מתעניין בתחום

DrKill

New member
מתעניין בתחום

שלום רב, אני נער בן 16 מאזור הצפון שמתעניין בתחום התקשורת והאלקטרוניקה. שאלותי הן: אם אני חדש בתחום מהוא הרשיון הראשון שאני צריך לעבור? כל כמה זמן פג תוקף רשיון זה? האם בונים או קונים משדר/מקלט? במכשירים נפרדים או באותו מכשיר? איזה סוג אפנון עובדים איתו בתחום זה? תודה, אופק

zukik

New member
חלק מהתשובות

הדרגה הכי נמוכה היא דרגה ד כולל ידע באלקטרוניקה נוהלי קשר ואולי עוד משהוא אם פיספסתי הרשיון בדרך כלל ל 5 שנים מתחדש אוטומאטי עם משלמים (כמו רשיון נהיגה) אפשר לבנות אבל היום אי אפשר להתחרות באיכות וביצועי מכשיר מול קנויי אז היום הרוב קונים הפשוטים זה משדר מקלט באותה קופסא היותר מקצוענים משתמשים במשדר ומקלט נפרדים אפנונים נעים בין SSB ו CW וגם שידורים דיגיטלים כמו PSK בתחומי בגלים הקצרים ובתדרי ה VHF UHF בעיקר אפנון FM אם כי תקשורות לווינים שקיימים בתחומים הנל עובדים ב SSB CW ותקשורות דגטליות

DrKill

New member
תודה... ולגבי הדרגות

אפשר לעשות 2 מבחנים באותו היום? אם אני מעוניין לעשות מבחן דרגה ב', אני צריך לעבור את דרגה ד' ובאותו יום ( במידה ועברתי את המבחן ) לעשות מבחן לדרגה ב'? ומה ההבדל מבחינת החומר בינם? דרגה ב' אותו חומר רק יותר מעמיק ?

zukik

New member
דרגות

דרגה ג ומעלה דורשת גם מורס והחומר יותר מעמיק .... למיטב ידיעתי .... לגבי 2 מבחנים באותו יום לא יודע .....

4Z1PF

New member
דרגות

הדרגה הנמוכה ביותר היא דרגה ג'. היא אמנם דורשת מורס אך הידע התיאורטי הנדרש הוא הנמוך ביותר. נין לעשות את כל הבחינות באותו היום. את הסילבוסים לדרגות השונות כולל הפריבילגיות של כל דרגה תוכל למצוא באתר שלי

zukik

New member
מעניין

ולאן נעלמה הדרגה שאיפשרה לשדר בתחום מעל 30 מגה הרץ ולכן לא נדרש מורס כי זה יותר היה מיועד לאילו שמחזיקים 2מטר ומעלה ? ולא היו מורשים לעבוד HF ?

4Z1PF

New member
לא נעלמה

דרגה ד' שנקראת גם בשם דרגה טכנית מאפשרת קבלת רשיון ללא מורס כפי שציינת אך רמת המבחן גבוהה מרמת דרגה ג' בה השאלות אמריקאיות ומאוד פשוטות.

DrKill

New member
תודה

ואיך אני לומד את החומר? ומאיפה אני קונה טרנסיבר ?

4Z1PF

New member
חובב באזורך

אני מציע שתמצא חובב בעל רישיון באזור מגוריך הוא יוכל להנחות אותך בצעדים הראשוניים. אילו היית גר באזור המרכז הייתי שמח לעזור לך

למעלה