגיון שלי עבד נכון וכמה הבטן שלי צריך לטפל בה!

דפי26

New member
אצלנו........

אצלנו בדר"כ לכולם יוצא/יצא להיות בחו"ל ולכן לא שואלים אם מישהו רוצה משהו.אם מישהו מהחברים רוצה משהו ספציפי הוא מבקש ומשלם.במשפחה שנוסעים לחו"ל מקבלים רשימה מכולם לגביי קניות דיוטי פרי ושמביאים את החשבון כל אחד נותן את חלקו.שאר המתנות והמזכרות שאנחנו קונים לחברים מרצוננו כמובן שהם על חשבוננו

fila

New member
אני מכירה את התחושה........

מכיוון שהיה לי את אותו הסיפור גם כן עם איזה וויסקי שעולה כ-50$, רק שלי לא הציעו לשלם כי כנראה שיצאו מנקודת הנחה שוויסקי שיבס באריזת ענק עולה 1.70 ש"ח והשני חינם כי זה דיוטי פרי. אנחנו קונים בדיוטי פרי סיגריות שוקולדים ובשמים ואם רוצים אז גם איזה מכשיר חשמל ב-200 $. מתנות אני שונאת לחפש במיוחד אז אם אני כבר בחו"ל אז אני מביאה להורים שלי לאחי ולאמא של שמעון משהו שנראה לי מתאים. בעקרון אנ לא נוסעת עם רשימת קניות לכל החבר´ה ואם משהו מבקש ממני להביא משהו ספציפי בלי לשבור יותר מידי את הראש אז אני מביאה ובד"כ משלמים לי עבור המוצר- בד"כ.....

אצלנו לא מזמינים מתנות

נכון שטיסה לחו"ל זה נורא נפוץ, ולא כמו פעם, אבל אני לא טסתי בשנה האחרונה וכנראה תעבור לפחות עוד שנה עד שאטוס שוב... כך שאני באמת נסמכת על משפחה וחברים... מתנות אדם מביא מיוזמתו, מרצון טוב ולאירוע מסוים (היום, כאמור, נסיעה היא לא אירוע) - וגם אז הן בד"כ מוגבלות בגודל וביעד (דוג´ סבא וסבתא שלי מביאים שוקולד, אני קונה מתנות רק לבני-דודים שלי). לעומת זאת, אם מישהו מבקש משהו - מהדיוטי או מחו"ל - הוא משלם עליו. נגיד, כשהיינו בפריז לפני שנתיים, דודה שלי אמרה לי שאם אני מוצאת חנות X, היא רוצה את הבגדים הבאים לילדים שלה. היא לא יכלה לדעת מה אני אמצא, אם בכלל ובאיזה מחיר - אבל הבאתי לה חשבונית והיא החזירה לי הכל. כנ"ל לגבי חברים. יוצא מן הכלל היו חברים שהביאו לנו אלכוהול לחתונה, והפכו את זה למתנת חתונה מהם.

יעלי2

New member
אני לעומת זאת

מאוד רגישה בענין ה"לבקש" ולכן ממעטת בזה. עכשיו חמי וחמותי טסו לארה"ב וביקשתי מהם אודם של GAP שפעם יכולתי להמין באינטרנט ועכשיו כבר לא. ברור שכשמדובר בקרובים לך זה אופי אחר של בקשה ואפשר לבקש הכל (במידה כמובן). ובכל זאת, ידענו שהם לא יהיו לבד אלא עם חברים, ואם הם יחפשו את האודם ולא ימצאו זה יטריד אותם, אז ממש ביקשתי שלא יחפשו במיוחד אלא אם יהיו ב GAP, וברוך השם שם יש בכל פינת רחוב. אז הסיכוי שהם ימצאו גדול ולא יהווה ביבול מוח. אגב, זה ליפ גלוס עם שני צבעים: גלוס בהיר בצד אחד וגלוס יותר כהה בצד השני - כמו הטושים של פעם. אני אוהבת שיש לי שיכבת הגנה טובה על השפתעיים וזה גלוס די סמיך, אז תבינו אותי.

Ronnie*

New member
אם הייתן רואות כמה שוקולד שוויצרי

סחבנו לארץ... היינו משוכנעים שיעצרו אותנו במכס... משהו כמו 30 חבילות. זה די מעיק שצריך להביא מתנות מחו"ל, אבל בכל זאת הבאנו... למשפחה הקרובה ולחברים קנינו מתנות קטנות, ולחברים רחוקים יותר שוקולד... בכל זאת נסענו לשבועיים... ולגבי השאלה - בהחלט מן הראוי שהוא ישלם... אנחנו הבאנו ויסקי מתנה לחבר שגר אצלנו בבית וטיפל בחתול, אבל הוא בהחלט הרוויח את זה ביושר.

ואם את לא מרגישה נוח לבקש

בצורה מפורשת, תמיד אשפר להגיד: "הנה מה שביקשת, זה עלה X דולרים". נראה לי שבן-אדם ממוצע מבין שזו לא מתנה...

dorlim

New member
אני שונאת שמפילים עלי תיקים

ומבחינתי תקני לי XYZ זה תיק... ואני תמיד גם אומרת שעקרונית אני לא קונה, אבל אם במקרה אני אתקל ולא יהיה לי מסובך להביא אני אביא ובאותה הזדמנות ממש שואלת עד איזה סכום להקציב לעניין. אני לא נוסעת כדי לערוך מסעות קניות (לאף אחד...)! אם אני רוצה להביא מתנות - אני אביא מה שאני אמצא לנכון להביא... ואגב, גם בכיוון של "לבקש" - זה רק מהקרובים ממש... וכשאחי ביקש מחבר שלו שיביא לי וידאו מהדיוטי הייתי ממש נבוכה

יש ויש

בדרך כלל לחברים מתנות זה מזכרות- אם הם מבקשים בושם או משקה אלכוהולי- אני מצפה יביאו לי כסף לפני הנסיעה או שאני לא קונה להם (ויש מחירים של הכל בחוברת של הדיוטי פרי- או שרק אני בתור סוכנת נסיעות מכירה אותה???) לאחים והורים אני תמיד קונים בעשרות רבות (ואפילו מאות) דולרים ואף פעם לא מצפים להחזר, למרות שכבר קרה שאחותי הגדולה ואמא שלי נתנו לנו כסף אחרי כן (או לפני כן, וגם נתנו לנו את העודף לבזבוזים). בכל מקרה- במצב הנוכחי -לדעתי, החבר כן היה צריך לשלם לפחות חלק מהמחיר.

יש ויש

בדרך כלל לחברים מתנות זה מזכרות- אם הם מבקשים בושם או משקה אלכוהולי- אני מצפה יביאו לי כסף לפני הנסיעה או שאני לא קונה להם (ויש מחירים של הכל בחוברת של הדיוטי פרי- או שרק אני בתור סוכנת נסיעות מכירה אותה???) לאחים והורים אני תמיד קונים בעשרות רבות (ואפילו מאות) דולרים ואף פעם לא מצפים להחזר, למרות שכבר קרה שאחותי הגדולה ואמא שלי נתנו לנו כסף אחרי כן (או לפני כן, וגם נתנו לנו את העודף לבזבוזים). בכל מקרה- במצב הנוכחי -לדעתי, החבר כן היה צריך לשלם לפחות חלק מהמחיר.

שמופית

New member
אני לא אוהבת כשמבקשים ממני

דברים מהדיוטי פרי, כי אני לא אוהבת להיכנס לשם ולהתחיל לחפש ולעמוד בתור ובכלל, אח"כ כשחוזרים - יש תור כאורך הגלות רק כדי לקחת את החבילה
למזלי, לא מבקשים ממני הרבה פעמים דברים, רק אבא של תמיר צריך תמיד את הפקטים של הסיגריה שלו (ונותן לנו כסף בשביל זה), אבל מה שמעיק זה שאת הפקט הם מפרקים ונותנים לנו חבילה אחת ואת השאר שולחים לאיכסון עד שנחזור, וככה קרה שנסחבנו 3 שבועות בצרפת עם פקט סיגריות במזוודה
אבל ככלל, לכל מי שמבקש משהו אומרים "אתה יודע את הסכום המדוייק של זה ?" או "אוקיי, אם זה דבר קטן אין לי בעיה, תביא לי את הסכום המדוייק" אם זה דבר גדול כמו טלויזיה אני אומרת בפירוש שאני לא אוהבת לעמוד בתור כי הוא ממש ארוך (ואני חושבת שזו חוצפה ואנוכיות מצד אנשים לבקש דבר כזה).

שמופית

New member
אני לא אוהבת כשמבקשים ממני

דברים מהדיוטי פרי, כי אני לא אוהבת להיכנס לשם ולהתחיל לחפש ולעמוד בתור ובכלל, אח"כ כשחוזרים - יש תור כאורך הגלות רק כדי לקחת את החבילה
למזלי, לא מבקשים ממני הרבה פעמים דברים, רק אבא של תמיר צריך תמיד את הפקטים של הסיגריה שלו (ונותן לנו כסף בשביל זה), אבל מה שמעיק זה שאת הפקט הם מפרקים ונותנים לנו חבילה אחת ואת השאר שולחים לאיכסון עד שנחזור, וככה קרה שנסחבנו 3 שבועות בצרפת עם פקט סיגריות במזוודה
אבל ככלל, לכל מי שמבקש משהו אומרים "אתה יודע את הסכום המדוייק של זה ?" או "אוקיי, אם זה דבר קטן אין לי בעיה, תביא לי את הסכום המדוייק" אם זה דבר גדול כמו טלויזיה אני אומרת בפירוש שאני לא אוהבת לעמוד בתור כי הוא ממש ארוך (ואני חושבת שזו חוצפה ואנוכיות מצד אנשים לבקש דבר כזה).

סיגל2

New member
כשאני נוסעת לחו"ל אני משתדלת להביא

מזכרות לבני המשפחה וזה מתנה ממני, אך אם מישהו יבקש משהו מסויים הוא יצטרך לתת לי כסף לכך או שיחזיר כאשר אני אביא את המוצר. אין לי בעיה לעמוד בתורים בדיוטי פרי כי אם אני עומדת בשביל עצמי, מה שקורה בדרך כלל, אז כבר לא משנה אני יכולה לקנות גם לאחרים.

gmgy

New member
מוכר, מוכר

כיון שאני גרה בחו"ל, יצא שבפעמים הראשונות ביקשו ממני המון דברים. היום המצב הרבה יותר טוב, ואם מבקשים אני אומרת שאני אביא רק אם יש זמן. לדוגמה, לאנשים נדמה שאם גרים בניו-יורק אז מייסי´ס זה מול הבית, מה שממש לא נכון. מבחינתי זה סיפור של לקחת סאבווי במיוחד ולנסוע למקום שממש לא בכיוון שלי. הכי בעייתי זה דווקא הדברים הקטנים -- נניח מישהו ביקש משהו קטן שעולה שמונה דולר. אז הוא מתחיל לעשות חשבון ויוצא נניח שזה 37 ש"ח. אז פתאום מביאים 50 ש"ח ורוצים עודף (מאיפה יש לי?) או שאומרים, טוב, אז אני אהיה חייב לך ותמיד שוכחים. הכי מעצבן זה "וואי, זה ממש יקר", כאילו אתה המוכר ואז אני תמיד מרגישה צורך להתנצל בשם האומה האמריקאית. שני סיפורים קטנים: 1. פעם החבר הכי טוב שלי ביקש שאקנה לו חלק מאוד מיוחד למחשב שלו. הסתובבתי בכל העיר ובסוף מצאתי. זה עלה $300. הגעתי לארץ והחבר החליט שבעצם הוא רוצה לקנות מחשב חדש, אז שאני אחזיר את החלק. כיון שזאת חנות של ישראלים שאף פעם לא נותנים כסף חזרה, נאלצתי לקנות שם משהו שממש לא הייתי צריכה והיה שווה לת*ת. למרות שאמרתי לחבר שלי שזה לא פייר זה לא עזר. ברור שמאז לא הבאתי לו כלום... 2. חברה שלי ביקשה בושם. הבאתי לה. אבל לא יצא לנו להיפגש איזה חודשיים. כשכבר נפגשנו היא אומרת לי "חשבתי שלא הבאת לי אז קניתי אחר, אז אני כבר לא צריכה"... היא כבר לא חברה שלי.

למעלה