מתעצבנת כשלא מצליחה להתהפך

מתעצבנת כשלא מצליחה להתהפך

בתי בת 4.5 חודשים. התהפכה עד היום מספר פעמים בודדות מהבטן לגב, לדעתי לא בכוונה, וזה היה בשלבים מוקדמים מאוד (בגיל 5 שבועות וכמה שבועות אחר כך). כיום היא נמצאת הרבה על הבטן אבל לא מראה שום סימנים שהיא מנסה להתהפך כלל. לעומת זאת בשכיבה על הגב היא מקשיתה את הגב והראש עד כדי כמעט סיבוב, כך שכל מה שמפריד בינה לבין התהפתכות מגב לבטן הוא העברת היד האחורית. היא מתעצבנת שהיא לא מצליחה להתהפך ונרגעת רק כאשר אני מושכת את היד שלה ועוזרת לה להתהפך. האם לעזור לה או שמא זה מונע את התהליך הטבעי? האם זה נורמלי שהיא תתהפך קודם מגב לבטן, בלי שהיא מתהפכת מבטן לגב כלל?
 
תוספת...

מהי תנוחת הידיים האידיאלית כשהיא על הבטן? מתחת לבית החזה? קצת יותר בצדדים? עם השענות על המרפקים או ללא? ומה לגבי תנוחת כף היד? פתוחה לחלוטין? כי שמתי לב שבתי בעיקר עם ידיים מאוגרפות כשהיא על הבטן. תודה
 
היפוכים ושכיבה על הבטן

מצויין להפוך ולגלגל תינוקות. בעזרתך הבת שלך תבין ותפנים את תנועת ההיפוך. עם זאת מומלץ לגלגל מבטן לגב תוך כפיפה של הגוף ולא תוך הקשתה לאחור . את יכולה להעזר במאמר בנושא לימוד היפוכים באתר שלי כדי לראות אופני גלגול. אין בעיני חשיבות לסדר לימוד ההיפוכים ואת מוזמנת לתרגל טלגלגל לשני הכיוונים. בשכיבה על הבטן הידיים אמורות להיות חופשיות. המרפקים קרובים לגוף על מנת לאפשר תמיכה בהרמת פלג הגוף העליון. כפות הידיים לא חייבות להיות פרושות אך מסוגלות להיפתח על מנת לתפוש חפץ .
 
למעלה