מתנות

דקל נור*

Well-known member
לפני 15 שנה בערך היה בתפוז פורום מעניין בשם "נימוסים והליכות". לא יודעת למה הוא שבק חיים. אני נזכרת בו לפעמים כשאני עומדת בפני דילמות זוטות. למשל, בכל יום הולדת או ערב חג, חמותי שהיא אשה נהדרת וחמה, מביאה לי את אותה המתנה. מארז של ללין. עכשיו, אני מבינה אותה. אין לה כח בגילה לשרך רגליים ולשבור את הראש. אז היא פשוט נוסעת לסניף הקרובה וסוגרת עניין. אלא שאני אוהבת רק את מעט התמרוקים שלי. חלקם נרכשים בסופר. בלי הרבה ריחות כבדים. בדכ אני מעבירה הלאה. אבל חבל לי על הטרחה שלה.
אולי אכין רשימת מתנות ומתוכו היא תוכל פשוט לבחור 😏: שובר למסאז', כרטיס נטען באחד הרשתות וכו'. (בדיחה).
איך אומרים לה בלי להעליב שתחדל ?
כבר עדיף שלא תקנה כלום ותיתן לי רק חיבוק אמיץ ונשיקה. או שוקולד או זר של נוריות בעונה.

אבח"י

Well-known member
לפני 15 שנה בערך היה בתפוז פורום מעניין בשם "נימוסים והליכות". לא יודעת למה הוא שבק חיים. אני נזכרת בו לפעמים כשאני עומדת בפני דילמות זוטות. למשל, בכל יום הולדת או ערב חג, חמותי שהיא אשה נהדרת וחמה, מביאה לי את אותה המתנה. מארז של ללין. עכשיו, אני מבינה אותה. אין לה כח בגילה לשרך רגליים ולשבור את הראש. אז היא פשוט נוסעת לסניף הקרובה וסוגרת עניין. אלא שאני אוהבת רק את מעט התמרוקים שלי. חלקם נרכשים בסופר. בלי הרבה ריחות כבדים. בדכ אני מעבירה הלאה. אבל חבל לי על הטרחה שלה.
אולי אכין רשימת מתנות ומתוכו היא תוכל פשוט לבחור 😏: שובר למסאז', כרטיס נטען באחד הרשתות וכו'. (בדיחה).
איך אומרים לה בלי להעליב שתחדל ?
כבר עדיף שלא תקנה כלום ותיתן לי רק חיבוק אמיץ ונשיקה. או שוקולד או זר של נוריות בעונה.
מה היא לא נותנת לך חיבוק אמיץ ונשיקה?
מהצד השני, שתמשיך להביא ואת תמשיכי להעביר הלאה :cool:

קלייטון.ש

Well-known member
אשתי תמיד מביאה את אותו סוג של מתנה: בקבוק ויסקי.
מה שמשתנה זה רק המחיר, לפי זהות המקבל.
יש כאלה שמקבלים ויסקי יחסית זול, ברמה של 18 שנה, ויש שמקבלים בקבוק ששווה אלפי ש"ח ואף יותר.
לא ידוע לי שמישהו אי פעם התלונן.
במקביל כל מי שבא אלינו ומכיר אותנו, גם מביא ויסקי. למרות שאשתי מחזיקה ארון ויסקי עמוס.
היא גם לא מתלוננת.
אז אני ממליץ - להביא רק ויסקי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אשתי תמיד מביאה את אותו סוג של מתנה: בקבוק ויסקי.
מה שמשתנה זה רק המחיר, לפי זהות המקבל.
יש כאלה שמקבלים ויסקי יחסית זול, ברמה של 18 שנה, ויש שמקבלים בקבוק ששווה אלפי ש"ח ואף יותר.
לא ידוע לי שמישהו אי פעם התלונן.
במקביל כל מי שבא אלינו ומכיר אותנו, גם מביא ויסקי. למרות שאשתי מחזיקה ארון ויסקי עמוס.
היא גם לא מתלוננת.
אז אני ממליץ - להביא רק ויסקי.
אפרופו ויסקי מתנה רק רציתי לעדכן שבעוד שבוע וחצי יש לי יומולדת ואני מסתפק גם ב12 שנה (בלאק לייבל, ריגאל וכו').

קלייטון.ש

Well-known member
אם הבן שלי לא יחמוד אותו
לי ממש לא נוח לשמוע שהילדים שלי שותים אלכוהול.
כשאנחנו מדברים במשפחה על שתיה והם משתתפים, מרגיש לי לא מתאים.
ילדים לא אמורים להשתתף בשיחה על ויסקי וליקר ורום או וודקה, ולהגיד מה הם אוהבים.
כמו שהם לא אמורים להשתתף בשיחה על סקס.
יש להם עוד זמן לנושאים האלה. שיגדלו קודם.
לשאלה מאיפה הגיעו הנכדים אני מעדיף לא להתייחס.

סופהו 1

Well-known member
לי ממש לא נוח לשמוע שהילדים שלי שותים אלכוהול.
כשאנחנו מדברים במשפחה על שתיה והם משתתפים, מרגיש לי לא מתאים.
ילדים לא אמורים להשתתף בשיחה על ויסקי וליקר ורום או וודקה, ולהגיד מה הם אוהבים.
כמו שהם לא אמורים להשתתף בשיחה על סקס.
יש להם עוד זמן לנושאים האלה. שיגדלו קודם.
לשאלה מאיפה הגיעו הנכדים אני מעדיף לא להתייחס.
מז'תומרת מאיפה הגיעו הנכדים? את ילדי למדתי כפי שלמדנו -שכשאבא קרפדה ואמא קרפדה מסיימים לאכול ארוחת ערב, רוחצים את הכלים, נכנסים אל החדר שלהם וסוגרים את הדלת....
הבן שלי טען שמה פתאום. בכלל מצאו אותם בשדה כרובים, ישנים שנה מתוקה כשהם עטופים בעלי הכרוב.
והגדולה טענה שאלו החסידות.
הקיצר, השאירו אותי מבולבלת.

במקרה של האלכוהול, אני חייבת תודה לבני, שכשהחליט להשתחרר סופית מצה"ל, לפני הטיול הגדול, למד בקורס ברמנים.
את הניסיונות ערך על בני הבית, בעיקר על אחותו הקטנה, בטענה שכדאי שתכיר לפני שהיא מגיעה לברים. אז גם אני טעמתי.
כנ"ל גם לגבי סוגי בירות שמכין בעצמו.
לפני שנסעתי לאירלנד הוא צייד אותי במידע לגבי מבשלות, מזקקות ומשקאות.
בהחלט כדאי לי לדבר איתו על אלכוהול.

צליליתה1

Well-known member
איני חובבת מתנות. אני אוהבת stuff ואני שונאת את כל ה stuff שקובר אותי. אם אני צריכה/רוצה משהו, אני אקנה בדיוק על פי טעמי. יש לי פאק כזה,שאם מישהו נותן לי מתנה אני לעולם לא אזרוק. וזה לא כיף לי לראות את כל הדברים האלה דחופים בארון. משמח אותי לקבל פרחים, יין וכאלה. (שנים שלא שתיתי ויסקי, אין לי מושג איך נשר מהתפריט. אולי הגיע הזמן לחזור. יש המלצות למתחילים?). פעם אהבתי לקבל ספרים או דיסקים. היום, מי שומע דיסקים וספרים אני מעדיפה בדיגיטלי. מאוד אוהבת לקנות לקטנטנים, לגדולים אני מציעה מסע קניות עם סבתא, או כסף. לעוד יותר גדולים למזלי יש לי כמה שאומרים בדיוק מה הם רוצים, ואני שמחה למלא את בקשתם. כשאני מתארחת אני מביאה פרחים/יין. מה ששנוא עלייך אל תעשה לרעך, אם כי, יש לי הרגשה פולנית, שפה ושם המארחים היו רוצים קצת יותר.

אם יוחלט להוציא את כל עניין המתנות מחוץ לחוק אני לא אתלונן.

סופהו 1

Well-known member
איני חובבת מתנות. אני אוהבת stuff ואני שונאת את כל ה stuff שקובר אותי. אם אני צריכה/רוצה משהו, אני אקנה בדיוק על פי טעמי. יש לי פאק כזה,שאם מישהו נותן לי מתנה אני לעולם לא אזרוק. וזה לא כיף לי לראות את כל הדברים האלה דחופים בארון. משמח אותי לקבל פרחים, יין וכאלה. (שנים שלא שתיתי ויסקי, אין לי מושג איך נשר מהתפריט. אולי הגיע הזמן לחזור. יש המלצות למתחילים?). פעם אהבתי לקבל ספרים או דיסקים. היום, מי שומע דיסקים וספרים אני מעדיפה בדיגיטלי. מאוד אוהבת לקנות לקטנטנים, לגדולים אני מציעה מסע קניות עם סבתא, או כסף. לעוד יותר גדולים למזלי יש לי כמה שאומרים בדיוק מה הם רוצים, ואני שמחה למלא את בקשתם. כשאני מתארחת אני מביאה פרחים/יין. מה ששנוא עלייך אל תעשה לרעך, אם כי, יש לי הרגשה פולנית, שפה ושם המארחים היו רוצים קצת יותר.

כבר לפני כמה שנים הוחלט, בעצה אחת גם עם גיסתי וגם עם אחת המחותנות, שלא מביאים מתנות למארחים, כן משתתפים בהכנת האוכל. (שזה, לדעתי הרבה יותר "שווה" והגיוני מעוד אגרטל, צלחת הגשה או מפה וכד').
אם הנכדים משתתפים בארוחה, מביאים מתנות לנכדים, אבל!! רצוי משהו מתכלה. (כשיגדלו, נעבור לכסף, שוברים, או קניות. גם זה מתכלה..)
לא נצפו הערות/תגובות פולניות.

סופהו 1

Well-known member

פעם, חשבתי ששוברי מתנה מהווים פתרון למי שלא רוצה להשקיע.
היום, אעדיף שובר מתנה, כזה שמאפשר בחירה ולא דווקא רשת/מותג מסויים, על כל מתנה אחרת. מקסימום, אם לא אמצא לעצמי מתנה "שווה", אשלם על הקניה בסופרמרקט.

shila777

Member
מוכנה לקבל את כל אשר דחוס בארון.מבטיחה שיגיע לידים ראויות!

אבח"י

Well-known member
על המתנות אחראית בת זוגי, שאחרי קניה הן מובאות לאישורי בידיעה ברורה שגם אם אינני מחבב אותן, אומר, מצוין, יופי, כל הכבוד.
המתנות שאני מביא אחרות בסוגן.
הן יכולות להיות ספר, פרחים וזהו.
לצערי ערכם של ספרים כמתנות יורד ופוחת עם השנים, אלא אם כן אלה ספרים "משעשעים" כמו ספרון שפרסמה האקדמיה ללשון עברית המכיל אוצרות משפת הילדים שהגיעו אליה עם השנים. [ בת זוגי בקשה שאקנה חמישה עותקים, ונתנה מתנה ארבעה ].
הנכדות שלי מוזמנות על ידי, כשהן אתי, לקנות לעצמן, לקנות לאחיותיהן ולאחיהן ובוודאי לאמאבא מתנה, כרצונן. יש גבול עליון למחיר עבור מתנה [אחת מהן מסוגלת גם לבקש מתנה במאות שקלים, שאם אקנה אעמוד לשיפוט רחוב של האב, אבל גם הרוח הקמצנית שלי לא ממש ששה], אז גבול.
מתנות אינני אוהב לקבל במיוחד.
הנכדים למדו לכתוב פתקאות עם ברכות
הצאצאים למדו לאחל מזל טוב, לשאול אם אני רוצה משהו, או לתת כסף או כלום, מה שעדיף.
עם זאת
בת זוגי שאוהבת לקנות מתנות, נהגה בכל ראש שנה לקנות מתנות לגיסות בתי, לצאצאיהן[בגדים], לחמותה ולאחות חמותה. שמתי לב שאנחנו לא מקבלים כלום, למעט מעין תודה ולעתים רחוקות תמונה של הילדים לבושים . מהמחותנת לא,[אבל התקשורת אתה כזו, שזה הכי פחות חשוב] אחותה כמו שצריך, משהו קטן של תשומת לב ומהגיסות ממש לא מקבלים, כבר 10 שנים מתנה. על אף סלידתי מנוהג המתנות, קצת התעצבנתי ושאלתי את בתי: הן לא מביאות מתנות, היא אמרה. הן מתארחות אצלי ולא ראיתי מתנה מהן. אחת היא קמצנית גדולה, אז אל תצפה.

למעלה