מתנצל על הבורות אבל...

demultiplexer

New member
מתנצל על הבורות אבל...

קיבלתי איזה אי מייל מדה מרקר (אני רשום ם כי התחלתי להתעניין בהשקעות). בכל אופן המייל מפרט את קרנות הנאמנות הטובות ביותר של המחצית הראשונה של השנה. כשכתוב 30% תשואה זה אומר שעל הכסף שלי, הייתי מקבל כיום 30% יותר ממה שהשקעתי לפני כחצי שנה ? או שצריך לקזז מזה דמי ניהול ? וכמה הם ? תקו אותי אם אני טועה אבל - יכולתי להלוות מהבנק נניח 10,000 ש"ח בריבית של 6.5 ולהשקיע אותם בקרן נאמנות שהייתה נותנת 30% תשואה ואז הייתי מרוויח 25% תשואה על כסף שלא שלי?

Kayben

New member
תשובה

בגדול, התוכנית שלך היתה עובדת אם הייתה לך גם מכונת זמן לאחור. זה נחמד מאוד שהם מספרים בדיעבד כמה אחוזים הם עשו, זה לא מעיד במאום מה יקרה בעתיד. שים לב שהם לא מבטיחים לך עוד 30% לחצי שנה הבאה... את זה אתה כבר הסקת לבד. השאלה תמיד היא כמה אחוז הרווחת ביחס לכמה סיכון לקחת? בשביל 30% בחצי שנה, צריך לקחת סיכון גבוה. אתה צריך לשאול את עצמך, מה היית עושה אילו הפסדת "רק" 5% מהכסף... אז יש לך 5% + 6.5% להחזיר לבנק, וזה לא מעט. לכן יש כלל ברזל למשקיע קטן - אל תשקיע מעבר למה שיש לך בכיס. בגדול, מה שהצעת נקרא מינוף - והוא קיים ונעשה בכל מיני דרכים. אבל לרוב הוא נעשה בידי אנשים בעלי יותר ידע וממון, והם גם מודעים היטב לסיכון שהם לוקחים. תמיד שאתה רואה איזה תשואה, תשאל את עצמך, באיזה סיכון זה נעשה?

bettibam

New member
פורום תעודות סל

כדאי לך לבדוק בפורום תעודות סל ,מאוד מעניין באתר של "תכלית" אני מקבלת מהם אינפורמציה טובה מאוד

tzuker15

New member
אני ממליץ לך ולך לקרוא את הכתבה הבאה

כתבה מעניינת על תעודות הסל הפופולאריות ועל המשמעות של התחום

למעלה