מתנות

נעימה 5

Active member
מה יחס שלכם למתנות,,יחס אישי?? יחס לגודל המנה??
ואם לא הולכים והיום נמנעים מללכת,,בכל זאת נותנים מתנה??

Harrington

Well-known member
מנהל
מתנות לכבוד מה? יש דברים שאתן מתנה בלי כל קשר אם אני מגיע. יש דברים שאתן מתנה רק אם אני מגיע. יש דברים שלא אתן מתנה גם אם אני מגיע.

גודל המתנה? מבחינתי האמירה 'העיקר הכוונה' נכונה בדברים האלה. לעתים אתן משהו קטן אם זה נראה לי מתאים ונחמד שיוערך, לעתים אעדיף משהו גדול יותר. תלוי ב1001 דברים אבל בראש ובראשונה באפשרויות האישיות שלי באותו מועד.

משתפרת1

Well-known member
מה יחס שלכם למתנות,,יחס אישי?? יחס לגודל המנה??
ואם לא הולכים והיום נמנעים מללכת,,בכל זאת נותנים מתנה??
את מתכוונת למתנה לאירוע? משהו כמו חתונה/בר מצווה?
גודל המתנה תלוי בקירבה לחוגגים. אם הנסיבות מונעות מאיתנו להענות להזמנה (כשאנחנו בחו"ל, או אם במקרה הצטננתי) עדין נעביר מתנה למי שטרח להזמין אותי. היא תהיה צנועה יותר ממה שאנחנו מקציבים לחגיגה אליה אנחנו הולכים.

לפי גודל הקירבה שלי לבעל השימחה
אם אני לא בא מסיבה כולשהיא בדרך כלל אתן בהזדמנות מתנה אך יותר צנועה

נעימה 5

Active member
את מתכוונת למתנה לאירוע? משהו כמו חתונה/בר מצווה?
גודל המתנה תלוי בקירבה לחוגגים. אם הנסיבות מונעות מאיתנו להענות להזמנה (כשאנחנו בחו"ל, או אם במקרה הצטננתי) עדין נעביר מתנה למי שטרח להזמין אותי. היא תהיה צנועה יותר ממה שאנחנו מקציבים לחגיגה אליה אנחנו הולכים.
התכונתי לגודל המנה עושים חישובים כמה עלתה המנה ולפי זה מחשבים גודל הצ"ק

משתפרת1

Well-known member
התכונתי לגודל המנה עושים חישובים כמה עלתה המנה ולפי זה מחשבים גודל הצ"ק
לא. לא מבררים כמה עולה המנה. אם מישהו בחר לחגוג על הגג של מגדל אקסלוסיבי ולקחת את עזרא קדם שיכין את הארוחה- בחירה שלו, לא נראה לי הולם לחייב אותנו לשלם את זה. אנחנו רושמים המחאה שנראית לנו מכובדת ו...לא, לא כפי שהאתרים באינטרנט ממליצים. זה תמיד נראה לנו נמוך מדי.
גובה ההמחאה תלוי בקירבה. למשל לבר/בת מצווה לילדי האחיינים ניתן יותר מאשר לילדי קולגות, וזה בלי קשר למקום החגיגה (בחצר הבית או באולם או בגן) ולעלות המנה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם מישהו רוצה להשתגע ומקיים חתונה יקרה מוציא סכום עתק איני מחייו לכסות את הוצאותיו
מסכימה איתך דווידו.
וגם להפך אם אחיינית שלי תבחר להתחתן בבית, היא תקבל את אותו סכום שחשבתי לעניק לה לו הייתה מתחתנת באולם הכי מפואר.

למעלה