מתעמלות שהעפילו ליותר מגמר אחד

cubano1

New member
מתעמלות שהעפילו ליותר מגמר אחד

רק לשם השוואה ולצורך הדגמה של גודל ההישג:

אף מתעמלת לא העפילה לארבעה גמרים - כנראה שימי המאסטריות כמו קומנצ'י, סיליבש, שושונובה ובוגינסקיה נגמרו...

עדיין, שתי מתעמלות העפילו לשלושה גמרים (יורדאקה הרומניה וגרישינה הרוסיה)

ורק חמש מתעמלות הצליחו להעפיל לשני גמרים ( מקסיוטה, פונור הרומניה, ויקה קומובה הרוסיה, יונא דופורנה מצרפת, האנא ווילן הבריטית

אנחנו לא מעצמה . היא כן. עשת את הבלתי יאומן

לא לשכוח שאין התעמלות בארץ.
הפועל תל אביב אומנם מנסה ומתאמצת אבל דורסת את כל השאר בדרך. לא משחררת מתעמלות למועדונים אחרים ואחרי שכבר משחררים מפעילים פוליטיקה מלוכלכת להורדת ציונים ומניעת נסיעות .
זה גם למה ולריה לא זכת באליפות ישראל - איך אפשר להשוות את רוני רבינוביץ (מוכשרת כמה שתהיה אך ללא החזקת גוף מינימאלית?) לולריה מתעמלת עולמית ובטח אירופאית בכירה. בתוך ה12 המובילות באירופה .
לדרוס ולרמוס את ענת לוי מתעמלת מוכשרת שעברה ממש התעללות פיזית ונפשית בהפועל תל אביב וזה ממקור ראשון ובמקום לעזור לה להשתקם ולחזור לפעילות זרקו אותה ולא טיפלו בה.היתה במצב מזעזע אחרי. היום היא מאמנת בחסד.
גם פה הספורט מלוכלך מאוד.
ולריה עשתה את זה לבד - לא לשכוח - כמעט בלי שום תמיכה מהאיגוד הם תמכו ברוני.

זאת

ענת לוי
ילידת 1985, החלה את אימוניה בהפועל תל אביב בגיל 6.
אלופת ישראל לנוער בשנים 1999 ו- 2000.
התחרתה בתחרויות בינלאומיות רבות ביניהן אליפות אירופה לנוער שנערכה בשנת 2000 בפריז בה דורגה במקום ה- 36.

ועוד..

האיגוד תמך ברוני??

תרשה לי להתעלם מכל הדברים שכתבת בהודעתך, כולם כוללניים וחסרי שחר, בעיקר חושפים טפח ומסתירים טפחיים,
התווכחנו על כך כבר המון פעמים בפורום.
אבל זה שהאיגוד תומך ברוני? או בכלל בהפועל ת"א? - את זה עוד לא שמעתי מימיי.
שנים על גבי שנים של מלחמות בין הפועל ת"א לבין איגוד ההתעמלות, שכידוע יש לו קשר אישי ומשפחתי ענף וסבוך עם אגודת מכבי קריית אונו דווקא; פוליטיקה ועוד ועוד פוליטיקה בדרגי ההנהלה ומטה, פוליטיקה שבה הפועל ת"א לרוב לא יוצאת כשידה על העליונה...

cubano1

New member
קרית אונו?

יש מתעמלות משם?
אני לא מבין באגודות - אבל ברור שלהפועל תל אביב יש את התנאים הכי טובים. למי עוד יש קרקע מלאה וכל "כשרון" מאגודה אחרת מגיע בסופו של דבר להפועל תל אביב
אז מה זה הסיפור הזה על קרית אונו וסכסוכים בין האיגוד להפועל תל אביב?

אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר את זה, אבל ממקום מושכל, לא ממקום של כעס על אגודה כזו או אחרת...

אין הסבר ממקום מושכל

כיוון שכל הסכסוכים הללו אינם מושכלים, וקשורים בהכרח ל"כעס" על אגודה כזו או אחרת, אני לא חושבת שיש הסבר רציונלי לכל הנושא.
קריית אונו אגודה וותיקה וחזקה, כיום אין להם מתעמלות בדרגת סיניור, אבל יש להם מתעמלות חזקות בכל הדרגות האחרות כולל ג'וניור.
בעבר היו להן המון מתעמלות חזקות ברמה בינלאומית.
לא כל ה"כשרונות" עוברים דווקא להפועל ת"א.
ו"קרקע מלאה" אין לי מושג מה זה.

cubano1

New member
קרקע מלאה

התכוונתי למכשיר מלא
אני יודע שבמקומות אחרים מתאמנים על פס אקרובטי, כי אין כסף או מקום לתחזק "קרקע מלאה"

מתעמלים מגיעים להדר יוסף, אולם הבית של הפועל תל אביב, על מנת להתאמן על מכשירים ברמה גבוהה

Mrpops

New member
אגיד את דעתי האישית...

אני חושב שבמקרה שלנו המאבקים בין האגודות השונות מיותרים לחלוטין. כולם מסכימים שזה רק גורם לנזק לענף. בכל מקרה זה לא ממש משנה את המציאות ומאבקים תמיד היו ותמיד יהיו.
הפועל ת"א היא האגודה החזקה ביותר בארץ בתחום ההתעמלות. וכשיש גוף שמגיע עד כמעט לדרגת מונופול - תמיד יהיו כאלה שינסו לנגוס בו ולנגח אותו. אני לא מנסה לדבר בזכות הפועל ת"א ואין לי שום קשר לאגודה הזאת אבל בדבר אחד חייבים להודות: ישראל רחוקה מאוד מלהיות מעצמת התעמלות. אנחנו מתקדמים בצעדים מדודים ושקולים ולעיתים ההתקדמות תלויה בגורמים שאינם באים "מלמעלה" אלא מהמתעמלים עצמם (ע"ע ולריה מקסיוטה, שאגב מגיע לה כל הכבוד ואני מאחל לה הצלחה רבה בלונדון!) היא עשתה את זה הרבה מאוד בגללה, בעצמה, כמעט ללא שום עזרה וסיוע מאיזשהו גורם ממוסד.
ועדיין, טוב שיש את הפועל ת"א. לא בגלל שהיא מונופול אלא בגלל שמדובר בגוף חזק יחסית שיכול לקדם את ענף ההתעמלות בארץ. חשוב כמובן שיהיו אגודות נוספות שיציבו להפועל ת"א אתגר מקצועי (והלוואי שאכן יהיה מקצועי בלבד..). אין לי עניין להיכנס כרגע למאבקים הפוליטיים בין הפועל ת"א להתאחדות אך כולנו שמענו ומכירים בצורה כזאת או אחרת את הנושא. ועדיין, למרות כל הבעיות, ההתעמלות בארץ שורדת ואף מתקדמת בהדרגה.

אני חייב כמה מילים אליך cubano: אני מאוד אוהב לקרוא את הסיכומים והפרשנויות שלך. אתה כותב על התעמלות ברמה גבוהה מאוד ועושה רושם שאתה מאוד בקיא בתחום, אתה בהחלט נכס גדול לפורום הזה. אשמח אם תוכל לכתוב סיכום שיעסוק באותה התקדמות שציינתי מקודם כהשוואה בין המצב ששרר בענף בארץ משנת 2008 ועד היום 2012. אני יותר מאשמח לקרוא סיכום שלך בנושא הזה בדגש על הפן המקצועי שבו אתה (עושה רושם ) מאוד מבין.

cubano1

New member
אני לא מכיר את מה שקורה בין האיגוד למועדונים

תודה על המחמאות
אני לא יכול לכתוב את דעתי באשר להתנהלויות פוליטיות, כי אני לא מכיר את התככים, וכל ההתעמלות שאני מכיר היא הפועל תל אביב. אין לי הרבה מילים טובות לכתוב על הסיטואציה.
המונופול הזה גורם לכך שבכל שנה יש לישראל 3-4 סניוריות - אחת ברמה סבירה, והשאר ברמה נמוכה. ככה זה מאז שאני עוקב אחר הספורט.
זה מה שאני מכיר מהפועל תל אביב כבר 20 שנה, והעובדה שאין תחרות בין האגודות מקבעת את הרמה "הישראלית" על אותה המדרגה שממנה אנחנו לא מצליחים לעלות.

זה לא נעים לומר, אבל הפועל תל אביב כנראה לעולם לא יצליחו לייצר מתעמלות שמעפילות לגמרים באליפויות עולם.
מדי פעם יש סטיות לכאן או לכאן, ומדי עשור יש איזה מאיה שני שמעלה במעט את הרף - אך עדיין - אותי בתור חובב זה לא מספק.

הבעיה היא - שכנראה שאת האיגוד זה כן מספק. נקודות האור היחידות שהיו כאן מאז שאני זוכר היתה התקופה שמיחאי ברשטיאן היה כאן ויצר את מיה שני, ועכשיו ליטווין עם מקסיוטה. מיחאי ברח מכאן ומייצר אלופו אולימפיות ועולם בארה"ב, ומי יודע מה יהיה עם ליטווין - עם הדעה הלא מחמיאה של ולריה על האיגוד וקהילית ההתעמלות בארץ - כנראה שהם לא ממש רוח בגב שלה ושלו - וצריך לברר למה....

תחרות תעשה טוב גם למתעמלות וגם למאמנות של הפועל תל אביב
ובהעדרה - כולנו מפסידים.

לא ברור סאגת הקריטריון הישראלי.

אוקי באופטימיות גמורה ולריה תסיים את האולימפיאדה עם גמר או שניים .
תוצאה מעולה לאור המצב בענף .
למה לעזאזל לא נתנו לא הכנסה נורמלית עם מספיק זמן
הקריטריון הישראלי לא ישנה את המיקום שלה באולימפיאדה . סתם לא נותן לה זמן לעבוד במיקוד .
דרך אגב זאת דעתי לגביי כל קריטריון שהוא שונה מהבינלאומי . בכל המקצועות

cubano1

New member
לא ממש

יש פה שני עניינים נפרדים
1 - הועד האולימפי קיבל החלטה לגיטימית שלא שולחים ספורטאים לאולימפיאדה בידיעה שאין להם סיכוי להעפיל לגמר כלשהו. זה בעיקר מסיבות תקציביות לטענתם, שעדיף להתמקד בספורטאים בעלי סיכוי ממשי לגמר.
2 - הקריטריון הישראלי חושב בצורה כזאת שיותר מדי ספורטאים משיגים אותה בסמוך מדי למועד האולימפיאדה - וזאת כנראה בעיה מקצועית שאני מקווה שיתקנו.

אני לא בטוח מתי נוסח הקריטריון הזה, ואם אפשר היה להשיג אותו כבר ב 2009 - אז ולריה סיימה 6 בגמר הקורה באליפות אירופה. (כנראה שלא...)
2010 היתה שנה פחות טובה לולריה, היא היתה עשירית בקפיצות באליפות אירופה (מחליפה ראשונה לגמר) ב 2011 היא העפילה לגמר הקרב רב, אבל היתה לה תחרות גרועה והיא סיימה 22 מתוך 24.
המסקנה היא מאד ברורה - באשר להתעמלות - שצריך שיטה יותר מורכבת על מנת להחליט מי ראשי לנסוע, ורצוי לקבל את ההחלטה הרבה יותר.
אם היו מבינים לפני שנה שולריה עומדת בכל סטנדרט בינ"ל להגיע לאולימפיאדה היו מונעים ממנה הרבה כאבי ראש ומאפשרים לה הכנה הרבה יותר ראויה.

מזלנו שהיא כזאת פייטרית, ומגיע להישגים בזכות עצמה והמאמן שלה בזכות ולא בחסד

cubano1

New member
תיקון

מיחאי ברשטיאן היה כאן ויצר את מיכל שחף, כמובן

נעממהה

New member
פשוט אבידה

רק לדמיין מה היה יכול להיות כאן אם היה נשאר...
מאמן טוב יוציא מתעמלות טובות בכל מקום.

podko

New member
כמה דברים לגבי השרשור הזה

קודם כל, האיגוד תמך בולריה לכל אורך ההכנות ורצה לא פחות ממנה את ההשתתפות באולימפיאדה. אני לא בקיאה בפרטים, אבל יש לה גם מימון מהספורט ההישגי. כך שאי אפשר לומר שהיא עשתה זאת בלי עזרה. גם השיפוט שקיפח אותה באליפות ישראל, על אף שזה חמור מאד בעיני, היה עניין נקודתי בגלל מספר מצומצם של שופטות ולא משקף איזו עמדה של האיגוד או של כל השופטות.
לגבי היחסים בין הפועל ת"א לאיגוד, לא סוד שאין שם הרבה אהבה. אבל כשיש שם מתעמלת בסדר גודל של רוני רבינוביץ' היא מקבלת מהאיגוד כל מה שמגיע לה. לגבי מתעמלות ברמה נמוכה יותר, אני לא נתקלתי באיזו העדפה של האיגוד לאגודה כזו או אחרת, כולל קרית אונו.
ה"מונופול" של הפועל ת"א כבר לא באמת קיים, אלא במובן הזה שמקיימים שם רצף של מתעמלות ג'וניור/סניור לאורך רוב השנים, בעוד שבאגודות אחרות לא תמיד היו מתעמלות בגילאים האלה. עכשיו יש ברעננה, בעמק הירדן ובקרית אונו (אני בכוונה לא נכנסת לנושא האיכות). רק שבאמת הרבה מתעמלות הגיעו להפועל ת"א מאגודות אחרות ועל כך יש להרבה אנשים בענף מה לומר. בהפועל ת"א גם ממשיכים לטפח את מיתוס המונופול ולהתנהג לא פעם בדורסנות כלפי אגודות אחרות, ואת זה אף אחד לא אוהב.

cubano1

New member
שיפוט

לאחר אליפות העולם האחרונה, שתי שופטות, שאן שמן ואת ארץ מוצאן לא פירטו, הודחו משיפוט בינ"ל בגלל שיפוט של עמד בסטנדרטים בינלאומים.
אם זה שהשיפוט באליפות ישראל היה עניין נקודתי והיה "בגלל מספר מצומצם של שופטות" - זה כן משקף את העמדה של האיגוד מכיוון שהאיגוד עד כמה שידוע לי לא עשה דבר בעניין.
אם יש מספר מצומצם של שופטות שגורמות לשערוריות כאלה, הרי צריך להעיף אותן לכיבינימאט ולאסור עליהן לשפוט. אני מתאר לעצמי שרק האיגוד יכול לקדם מהלך כזה, או בדיקה כזאת אצל גורמים בינלאומים שיכולים או לאשר או לשלול את הטענה הרווחת שהשיפוט לא היה הוגן.

בזה, בעיני, האיגוד אשם. אני יודע שתומכים בולריה, ואני יודע שבראש מעייניהם שהיא תגיע לאולימפיאדה ותייצג את הענף בכבוד - ובזה הם הצליחו.
אבל בתור איגוד הם צריכים לנקוט בצעדים יותר משמעותים ויותר אקטיבים על מנת ליצור אוירת התעמלות אופטימלית, שזה אומר יותר מאמנים, יותר מתעמלים, ושופטים ברמה.

Mrpops

New member
תודה לך על ההתייחסות

האמת שהתכוונתי יותר לפן המקצועי ופחות לפן האדמניסטרטיבי, כלומר לשיפור המסוים שחל בענף ברמה המקצועית של המתעמלות עצמן משנת 2008 ועד היום. אבל התייחסת לזה בעקיפין ותודה לך על כך!
אני חושב שהישגים ברמה הנוכחית של ההתעמלות בארץ צריכים להימדד בצורה אחרת ממה שאנחנו רגילים לראות ברמה הבינלאומית. עצם זה שמתעמלות ישראליות (כמו הדס קורן ורוני רבינוביץ) מגיעות לאליפות העולם ומפגינות שם את היכולת הטובה ביותר שלהן - זה הישג לדעתי. מוניטין של מדינה נבנה בעקביות ההצלחות שלה לאורך זמן. התייחסת גם לחלק של האימון. אני חושב שהחלק הזה הוא חלק מהותי בגלל שאימון טוב ומקצועי ממצה בצורה אפקטיבית יותר את הפוטנציאל. לא נעים להגיד את זה אבל כנראה שהישועה תגיע כאשר ספונסר רציני (חברה גדולה או איזה אוליגרך) יחליטו להשקיע ברצינות בענף ולהביא לכאן מאמנים איכותיים ב"כוח" שזה אומר בעצם בכסף. אולי אז מאמנים בעלי שם יחליטו להגיע לכאן ולבדוק את בית הגידול הישראלי.
בנתיים, אני מסכים שראוי לעודד תחרות. כדי ליצור תחרות צריך לנווט את האגודות השונות (ציינו כאן מספר אגודות גדולות כגון: קרית אונו, עמק הירדן וכו') האגודות האלה כן ממצות פוטנציאל אך לא מצליחות לשמר את אותן מתעמלות שגדלות שם ומכאן שאין בעצם תחרות הולמת. אני חושב שהטיפול שורש הראשוני הוא לעודד את התחרות הזאת בכך שיחזקו את אותן אגודות אל מול האריה הגדול של הפועל ת"א.

למעלה