מתעניין בתכנון ערים, עם כמה שאלות.

PinkNose

New member
מתעניין בתכנון ערים, עם כמה שאלות.

האם מתכנני ערים עוסקים בתיירות?
תכנון חופים ופארקים נמצא בתחום של מתכנני ערים או שתחום זה שמור לאדריכלי
נוף?
ומה בקשר לשכרם של מתכנני ערים?
אני מפחד ללמוד חמש שנים ואז להתקע עם משכורת של 6-7 אלף שקל.

תודה.

ש מים

New member
"תכנון תיירות"

הנו תחום ספציפי. אני יודע שהיתה התמחות בנושא באונ' חיפה (בחוג לגיאוגרפיה). לא ידוע לי על חוגים נוספים בהם זה נלמד (אולי בירושלים?)
"תכנון חופים ופארקים": אם אתה מתכוון לתכנון הפיזי-המפורט, אז זה נושא השייך יותר לאדריכלי נוף. אם ברמה המתארית יותר - לתכנון ערים.
השכר דרעק, לפחות בתור התחלה.

PinkNose

New member
שאלות נוספות

מי מתכנן תוכנית כמו תעלת הימים?
או לדוגמה, תוכנית שבה מקימים אגם מלאכותי באמצע המדבר ומסביב בתי מלון וכו...?
(זה נחשב תכנון תיירות?)

מה שמושך אותי הוא תכנון ומיצוי פוטנציאל של אזורים "מיוחדים" בדר"כ חופים.
יש תחום ספציפי שקשור לזה?

ש מים

New member
תכנון הנדסי ותכנון ערים

תלוי...
  1. ככל הידוע לי, בבסיסה של "תעלת הימים" עומדת מחשבה כלכלית והנדסית, לכן - מן הסתם - התכנון מובל ע"י צוות בראשות מהנדסים וכלכלנים (לצד יועצים נוספים, למשל מתחום האקולוגיה, המים והגיאולוגיה. בפרוייקט מסוג זה, אני מניח שמשל מתכנני הערים הנו זניח/לא מורגש כל כך.
  2. "אגם מלאכותי" - תלוי מה המטרה שלו (ניקוז/אגירת מי שטפונות למשל?) ולאיזה צורך. בקיצור - מטרת התכנון קובעת את המשקל היחסי של הצוות.
  3. לא הבנתי אותך. אם אתה מתכוון ל-"מומוש הפוטנציאל הכלכלי", אז מדובר בשילוב בין כלכלה-אורבנית לתכנון (ולמעשה: "כלכלן אורבני",או - מתכנן ערים עם "אוריינטאציה כלכלית"), אם הכוונה למשהו אחר - תסביר את עצמך.
  4. בקיצור, למקרא שאלותיך ותהיותיך נראה שאתה "לא מבושל". מציע לך לקרא יותר על התחומים השונים המעניינים אותך - למשל בדפי-מידע ואתרי אינטרנט, ורק אז לחזור עם שאלות ממוקדות.
חג שמח.

למעלה