מתענין חדש

ariel10

New member
מתענין חדש

שלום רב אני רוצה לקנת אקווריום עבור המשרד שלי. ומכיון שאני לא נמצא בו כל יום אלא משתנה ויכול להיות שגם שבוע לא אהיה בו האם ישנה מעערכת אוטומטית להאכלה הדגים כמו שיש מחשב השקיה לגינה? ואם כן כמה היא עולה וכד

man in wall

New member
לי יש מתקן האכלת דגים אוטומטי

עלה לי בסביבות ה-80 ש"ח. החסרון היחיד הוא שהמתקן טוב לאוכל "זורם" והכוונה לאוכל שנראה כמו כדורים קטנים ולא לאוכל שנראה כמו דפים. אני קניתי את המתקן אצל אפללו בראשון.

man in wall

New member
לי יש מתקן האכלת דגים אוטומטי

עלה לי בסביבות ה-80 ש"ח. החסרון היחיד הוא שהמתקן טוב לאוכל "זורם" והכוונה לאוכל שנראה כמו כדורים קטנים ולא לאוכל שנראה כמו דפים. אני קניתי את המתקן אצל אפללו בראשון.

kobi10

New member
לא חובה להאכיל את הדגים יום יום

עדיף חוסר אוכל מעודף אוכל. וכן, ניתן גם שבוע ימים לא להאכיל את הדגים. כשאני בחו'ל , בקשתי היחידה מהמשפחה היא לא הלאכיל את הדגים כי מינונים גדולים גורמים למוות של הדגים. בהצלחה

גלעד cool7

New member
לא לא ולא....

מינון גדול של אוכל ממש לא יגרום למותם, פשוט מערכת העיכול שלהם לא תנצל את כל האוכל שיעבור בקיבה ואת רוב האוכל הם יפלטו כרגיל, אך באחוז פחות מעוכל. אבל אתה בהחלט צודק שיותר מידי יכול להזיק בכך שכמות מצטברת של אוכל במים תירקב ותפלט חומרים למערכת האקולוגית באקוריום, גם בזה ניתן לטפל בקלות על ידי ריענון מים. דגים ניתן גם (אם הם קיבלו ארוחות מזינות) לא להאכיל שבועיים והם לא ימותו, אך זה לא רלוונטי. מתקן האכלה אוטומטי נשמע לי רעיון יפה, בתנאי שהוא יעיל באמת-תבדוק את האפשרות. ואם לא תמצא כזה דבר, זכור שאם אתה רוצה לא להאכילם כל יום אפשרי גג כל יומיים, אך לא יותר הם זקוקים לתזונה כמוני וכמוך.

wiz

New member
מינון גדול לא יגרום למותם ../images/Emo35.gif

אתה טועה ומטעה. עודף מזון עלול להוביל לחסימת מעיים, ולמות הדג. כן, ממש יגרום למותם. אני לא מדבר בכלל על שאריות מזון שנרקבות במים, שזו תופעה משנית למה שיכול להיגרם כתוצאה מהאכלת יתר. לפני שאתה כותב דברים בכזאת חריצות, תבדוק שהם נכונים.

גלעד cool7

New member
את התשובה הזו קיבלתי במספר מקומות

אם אתה טוען שאני טועה ומביא הסבר אני אקבל זאת בשמחה, אך על פי מה שנטען כאשר שאלתי (חנויות אמנם... ג'ונגל של אלי, דג הזהב, דוגלי למינהם וכו') "האוכל פשוט לא יתעכל".

aqualogic

New member
מזון חופשה

חוץ ממאכיל אוטומטי יש בשוק גם מזון שנקרא מזון חופשה. המזון מתפקר לאט לאט ומשחרר מעט אוכל כל יום ומתאים לשימוש עד שבוע. עודף אוכל יוצר רקבונות הפוגעים באיכות המים. חוסר באוכל יוצר חולשה אצל הדגים עד כדי פגיעה במערכת החיסונית ואח"כ יבוא המוות (בדיוק כמו אצלנו ואצל רוב בעלי החיים האחרים) יש בטבע מעט בעלי חיים המסוגלים לשרוד תקופות ארוכות ללא מזון. דגים פשוט לא צועקים כשהם רעבים ולכן יש חובבים שחושבים שאפשר לותר על האכלה למשך כמה ימים, זה מוטעה וגם אכזרי. בהצלחה, ארנון

duel

New member
כמה דברים :

1. אין דבר כזה עודף מזון - הדגים לא אוכלים בתאוותנות, הם אוכלים כי הם רעבים דג שבע לא ימשיך לאכול כי יש לידו אוכל! באמת חבל להטעות. דרך אגב בטבע הדג אוכל רק אחוז אחד מגופו ביום. 2. לא לתת לדגים אוכל מלאכותי כמה ימים זה ממש לא אכזרי - אך האקוריום צריך להיות מאוזן ביולוגית עם אוכלוסיית דגים מתאימה וכמותית מתאימה לאקווריום. אקווריום ביולוגי ומאוזן מספק לדגים מזון טבעי (צמחים, רקבונות של צמחים וכו'). דגים בריאים באקווריום בריא יישרדו טוב מאוד שבוע ללא אוכל - לא יאבדו מהצבע ולא ייחלשו - אך שוב האקווריום צריך להיות מאוזן ובריא. 3. לא מומלץ לתת את המזונות שמתפוררים במים - נגמר לרוב ברקבונות ותמותות. 4. מומלץ להכניס צמחיה לאקווריום ואפילו אם זה רק למשך מספר ימים שתשמש כמזון חלופי.

גלעד cool7

New member
זאת אומרת שלא טעיתי

בכך שאם נותנים יותר מידי אוכל, זה לא יפגע בדגים? או שכן טעיתי?

למעלה