מתעייפת יותר ככל שהזמן עובר..

Infinity 8

New member
מתעייפת יותר ככל שהזמן עובר..

היי
הצטרפתי לחדר כושר לפני חודש וחצי, אחרי שנים של חוסר פעילות פיזית.
אני מגיעה בתדירות 3-4 פעמים בשבוע, ובכל פעם עוסקת בפעילות אירובית (חוגים/הליכון), וגם מכשירי התנגדות.
בהתחלה היו לי המון אנרגיות, וניסיתי להרגיע את עצמי לא להגזים. אפשר לומר שהצלחתי

אבל אני מרגישה שעם הזמן, קשה לי יותר לבצע את אותן פעולות, השרירים מתעייפים מהר, לפני סוף הסטים, וגם בפעילות אירובית אני מתעייפת מהר יותר.

האם זה הגיוני, או שאני עושה משהו לא בסדר?

אגב, שאלתי את אחד המדריכים במכון, והוא אמר שזה טוב שקשה יותר...
האמנם?..

Infinity 8

New member
כלומר זה כן חריג שאני מרגישה כך?

אני משלבת מכל אבות המזון, אוכלת יותר ארוחות (קטנות) במשך היום, מקפידה לא להעמיס.

לא ירדתי יותר מידי במשקל (ירדתי 2 קילו בערך מאז שהתחלתי לפני חודש וחצי).

אבל בעצם את אומרת שאני לא אמורה להרגיש שיותר כבד לשרירים שלי להרים את אותו משקל מקודם?..

תודה

The Pinky P

New member
זה יכול לנבוע מהרבה סיבות...

שחלקן בהחלט פיזיולוגיות
אבל סיבות מנטליות ופסיכולוגיות.

את לא הראשונה שחווה את השלב הזה שעברת את תקופת תחילת האימונים שהייתה מלאה ברצון טוב,רעב (לתאמן ולהשיג תוצאות) והתלהבות
ועכשיו כשכל אלו קצת נרגעו, נשארת עם שיגרת אימונים שיכולה להיות במצבים מסויימים לא חיובית בכלל.

אם את יוצאת לאימון בתחושה של "יאללה בוא נגמור עם זה וזה" ואת מרגישה שזה בא לך בכוח ולא ברצון אמיתי להתאמן אלא ברצון להשיג תוצאות
אז בהחלט יכול להיות שהבעיה היא לא פיזית בכלל...

כי לעמוד באורך חיים שכולל שיגרת אימונים קבועה זה לא פשוט בכלל ואם לא עושים את זה כי - רוצים - לעשות את זה אז גם לא מצליחים להתמיד ומרגישים
את אותה תחושה של שובע, שעמום וחולשה פיזית.

ספורט צריך לעשות מרצון אמיתי, לעשות ספורט כי אוהבים לעשות ספורט, אם זה לא חדר כושר אז אולי צריך למצוא משהו אחר.

במידה ומחפשים סיבות פזיולוגיות אז האפשרויות היותר סבירות הן :
תזונה.
תכנית אימונים לא מתאימה.
בעיה רפואית.
אימון יתר.
איזון לא נכון של תקופת התשאוששות מאימון לכמויות האימון
וכולי...

Infinity 8

New member
תודה גם לך

אני הולכת עם אותה מוטיבציה, כמובן שההתלהבות פוחתת, אבל אני עדיין נהנית מאד להגיע ולהתאמן.
יש מצב שמדובר בשילוב של אימון יתר עם תזונה.
ממך ומהתגובה השניה אני מבינה שזה לא אמור לקרות, קודם חשבתי שאולי יש בזה הגיון.

The Pinky P

New member
המטרה בפעילות גופנית היא להתקדם ולא ללכת אחורה.

ואם את לא מצליחה לעשות תרגילים מסויימים שכן הצלחת לעשות אותם באימון הקודם - יש כאן בעיה (וגם אם הצלחת אבל היה לך יותר קשה)
המצב ההפוך הוא המצב הנכון כאשר האימון הקודם מקבל שדרוג באימון הנוכחי והפעילות נעשית יותר אינטנסיבית ויותר מאתגרת.

איטלקי8

New member
זה יכול להיות כתוצאה מחוסר תזונתי כלשהו

יש הרבה מתאמנים שלוקחים תוספי תזונה של PRE WORKOUT, אני לא בטוח עד כמה הם נחוצים והאם איאפשר להשיג את האקפט בדרכים אחרות אבל הנקודה של עייפות במהלך אימון היא תופעה נפוצה, ויש מוצרים שעוזרים לזה...
&nbsp
זה עובד על עיקרון פשוט, לספק לשריר חומצות אמינו מסוימות במהלך האימון כך שהשריר יקבל "דלק".
&nbsp
אני בטוח שבמהלך האימון שלך את ראית מידי פעם מתאמנים שאוכלים בננה למשל באמצע האימון.. זה עובד על אותו עיקרון. לספק לגוף אנרגיה מיידית.

Blue Potion

New member
האם את

אוכלת מספיק? (חלבון, פחמימה וירקות בכל ארוחה)
&nbsp
ישנה מספיק? (7 שעות בלילה)
&nbsp
שותה מים במהלך היום?
&nbsp
נותנת לכל שריר שאת עובדת עליו באימון, מנוחה של לפחות 48 שעות?

למעלה