מתעניין באסיה וצריך עזרה

מתעניין באסיה וצריך עזרה

היי אני בן 18 ומתחיל צבא אוטוטו עכשיו במשך כמה שנים אני מאוד מתעניין בשפה היפנית והקוריאנית ובכול התרבות שקשורה ליפן וקוריאה קראתי גם שבאוניברסיטת ירושלים יש מסלול ללימוד מזרח אסיה ובו לומדים את השפות ועל התרבות וכול מיני..רציתי לדעת ממישהו שמבין או למד שם כי קראתי שחייבים לבחור ללמוד על יפן או סין, איך לימוד הקוריאנית משתלב בקורס לימוד מזרח אסיה? ובנוסף רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם תואר מוסמך או אפילו עם דוקטורט על לימודי מזרח אסיה כלומר אילו מקצועות דורשים את מה שלומדים בקורס זה? והאם יש ביקוש לידע כזה בארץ? אני יודע שזה קצת מוזר שמעכשיו אני מתעניין אבל כול כך שמחתי לשמוע שיש כזה קורס פה בארץ ופשוט הייתי חייב לברר!! 감사합니다 (תודה בקוריאנית) מראש לכול מי שעוזר לי :)

prizman

New member
אתה מתכוון לאוניברסיטה העברית,

יש להם חוגים כאלה, לא למדתי בהם ולא יודע איך קוריאנית משתלבת. המקצועות שבהם נתקלתי בדרישה לידע הזה הם משרד החוץ, משרד הביטחון, תרגום, פרשנות בתקשורת, הדרכת טיולים וגם באקדמיה עצמה. סביר שיש עוד תחומים אבל כעיקרון הדרישה לא ממש גבוהה.

נכון יש עוד מישהו שיכול לתת לי מידע?

תודה רבה לך אבל אולי עוד מישהו יודע על השאלות שלי? במיוחד על הקוריאנית?

rambling

New member
מזרח אסיה

לימודי מזרח אסיה ושפה זה לא ממש מקצוע בפני עצמו. אתה תצטרך להביא ערך מוסף מעבר לזה אלא אם כן אתה נשאר באקדמיה או מתעסק עם תרגום. רוב מי שאני מכיר שסיים ללמוד שם במגמת סין (כולל כותב שורות אלו) או שעובד עכשיו בדברים לא קשורים בכלל או שעושה עסקים בסין, בדרך כלל מטעם עצמו. כשאני למדתי שם לפני הרבה שנים הקוריאנית היתה רק בתחילת דרכה והוצעה בתור קורס בחירה לשתי המגמות בנוסף לשפה המרכזית החובה (סינית/יפנית). הרוב המוחלט של האנשים (אלו השפויים) העדיפו לשבור את השיניים "רק" עם שפה אסייתית אחת. איך זה עובד היום אין לי מושג, תבדוק שנתון של החוג או תרים אליהם טלפון למזכירות. דרך אגב יש פורום סין / יפן ותרבותם בתפוז עם הרבה בוגרים ותלמידים יהיה כדאי לשאול גם שם.

jeshu

New member
הייתי שואל במכון הייצוא יש שם לשכות מסחר עם מדינות אסייה וספציפית עם סין. הם גם נחמדים בגדול. אתה יכול לנסות לבוא לתערוכת אגריטק בת"א שבוע הבא בחמישי למאי בגני התערוכה ולנסות לפגוש אנשים ומשלחות מארצות אסיה.

GHFC

New member
עצה משונה אך מעשית מאד- לך

לך תמכור תכשיטים בערים קטנות ביפאן, תמצא הרבה הפניות מפה או מהקשר הישראלי בקוואסן. אחרי 3 חודשים תדע לגמגם יפאנית, וזו חוויה מהנה ואם אתה לא בעיר גדולה גם בטוחה

למעלה