מתעמלת חסרת מזל....

אמא לה3

New member
מתעמלת חסרת מזל....

אני אוהבת את המתעמלות הצרפתיות, באמת, תמיד אהבתי (ואת לודוין פורנון בפרט)... יונה דופורנט היא מתעמלת צעירה ומאוד מבטיחה רק מה לעשות.....בשבועות האחרונים לא היה לה עודף מזל... זה התחיל בהפסד של המדליה באליפות אירופה כשהמאמן (ואפילו לא המאמן שלה), נגע בה בעת ביצוע תרגיל המקבילים: http://www.youtube.com/watch?v=KIGADT0TebI&feature=player_embedded#! מספר שבועות לאחר מכן, באליפות צרפת, שוב במקבילים, המאמן "מדגים" גישה חדשה (ומגוחכת) להראות שהוא לא נוגע במתעמלת...ויונה לא רק שנופלת אלא גם נפצעת במיניסקוס...כזה חוסר מזל, לא? http://www.youtube.com/watch?v=bdF_uFkoMuk&feature=player_embedded עוד דוגמא לשיקול דעת לא מובן של המאמנים היתה בתחרות ב2009, שם נפלה דופורנט בקרקע מס' פעמים, והשאלה הנשאלת היא למה? למה לתת למתעמלת להתחרות עם אלמנטים שברור שהיא עדיין לא מוכנה אליהם? http://www.youtube.com/watch?v=EEWMl9i1rO4&feature=player_embedded#! (הכתבה באדיבות GYMBITS, בלוג התעמלות נהדר!)

איזה מאמן דביל!!!!!!!

לא הבנתי, למה מאמן אחר, ולא המאמן שלה עלה לשמור לה במקבילים? ולמה הדפוק הזה נגע בה, את זה אי אפשר להבין. אבל בסרטון השני, לדעתי צריך לתבוע/להעניש את המאמן הדביל הזה, שפורש את הידיים לצדדים ונותן למתעמלת ליפול ולהיפצע. אז למה בכלל הוא עלה מלכתחילה??? לגבי הסרטון השלישי- אני חושבת שהממתעמלת היא מתעמלת *ברת מזל* ולא חסרת מזל בכלל: היא יצאה בשלום (אני מקווה) משתי פגיעות ראש! ואני רוצה לציין משהו שלמדתי פעם בקורס נוירולוגיה של ילדים בספורט, מאת נוירולוג ומנתח לגבי פגיעות ראש: במידה וילד נפגע בראש ויש חשש לזעזוע מוח, אך הילד מרגיש ומתפקד טוב, אין לתת לו לחזור לפעילות במשך השעות הקרובות, או להקפיד על פעילות מתונה ביותר. זאת מכיוון שאם במקרה הוא יקבל עוד פעם מכה בראש ועוד פעם זעזוע מוח, אפילו קל שבקלים, זה יכול להביא לקריסה של מערכת העצבים, מוות מוחי וגם יכול להיות מוות קליני. וזה לא סיכוי נמוך, אלא סיכוי גבוה. כלומר, שני זעזועי מוח קלים (אפילו כאלה שלא משפיעים מאוד על התפקוד ועל ההרגשה) בהפרשי זמן קטנים (עד שעה וחצי פחות או יותר), אצל ילדים קטנים (עד גיל 13) מביאים ברוב המקרים, עובדתית ומוכח רפואית, למוות! זה נשמע הזוי לגמרי, אבל יש לזה הסבר רפואי שאני לא הולכת להיכנס אליו עכשיו לעומק, אבל זה קשור לכך, שמזעזוע מוח קל הגוף מתאושש ע"י אותות עצביים מסויימים, ואם מקבלים שוב זעזוע מוח בזמן שליחת אותות אלו, עלולים להישלח פתאום בעקבות הזעזוע השני אותות אלו בעוצמה גבוהה מידיי ובצורה לא מבוקרת. זה קורה אצל ילדים קטנים, שציפוי המיילין של עצבים מסויימים שלהם עוד לא התפתח עד הסוף.

אמא לה3

New member
אני מניחה

שזה לא סתם שהתחשק לו לעלות ולשמור לה. זה בטח היה בתאום כלשהו..רק שבגלל שהוא לא המאמן האישי שלה הוא תזמן את השמירה לא נכון וכך יצאה הטעות המצערת שעלתה לה במדליה, מה שלא מוריד מההחלטה התמוהה של המאמן שלה באליפות צרפת לפרוס את ידיו לצדדים כאילו הוא מכריז "לא נוגע...." ולגבי הסירטון השלישי, שימי לב שהכל היה בתרגיל אחד....זה לא שהיא נפלה, עצרה/טופלה והמשיכה...

Tammie

New member
אני מנחשת שבאמת בגלל זה המאמן

שלה שמר לה בצורה כזאת (אם הידיים בצדדים), אבל זה נראה לי ממש מטופש. מאמן עולה לשמור למתעמלת באלמנטים שהיא מרגישה לא בטוחה בהם. זה נהדר להראות שאתה לא נוגע אבל בעצם אתה לא עושה כלום ויכול באותה מידה לא להיות שם. בקשר לתרגיל השלישי- בפס הראשון שהיא נפלה בו היא בכלל לא נפלה על הראש. וכמו שאמא לה3 אמרה היא באמת לא טופלה ונתנו לה להמשיך, היא בעצמה החליטה פשוט לקום ולהמשיך וזה כנראה כי היא הרגישה מספיק טוב, או לא הבינה את חומרת המצב שלה...

chuch1

New member
אני

חושבת שבאמת יש מקום לתביעה של המאמן הראשון ושל השני גם ! במקרה הראשון- רואים בבירור שהמאמן לא הכיר את המתעמלת בביצוע האלמנט ולכן הפריע לתרגיל בצורה כזאת בולטת ואף הרסנית. במקרה השני- יש אומנם מתעמלות שזקוקות רק לראות את המאמן/ת בזווית של העין וזה משרה עליהן בטחון בביצוע האלמנט. אבל, במקרה הנ"ל- מה לעזעזל הוא חשב?שהוא ילמד לקח את מי? חתיכת אידיוט ואני אחרי מקרה כזה לא נותנת לו לגעת בחתול. חוצמזה, כשמתעמלת נופלת בצורה כזאת ולא מתרוממת בכוחות עצמה- לא בטוחה שזה חכם להרים אותה בכזו מהירות- לכו תדעו אם הוא לא גרם לה עוד נזק בנוסף לזה שנגרם מהנפילה...

Tammie

New member
עוד משהו...

שמתן לב שאחרי שהיא נפלה הוא פשוט ממשיך לעמוד, מוריד את הראש כזה באכזבה, ורק אז נזכר ללכת אל המתעמלת שלו? מה הקטע?!

למעלה