מתעניין בקפוארה

Speculated

New member
מתעניין בקפוארה

היי כולם, אני בן 24 וחשבתי להתחיל ללמוד קפוארה. אני כבר תקופה מסויימת בתהליך של דיאטה, אבל עדיין יש לי משקל עודף שסביר להניח יפריע לי, למרות שאני מאמין שתוך חודשיים שלושה אני כבר אגיע מאד קרוב למה שנחשב 'משקל תקין'. אני בכושר סביר כרגע כי אני מתאמן על בסיס כמעט יום יומי כדי להוריד במשקל. האם כדאי לי להתחיל ללמוד בגיל שלי (אני ממש לא בטוח אם אוכל להגיע לרמות גמישות שאני רואה אצל כאלה שמתאמנים)? האם כדאי לי להמתין עד שאגיע למשקל נמוך לפני שאחיל ללמוד או לכושר יותר רציני? תודה

crespa

New member
קפואירה בגיל "מבוגר" ו"משקל עודף"

היי לך, אני בת 28 (עוד שבועיים) מתאמנת קפואירה כבר 3 וחצי שנים זאת אומרת שהתחלתי בגיל 24 וחצי , אומנם תמיד הייתי בתחום הספורט, אך שום דבר לא דומה לקפואירה, אלו שרירים אחרים וגמישות אחרת , יש גם מסטרה שהתחיל בגיל 27 והיום הוא עושה דברים מדהימים, הוא לא כל כך רזה!! (בקבוצה שלי = אבדה) "משקל עודף" - במהלך "שנותיי" בקפואירה ראיתי כל כך הרבה גדלים של אנשים, גם ענקים גם קטנטנים , גם שמנים וגם רזים, ולכולם אותו קושי !!! הכל בראש אומרים לא!?? בקשר למתי להתחיל: אף אחד על ההתחלה לא מצליח הכל, צריך לנסות ולנסות עד שמצליח הגמישות באה ואפילו אם היא תבוא עוד 10 שנים העיקר החוויה וההבנה והדרך... שיהיה לך בהצלחה,, נשמח אם תבוא אלינו לשיעור מתישהו

אני רואה שצילי כבר הכניסה בך מוטיבציה ../images/Emo13.gif

ואני מסכימה איתה לגמרי - אין הרבה מה להוסיף. אפשר להתחיל בכל גיל. למעשה המורה הקודם שלי התחיל בסביבות הגיל שלך. משקל עודף יכול להיות מגבלה אבל ממש לא חייב להיות. ראיתי אנשים שיש להם הרבה משקל עודף ולא קצת, והם עושים דברים מדהימים. מה שחשוב זה לבוא, ללמוד, ליהנות. כל אחד מתקדם בקצב שלו, לא צריך למהר ולהתבאס אם בהתחלה לומדים לאט או כשיש תקופות שמרגישים "תקועים"... ככה זה בכל דבר. זה מפתח את הכושר, את הקואורדינציה, את הגמישות - כל אחד לפי היכולות שלו, ההשקעה שלו והקצב שלו. אתה מוזמן להגיד מאיפה אתה ונוכל להציע לך קבוצות להגיע אליהן. אני ו crespa מתאמנות בתל אביב בקבוצת אבאדה, בעירוני ה' (איזור צפון ישן, קרוב לאולם אוסישקין
). אבל יש כמובן עוד הרבה קבוצות כמעט בכל מקום אפשרי.

ראשון ורביעי, התכוונת ../images/Emo122.gif

ראשון ורביעי, 19:30 - 21:00 אימון מתחילים 21:00 - 22:30 מתקדמים ימי שישי 16:00 - 18:00 לכולם

היי אל תתן למשקל להפריע לך.

כמו שאני לא נותן לו להפריע לי. אני התחלתי קפוארה כששקלתי 120. כיון הורדתי כבר ל105. אבל אז כמו היום המשקל העודף לא הפריע לי לעשות דברים שאני אוהב!!

ailag

New member
לא אמרת שאתה עושה אקרובטיקות?

זה לא קצת קשה לקפוץ עד כדי כך גבוה במשקל יתר? זה בטח בד"כ דורש קפיצה גבוהה ו/או הרבה משקל על המרפקים.. (אוף, אתה הורס לי נסיונות לשכנע את עצמי שעמידות ידיים לא מספיק הולכות לי בגלל שאני כמעט 80 קילו) (בעצם לא ממש ניסיתי, האשמתי את המגושמות, חוסר הכושר, הגמישות ועוד תירוצים אקראיים)

Speculated

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

אני מקווה להגיע להתחיל ללמוד בקרוב. אגב, מה העלויות של הלימוד?

crespa

New member
זה משתנה ממאמן למאמן והמקום שהוא מאמן בו

לפי דעתי תלך לשיעורים של כמה מורים מכמה קבוצות ותראה למה אתה מתחבר יותר

ailag

New member
המשקל שלך מפריע לך?

פיזית, ובאופן מורגש יום יומי? (נגיד אני מכירה אנשים שקשה להם להתכופף לשרוך את השרוכים..) הדברים היחידים שאני חושבת שמשקל יכול להפריע בהם בקפוארה הם (ורובם זניחים, במיוחד למתחילים): * למשקל יתר ברמה שקשה להתכופף ולהגיע לשוקיים, למשל, אני משערת שיהיה קשה. לא יודעת עד כמה. * גלגלון, עמידת ידיים - אני משערת שמשקל יתר ניכר מפריע להם, אבל הם ממילא לא קריטיים בהתחלה. לי למשל הגלגלון לא להיט (אין שליטה) ועמידות ידיים עובדות רק מול קיר - עם שנה פז"מ זה לא ממש מפריע בינתיים. * אצל בנות, יש מעט מקרים בהם החזה עלול להפריע אבל גם אז יש דרכים להשטיח בד"כ. אחרי שנה נסיון, אני חושבת שהכושר שהבנאדם פיתח לעצמו כל החיים, כמות האימונים בבית, ההתמדה בשיעורים והבנת השיעורים (להבין מה אתה שואף לעשות עם כל צעד - אם להתחמק מבעיטה שבאה מימין, לסמן נגיחה בבטן, להטעות כאילו אתה הולך להתקיף מימין ואז להתקיף משמאל..) הם מה שמשנה, לא המשקל. לפחות ברמה של השנה-פז"מ שלי. ואחרי שנה נראה לי שממילא עם הדיאטה לא יהיה משקל שמפריע אפילו אם הוא אמור להפריע. שווה לדבר עם המדריך בקבוצה שתבחר ולהתייעץ איתו. גם אני בהתחלה לא הייתי בטוחה שזה מתאים מכמה בחינות שונות, אז שאלתי את המדריך על כולן וכך היה אפשר להתחיל בראש יחסית שקט. (וגם ככה הוא ידע שאני שואלת מליון שאלות ולהתכונן מראש
)

אני שוקל 110.

והגלגלון שלי יפה מאוד!!! מאוד מאוד יפה. בזמן האחרון הוא אפי' השתפר מאוד. ושמתי לב שלמרות המשקל אני פחות או יותר יחד עם הקבוצה. מקקו למשל אני בין הטובים בקבוצה. למרות המשקל.

למעלה