מתעניין בעבודה סוציאלית

Aldaris

New member
מתעניין בעבודה סוציאלית

אני חושב שזה תחום שמאוד מתאים לי, אבחון וטיפול בבני אדם. כמובן שחשבתי על פסיכולוגיה, אבל זה פחות פרקטי מבחינתי. מה לעשות, אני עדיין חייל, ויש לי עוד הרבה זמן עד שאוכל להתחיל ללמוד, אבל בינתיים אני פונה אליכם אם תוכלו להפנות אותי לרשימת ספרים בנושא,משהו שלפנאי אני אוכל להרחיב את אופקיי בנושא. תודה מראש!

swguy

New member
היי:)

כל הכבוד על הבעת העניין! אני לא כ"כ יודע מה הרקע הקודם שלך אבל יש כמה דברים שאפשר להתחיל בהם בכל מקרה אני חושב: 1). "סערת נפש" המפורסם של יורם יובל - מציג כמה הפרעות נפש מרכזיות והטיפול בהם דרך סיפורים של טיפול. קריא מאוד וגם מלמד משהו. 2) במתכונת דומה: "פגישה טיפולית" של דבורה שרייבויים. שילוב בין קטעי טיפול וקצת תיאוריה. 3)מאוד מאוד מומלץ: "נפש במרחק נגיעה, מפגשים ראשונים בפסיכותרפיה" של שלמה מנדלוביץ. בעצם זה הדבר הראשון שהייתי קורא. 4) "החיים, אבידות הכרחיות ויתורים גורליים" של ג'ודית ויורסט. 5) אם מעניין אותך טיפול בילדים יש כמובן את הספר המקסים של וירג'יניה אקסליין, "דיבס, הילד מחפש את זהותו". כמובן שהרשימה יכולה להיות אינסופית וברגע שתקרא קצת דברים בסיסיים יותר כמו אלו שנמלצתי תוכל לעבור לדברים יותר מורכבים או בתחום עניין ספציפי. מה מעניין אותך למשל? נ.ב. בכיוון יותר של למידה ממש אולי שווה לקחת קורסים באונ' הפתוחה אם כבר יש לך זמן? קורסים רבים מתחום הפסיכולוגיה והסוציולוגיה יוכרו לך אח"כ בבי"ס לעבודה סוציאלית ותהיה פטור מהם. ובכל מקרה הספרים של האונ' הפתוחה טובים מאוד - שווה שאול ממישהו או לקחת מהספריה אם אתה יכול את המקראות שלהם בפסיכולוגיה כמו "מבוא לפסיכולוגיה" "מבוא לתורות האישיות" "פסיכופתולוגיה בחיי היום יום" "התפתחות הילד (והמתבגר) - טבעה ומהלכה" ועוד. אני ממש מעריך אנשים שקוראים ורואים בע"ס מקצוע שראוי להעמיק בו ולדעת עוד. אשמח להמליץ לך על חומרי קריאה נוספים ובכלל.

ועוד ספר חובה

"אדם נפגש עם עצמו" של פרופ' אליהו רוזנהיים. מתאר את התהליך הטיפולי בצורה מדהימה ובקריאה מרתקת ולא כבדה.

למעלה