מתעניינת בתחום

ציפיטול

New member
מתעניינת בתחום

היי, רציתי לדעת אם כדי ללמוד "קואוצ'ינג" יש צרוך ברקע ספציפי של לימודים (פסכולוגיה לדוגמא) או שכל אדם (שמתאים כמובן) יכול ללמוד את התחום ולעסוק בו!? המון תודה :)

ramib6

New member
אימון ופסיכולוגיה

אימון אישי אינו טיפול פסיכולוגי אם כי נוקטים ומשתמשים בהרבה מודלים בעולם האימון האישי כל אחד מביא את עולמו הפנימי את הרקע שלו ותורם למאומן להיותתמאמן זה ביזשהוא מקום דבר שאתה כן או לא באופי שלך וזוהי שאלה הרבה יותר חשובה מאשר אקדמיה כזו או אחרת. שיהיה בהצלחה מוזמנת לשאול שאלות רמי בוכניק

einatgross1

New member
המאמנ\ת והרקע ממנו באים

שלום ציפיטול. אני מצטרפת לדעתו של רמי. כל אחד יכול ללמוד להיות מאמנ\ת. יחד עם זאת, להערכתי, לגבי רוב האנשים (ותמיד יש יוצאים מן הכלל), רקע במדעי ההתנהגות, מקצר את הלמידה הנדרשת. לדעתי, וזאת לאו דווקא הדעה הנפוצה, אדם שעוסק שנים רבות בעבודה עם אנשים, ואף למד קורסים בתחום (לאו דווקא לתואר, ולאו דווקא באוניברסיטה), ההכשרה הנדרשת עבורו, קצרה מהכשרתו של אדם שלמשל עבד רוב הזמן במעבדה, ומעולם לא היה בשום קורס הקשור ליחסי אנוש ומדעי החברה. שוב, אני מתייחסת לממוצע. תמיד יימצא האדם שלגביו אין קריטריונים אלו נכונים להערכת זמן ההכשרה הנדרש עבורו. בכל אופן, בד"כ, אמליץ לאנשים עם רקע במדעי החברה (ניסיון וקורסים), פחות זמן הכשרה מאשר לאנשים ללא רקע. מקווה שסייעתי

עסק עצמאי

ציפי שלום כפי שכתבו לך אין כיום חוק או הגבלה לגבי מקורו של המאמן ,השכלתו וכו' לצד זה חשוב לי לומר כי בבואך לשקול את מקצוע האימון שאלי את עצמך, לפני העיסוק בתוכן, האם את מתאימה לניהול עסק עצמאי על כל המשתמע מכך. רבים הולכים לקורסים לאימון ומוציאים אלפים רבים של שקלים אך לא לוקחים בחשבון שאין כמעט עבודה כשכיר באימון ואת פשוט חייבת להיות עצמאית. זה אומר להיות המאמנת,המשווקת...הכל עלייך. זה אומר להיות בלי הכנסה קבועה וכו' הייתי בכנס של בית ספר כלשהו לאימון וראיתי בעיקר פרצופים מרירים שסיימו את הקורס ולא מצליחים לפרוץ. אפשר לפרוץ, אך זה לא מתאים לכל אחד. שיהיה בהצלחה

ציפיטול

New member
../images/Emo175.gif

קודם כל המון תודה לכם על התשובות המפורטות ועל ההתייחסות אני כרגע נמצאת בצומת דרכים מקצועי ואני מרגישה צורך לבצע שינוי מהותי. אני חושבת על מספר כיוונים שנראים לי מעניינים וCOACHING הוא אחד מהם. שאלתי את שאלת הרקע ללימודים למקצוע הנ"ל מכיוון שכשנכנסתי לאתרים של אונ' חיפה ומכללת ציפורי, ראיתי שאחת הדרישות היא תואר שני במדעי החברה.. ומכיוון שהתואר שלי במדעי הרוח, רציתי לדעת אם מלכתחילה יש לי בכלל על מה לחשוב לכיוון. שוב המון תודה!

דילמות לגבי רקע

זה נכון שכל אחד יכול ללמוד אימון (גם כל אחד יכול ללמד אימון....) אבל לא כל אחד יכול להיות מאמן ולא כל מאמן יכול להיות מאמן מצליח. אין עדיין (לצערי...) שום גוף ארצי רציני שמורכב מאנשי מקצוע בתחום ויצר תנאי קבלה לסף כניסה, בחינות הסמכה בסיום ההכשרה וכו'. עד אז, אין שום תנאי וכל מושג מחליט מה שבא לו. תנאי הכניסה שאת ראית שייכים לגוף מסויים שמלמד במקומות שונים בארץ. יש מוסדות הכשרה אחרים שמבקשים רק תואר שני כתנאי יש אחרים שמתנים בתואר ראשון כלשהו ויש כאלה שלא מתנים בשום דבר. כל עוד התחום פתוח ופרוץ - את יכולה לבחור לאן ללכת ולא להיבהל מכך שאין לך תואר שני במדעי החברה. לגבי היכולת להיות מאמן (ומאמן טוב) - אנחנו נכנסים לדילמות אחרות. האם השכלה אקדמית היא ערובה לאיכות האדם ? האם השכלה אקדמית היא ערובה לאיכות האימון ? האם נסיון אישי חשוב כמו השכלה והכשרה מוקדמים ? ואולי הרבה יותר ? כעיקרון, אני תמיד בעד השכלה כתנאי מוקדם אבל לעולם לא כתנאי יחיד. אני מלמדת במקומות רבים (גם באוניברסיטה, מכללות, קורסי הכשרה והדרכה ). נתקלתי בקבוצות שבאו עם רקע אקדמי וכאלה שלא. צר לי (או שלא..) אבל חד משמעית אני רואה הבדל עצום בין בעלי השכלה אקדמית ואלה שלא רכשו אותה. גם הכשרה באימון בקבוצה של בעלי השכלה אקדמית - בולטת בהשוואה לכאלה שאין סף קבלה מלבד.... הנכונות לשלם. כאמור, דילמות.... שבת טובה ענת

כמו בכל מקצוע חדש

ובעיקר בכאלה שנדמה שהם מריחים "כסף קל" יש בשוק ג'ונגל רציני. אני הייתי חושבת טוב טוב על מדוע מצא האימון חן בעיני, מה בזה מושך אותי ואם אני רואה את עצמי עושה את העבודה הזו גם בעוד חמש או עשר שנים. כדאי לך אולי לבקש ממאמן/ת שאת מכירה לשבת איתך לשיחה ארוכה כך שתוכלי להתרשם מבפנים. גם תחקיר עצמי מקיף בלתי תלוי לא מזיק לאף אחד. כל עניין התואר עבורי למשל נראה לא רלוונטי. מה שיותר מעניין אותי בעניין ההשכלה זה עם מה מוציא אותי המוסד בסוף וכמה הוא דואג לכך שאני אהיה אשת מקצוע עם חשיבה מקורית ועצמאית. בברכה,

אלדר01

New member
לא מדובר במקצוע חדש כלל

הקואוצ'ינג כבר קיים מעל ל 20 שנה. לגבי תנאי קבלה בהחלט צריך להיות מינימום. רצוי תואר שני או לפחות תואר ראשון עם רקע רלוונטי. וטיפ אחרון .רצוי לבקש ולראות את תכנית הלימודים,מה היא מכילה,מי מעביר את הלימודים,מי מפקח עליהם וכן הלאה.

20 שנה זה מקצוע חדש

מעבר לכך שהפריצה הגדולה החלה לפני 10 שנים ורק ב5 השנים האחרונות הכל נכנס להילוך גבוה כל כך. תארים אקדמיים אינם קשורים לטעמי ביכולת להיות מאמן טוב אלא כישורי חיים מסויימים. מאוד כדאי לדעת מה הולכים ללמוד, אצל מי, ומה התועלת שניתן יהיה להפיק מהם באופן מעשי אח"כ - כמה מלווה ביה"ס את המאמן החדש בבניית הפרקטיקה שלו, באיזו רמת נסיון הוא יוצא מביה"ס, תעודות וכד'. בברכה,

אלדר01

New member
אכן המקצוע תפס תאוצה רק לאחרונה

ודי במפתיע כי לרוב הדברים מגיעים אלינו הרבה יותר מהר מהדוד סם. מאחר והמקצוע די פרוץ,אחת הדרכים להתמודד ולהציב רף מסויים, היא מדרגת התואר האקדמי. ברור שמעבר לזה צריך כישורים נוספים.

הצבת רף

מדרגת תואר אקדמי נראית לי לא רלוונטית אבל אני מבינה את הצורך בהצבת רף. מצד שני כמו שאני רואה, בתחום הוראת מאמנים חדשים, הביזנס חוגג על חשבון הרמה. העסק המשתלם ביותר כיום באימון הוא מנטורינג של מאמנים חדשים או מכירת חומרי אימון או הכוונה למאמנים באינטרנט. כולם רוצים להיות מאמנים, אז יש מי שעושה על זה קופה. מבחינתי - השוק קובע. למאמן טוב תהייה עבודה גם אם יעשה רק את המינימום כדי ליידע את העולם על קיומו. בברכה,

ההבנה שלי את המושג "מאמן טוב"...

קשורה בין השאר לאחריות שהוא לוקח לא רק על הפעילות השיווקית-כלכלית שלו אלא על המשך הלמידה, החקר וההתפתחות המקצועית והאישית בתחום. האיכות מדברת בסוף אבל בדרך, נכנסים גורמים מפריעים כמו הכשרה שטחית ולא מבוקרת, מהירות החזר ההשקעה, אגו וכו'. אין ספק שמעניין להיות בשלב שבו עיסוק (חדש. 20 שנה בעולם, פחות מ- 10 כאן - זה חדש מאד) מתחיל להיות חלק מה- main steam . שבת טובה ענת

mikkseria

New member
עסק עצמאי

לטל שלום נשאלה שאלה מה צריך כדי להיות מאמן ,איזה כישורים צריכים לבוא לידי ביטוי ,האם יש הגבלה לגבי מקורו של המאמן. שאלות חשובות,אבל החשובה שבהם לעניות דעתי היא מה אתה מחפש בלהיות מאמן? האפ ישנה הבהירות הפנימית המצביעה על הכוון? הדרך?נחישות ?התאמה האם זה נביעה פנימית.ומה לגבי ערכים? שאלות שמכוונות להתמקדות פנימית.ולבחינת הצורך והערך שמתוכו פועל האדם. לא הבנתי את ההקשר של "ראיתי פרצופים מרירים שסיימו את הקורס ולא מצליחים לפרוץ" מה זה ועל מה זה מצביע? בברכת הגשמה לכל הדבקים בדרך התואמת את דרכם היחודית מיקסריה-אימון אישי

tlingit

New member
ברוך הבא mikkseria ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף לפורום שלנו
הצגת שאלות חשובות מאד - לפעמים אנשים מתלהבים ממקצוע האימון אבל לא עוצרים לבדוק עם עצמם את המיקוד והכיוון המדוייקים אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

mikkseria

New member
ברוך הבא

ראשית,תודה על ברכת הברוך הבא. שמחתי מאד לפגוש את פורום המאמנים.שמאפשר במה ומקום לשאלות תהיות עצות והכוונות לאלו שעוסקים במקצוע או למתענינים לעשות דרך עם עצמם הדיונים מרתקים,העצות ניתנות מכל הלב,יש נוכחות של איכפתיות וערכים,לפחות בחלק גדול ממה שאני פגשתי בדרך. כדי שיהיה סדר,תיקון קטן, מיקסריה זו היא ולא הוא. וכמו כל אורח שמעורר סקרנות לדעת מאיזה כוכב הופיע,עוסקת באימון הוליסטי רוחני כשמונה שנים .תחום שקרוב מאד לליבי משלבת רוח עם חומר ויושרה פנימית היא זו המכוונת אותי בחיי אני מניחה שזו לא בדיוק הבמה לעשות לעצמי יחסי ציבור,די חדשה בנושא פורומים,ולכן מכבדת את המקום שמחה לקבלת הפנים כישורי חיים-אימון הוליסטי "כשאנו מקשיבים לחכמת הלב,אנו נעשים יותר בעלי אופי ומצפון ופחות תוצר של מראה חברתית

למעלה