מתעניין

• פותח הנושא מי
  • פורסם בתאריך

מי

New member
מתעניין

במקצועי אני מורה דרך ומדריך טיולים כיום אני עובד בתחום זה במשרה חלקית אני מחפש רעיונות לפתח את הצד היצירתי שבי תכנון מסלולים מיוחדים כתיבת מתודות וכו' אם כ"פרי לנסר" ואם אולי כאיש פיתוח בחברת טיולים או במחלקת רווחה במפעל/ארגון כלשהו לתגובתכם אשמח

שיווק

תחומים נוספים שאני מכיר : - הדרכת טיולים משפחתיים שמתארגנים אחת ל . . - חוגי ניווט לנוער - עבודה עם מתנסים וגימלאים - ארגון חוג של מיטיבי לכת או מטיילים דרך ועדי עובדים בקיצור נתתי כאן מחשבה של שתי דקות ומהר מאד ברור שהמפתח הוא בשיווק, האם יש לך כלים סדורים לחשיבה ועשייה שיווקית, אם לא חפש יועץ או חבר במקצוע שיעזור לך לבנות תוכנית עבודה אישית. בהצלחה, אמיר דרור

pinibs

New member
יצירתיות - אמצעי או מטרה?

הי מי, כפי שאני מפרש את ההודעה שלך (כמובן - יתכן שאני טועה), אתה מעלה מספר נושאים: רצון כללי לחולל שינוי; רצון לפתח את היצירתיות שלך; רצון לפתח רעיונות חדשים לרענון התחום בו אתה עוסק; חיפוש אחר עיסוק אחר (גם אם דומה); למרות הקשר הברור בין הנושאים הנ"ל, כל אחד מהם מהווה עולם בפני עצמו ולכן כדאי לך, אולי, למקד יותר את הבחירה שלך בנושא המרכזי שמעסיק אותך.
בעיניי, ניתן להתיחס לנושא היצירתיות בשני אופנים עיקריים - 1) פיתוח יצירתיות לשמה, כלומר, שכלול והעצמת יכולת היצירתיות הקיימת בכל אחד מאתנו מתוך הרצון להיות בעלי יכולת גבוהה יותר. ניתן לעשות זאת בדיוק כשם שניתן לפתח ולשכלל יכולות אחרות, כגון: יכולת גופנית, יכולת תקשורת, יכולת ניהול זמן ועוד; 2) פיתוח יצירתיות כאמצעי שנועד לשמש אותנו בדרך להשגת מטרה מסוימת. בשני המקרים נעשית עבודה על פיתוח היכולת רק שבמקרה השני עבודה זו מחוברת ליישום מעשי של היכולת והכלים הנרכשים.
אם אתה פשוט רוצה להעלות רעיונות חדשים ומקוריים, יתכן שלימוד מספר עקרונות פשוטים של סיעור מוחות יכול לאפשר לך להעלות כאלה רעיונות באופן די מיידי (אם תרצה, אשמח להציג מספר דרכים פשוטות, מהנות ויעילות לסיעור מוחות פורה). אם אתה רוצה לחולל תהליך עמוק יותר של פיתוח החשיבה היצירתית שלך במטרה ליישם אותה באופן כולל יותר על התחום בו אתה עוסק ו/או על יצירת שינוי משמעותי בחייך, לא כדאי להסתפק רק בלימוד מספר צורות עבודה בסיסיות, אלא בלימוד רחב יריעה של הנושא. כך או כך, אני מניח שקבלת משוב מאנשים נוספים (למשל, באמצעות דיון בפורום) תהיה יעילה ומועילה יותר עבורך, ככל שתפרט ותדייק יותר לגבי הרצונות והמטרות שלך. אשמח להמשיך איתך את הדיון. בהצלחה רבה, פיני

למעלה