מתסוכל

מתסוכל

היי לכולם,

אני בן 32 ,מעולם לא הייתה לי חברה,בתול,לא התנשקתי.

בנערותי הייתי מופנם לכולם עד כיתה ז' היו לי 3 חברים(עם הזמן נפתחתי) ורק בגיל 15 התחלתי לדבר עם בנות אבל רק בענייני שיעורים וכאלה, היו מספר מקרים בהם הייתי בסוג של דיבור שחשתי שאני רוצה להמשיך לשוחח וליצור קשר אבל זה נגמר במחשבות -מה יש לי להציע? למה שהיא תרצה אותי?.

הייתה לי אחרי הצבא ידידה שנתיים שרציתי לעבור שלב איתה אבל פחדתי ולא ידעתי מה עושים. הצעות לדייטים שהוצעו לי הדפתי מלחץ-סטרס ואז נסגרתי ואמרתי שאני דפוק וככה החיים שלי.
לתת לאנשים לעזור וזה החיים שלי. באוגוסט האחרון במהלך אירוע חברתי שאני היחיד והחריג שמסביבי זוגות ונפל לי האסימון על מה שלא חוויתי וזה מאוד הכה אותי.
הלכתי לפסיכולוגית שאמרה שחיי מתנהלים על ידי חרדות ופחדים וחוסר ביטחון (יש לי קושי בקבלת החלטות,לחץ מבחנים,לקח לי זמן עד שהחלטתי מה ללמוד,חרדה מזוגיות). עכשיו שאני הבנתי מה מצבי ואני רוצה להתמודד יש לי אהבה שבוערת בעצמותיי לחוות אהבה לתת אהבה ורומנטיקה לחוות נשיקה סקס ולהקים משפחה.
אני מפחד שאני לא אטרקטיבי אני מלא פחדים :
אני בתול וחסר ניסיון במערכות יחסים - לא יודע איך לענות על שאלות אם ישאלו הרי
אני לא יודע מי להתנשק ואיך? זה מרתיע אם לא ילך לי.
ומה יקרה שאני אגיע ליחסים איך היא תגיב? והאם אדע מה עושים? (למרות הידע התאורטי והפנטזיות מסרטים כחולים) האם היא תהיה מסוגלת להכיל אותי בסבלנות שלה?

חברים אמרו שאני תמים שאני חי בפנטזיה שלא אתאהב אבל אני ממש רוצה את ההרגשה והם טוענים שאני תמים ושינצלו אותי.
יש לי גם בעיה שאני לא חש כמו שכל חבריי חשים את מלוא ענין המשיכה-שהם במבט יודעים שהם נמשכים ועולה להם בראש חשק לנשק או למשש.
לי זה לא קרה עדיין אבל כן רצון לדבר עם מי שהיו פוטנציאליות.זה מהחרדה? אני נורמאלי?
אני גר אצל הורים-מפחד שזה נקודה גם רעה בגלל החוסר בטחון ותאונות עבודה שהיו לי אז אין לי הרבה חסכונות אני לא עשיר אבל יש לי לתת ביחס באהבה ואני לא עשיר.

האם במכלול הדברים יש לי סיכוי ?
ומה אני עושה אם ישאלו אותי על מערכות יחסים קודמות? אני אדם כנה אבל אם אגיד אני ארתיע,ואם אתן שקר לבן כמו "לא היו הרבה" אז בהמשך זה ועוד איך יתגלה ואז אני שקרן.

הרבה שאלות ואין תשובות .
אני מפחד להיות לבד אני כבר מרגיש חריג ומוקף חברים אבל לבד.

dafi02

New member
מבינה אותך

אני מאמינה שלכל אחד יש סיכוי, זה משהו שאני מנסה להכניס לעצמי בראש.
אני אומרת תנסה, כל אחד והקצב שלו.
אני די כמוך בסירה.... אבל מרשה לעצמי כן להגיב לך כי אני ממש מבינה אותך :)

mishi500

New member
היי

הצלחתי להזדהות עם מה שכתבת כי הזכרת לי את עצמי לפני שנים. רק שאני הצלחתי לעשות את השינוי ואני מאמינה שכל אחד יכול.
יש משפט שאומר "Those who can't do, teach" כלומר, אלה שלא יכולים לעשות, מלמדים. וכזאת אני הייתי פעם. בדיוק כמוך - נדמה שאתה מבין בעל פה את כל התיאוריה על עצמך ואפילו על אחרים ויכול ללמד כל אדם . אבל חסרה לך קצת התנסות בשטח. השטח והתיאוריה מאוד שונים אחד מהשני.
העצה שלי היא - עזוב לתקופה מסויימת את כל המחקר שאתה עורך לגבי עצמך והעולם, את השאלות מחברים, תהייה פשוט בטוח בידע שכבר רכשת!! יותר ממה שאתה יודע כבר לא תדע נכון לעכשיו בלי התנסות (בלי התנסות זה סתם יהיה לופ שחוזר על עצמו במוח ולכן החרדה).
אתה בוודאי יודע כבר מה אתה רוצה להשיג - למשל שיחה עם בחורה או מעבר לדירה, פשוט תתחיל לעשות את הדברים. בלי יותר מדי תכנון. התשוקה שהחברים שלך חשים מגיעה מכך שהם חווים את החיים עם המוכנות להיכשל!!
בנוסף, חברים שלך חשים את התשוקה גם בגלל שהם חיים יותר בפיזיות ואתה יותר בראש, במחשבות. תנסה להתנתק קצת מהמחשבות ו-go for it!! למשל תעשה לעצמך רשימה של כל הדברים שאתה רוצה להשיג לפני שאתה יוצא לבלות ופשוט תעשה את זה למרות הפחד, הפחד הוא אשלייה, וגם אם לא יצא מזה משהו - תלמד לצחוק על הדברים ועל עצמך. ותנסה שוב ושוב ושוב. כך גם תכיר את עצמך טוב יותר - מה אתה!! אוהב ולא רק מה אחרים אוהבים, חושבים, רוצים. כך גם התשוקה שלך לחיים תעלה.
בהצלחה.

mishi500

New member
ושכחתי להוסיף את הדבר הכי חשוב

אל תנסה לעשות שום שינוי כדי להוכיח משהו לאף אחד, אלא רק לעצמך.
ואל תתיחס לשום אדם שמוריד מערכך כגון הדברים שחבריך אמרו עלייך. אם זה לא מגיע ממקום אמיתי , מעצים, עם איזושהי עיצה להתקדמות - הביקורת אינה שווה כל התייחסות מצידך. זכור זאת, כי אחרת אתה תחייה לפי אותה ביקורת.

Torek

New member
אם זה מנחם אתכם, אני גם בסביבות הגיל שלכם ובאותו המצב.

סיכוי תמיד יש, אם תפעל כמו שמישי הסבירה פה, לפעול זה אומר לקחת אקשן, פעולה, לא עוד תיאוריות ושיפורים פנימיים בלי פעולות חיצוניות, אם לא תפעל ותקפוץ למים הקרים, תמשיך להיות באותו המצב לצערי, לרוב אין ניסים בעולם.

למעלה