מתפנקים עם גבינה ב-
אנשים

מתפנקים עם גבינה ב-../images/Emo43.gif אנשים

איך אתם אוהבים את הגבינה הלבנה שלכם? בסנדוויץ', בפשטידה, בתוך פלפל טרי או ככה סתם מהקופסה - לכל אחד יש דרך מועדפת לאכול אותה. שתפו אותנו בהעדפה שלכם בפורום אוכל חלבי. חופשה זוגית, פינוק בספא וחבילת מוצרים מפנקת של "מולר" מחכים לזוכים עם הסיפורים הכי שווים: http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3723
אלי דגי'ברי מזמין אתכם להופעה! לקראת צאת אלבומו החדש, "שיר ישראלי", השיבו על חידון בפורום ג'אז ובלוז ואולי תזכו בכרטיס זוגי להופעה ברדינג תל אביב: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=249&MessageId=141429526
המטבח ההונגרי נותן לכם פרסים! השכנים תמיד מגיעים לרחרח מה מתבשל לכם בסירים? הנכד מתענג על הבישולים המוצלחים שלכם? רקחתם מתכון תוצרת הונגריה ורוצים לשתף אחרים בו? העלו בפורום תרבות הונגריה מתכון הונגרי מקורי שלכם, שיפתח לנו את התיאבון. חמישה גולשים ייזכו בפרסים שווים, ביניהם עותק של הספר החדש "גולאש לגולש": http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=584&MessageId=141414248

GossipGirl2

New member
../images/Emo58.gifכמה שאלות בכליי ועל הפרק האחרון:

התחלתי לראות את העונה הראשונה שוב עם חבר שלי. ואני לא זוכרת כמה דברים, שאולי חשובים ואולי לא. 1. בפרק 1X5, ג'ק עוקב אחרי "אבא" שלו ומוצא את המערה(שמאוחר יותר ימצאו את אדם וחווה,אני חושבת שזו אותה המערה) והוא מוצא שם גם בובה. היה לזה הסבר? 2. למה האיש השחור, שלקח את דמותו של כריסטאן שפרד, הוביל אותו בעצם למצוא את המעיין? אני זוכרת שהוא אמר משהו על זה,אבל לא זוכרת מה. בכללי, 5 עונות עד שגילנו על האיש השחור? מה הייתה הבעיה אם כבר מהעונה השלישית היינו מגלים עליו,והוא היה נשאר בדמות של כרסיטאן ולא לוקח את הדמות של לוק? סתם נראה לי לפעמים שכל הסיפור עם האיש השחור מאולץ והתפתח בעונות האחרונות והיוצרים לא ידעו על זה מההתחלה. 3. איפה הגופה של כריסטאן? הארון הרי היה ריק. ושאלה על הפרק, האור הבוהק, מתקשר לכיס האנרגיה שדיברו עליו? על האלקטרו-מגנטיות שיש על האי? על האור שיצא שבן סובב את הגלגל? למה הוא מתקשר חוץ מזה שהוא מה שיצר את המפלצת עשן? תודה

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

1. הבובות היו שרידים מהמטוס, כנראה העבירו שם סטוק של בובות. לא משהו חשוב. 2. אם ראית את הפרק בזמן האחרון, אפשר לראות שהוא כמעט גרם לג'ק למות מנפילה מצוק, אז אולי זה מה שרצה לעשות. הוא טוען שהוא רצה שג'ק "ימצא מים", אבל זה כנראה היה בולשיט. 3. לא ידוע. יכול להיות שנפלה מהארון למקום אחר באי. אנחנו יודעים בוודאות שהגופה כן איפשהו על האי, כי סמוקי התחזה לכריסטיאן, והוא היה צריך את הגופה בשביל זה. האור הבוהק בוודאות מתקשר לכיסי האנרגיה האלקטרומנטיים על האי שדיברו עליהם, ובפרט לאור שיוצא מהגלגל כשבן ולוק סובבו אותו. האלקטרומגנטיות בעצם מתקשרת לכל האלמנטים המד"ביים בסדרה - היא אחראית למסע בזמן, לחוסר היכולת של האי להיראות בפני העולם, לסמוקי, לכוחות הריפוי על האי (כנראה). זהו מקור בלתי נדלה של אנרגיה.

black scar1

New member
וואלה לגבי 2 (אין ספוילר לפרק האחרון)

עכשיו כשחושבים על זה, סמוקי גם התחזה לחבר הדמיוני של הארלי שגם ניסה לשכנע אותו לקפוץ מהצוק - שזה גם הגיוני כי גם הארלי הוא אחד המועמדים. השאלה היא למה הוא לא ניסה את זה על שאר המועמדים? > קייט, סוייר, ג'ין, סאן וסעיד. מה שעוד יותר מוזר הוא - למה הוא התחזה לדמויות בחיים של אנשים אחרים שהם לא מועמדים- אני זוכרת שהוא התחזה לימי האח של אקו (אני לא זוכרת בדיוק מה הוא גרם לו לעשות), ולעכבישים שגרמו למותם של ניקי ופאולו, ונדמה לי שגם היה פרק בעונה הראשונה שהוא התחזה לשאנון שבון ראה אותם וניסה להרוג אותה. מה הייתה המטרה של זה אם הם לא המועמדים? יש 2 תשובות אפשריות- או שהיו יותר מועמדים מהרשימה שאנחנו יודעים עליה, אולי כל הניצולים היו מועמדים- והוא ניסה להרוג כמה שיותר בעזרת ההתחזויות האלה (על המערה שלו היה קיר עם המון שמות, אולי גם כל אלה היו על הקיר והוא מחק אותם אחרי שנהרגו), או שזה סתם פאשלה של התסריטאים. ד"א- מישהו יודע למה קייט כבר לא מועמדת? הרי ג'ייקוב נגע בה. פתאום עלתה לי עוד מחשבה- זוכרים שלוק התייאש מהכפתור והרס את המחשב? למה בעצם זה קרה לו? אולי לסמוקי היה גם קשר לזה (מצד שני- לא בטוחה שזה אינטרס שלו להשמיד את האי- אולי זה משחרר אותו, אבל אולי זה הורג אותו בכלל?)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

צריך לזכור שהייתה רשימה ענקית של 360 מועמדים, שאנחנו לא יודעים את כולה. שאנון ובון, למיטב זכרוני, כן היו פעם מועמדים, אבל אתה לא זוכר נכון - בון הזה ששאנון נהרגה ע"י המפלצת לאחר שלוק מרח לו חומר הזייתי. למה קייט לא מועמדת - זו שאלה טובה שלפי הפודקאסט, התכנית עוד תענה עליה, כי זה משהו שגם את קייט מעניין לדעת. למה לוק התייאש מהכפתור והרס את המחשב - הוא ראה סרטון אוריינטציה של הפנינה שבו נאמר שהכל היה תרגיל פסיכולוגי. בסוף הסתבר שהתרגיל הפסיכולוגי היה על אנשי הפנינה.

black scar1

New member
איפה מזכירים ששאנון ובון היו מועמדים

רק דבר ראשון- אני בחורה... דבר שני- המשפט שלך לא כ"כ ברור לגבי שאנון ובון. היה מקרה בעונה הראשונה בו בון דמיין שהוא רואה את שאנון והורג אותה (אבל זה היה דימיון). זה לא היה סמוקי שהתחזה לשאנון? כי זה דווקא מסתדר- זה גרם לבון להפסיק להדחיק את השינאה שיש לו כלפי שאנון ואולי לרצות להרוג אותה (שזה לטובתו של סמוקי אם היא מועמדת). אבל עכשיו אני חושבת- אולי לסמוקי היה קשר כלשהו למוות של בון ושאנון. אולי לסמוקי יש גם כוחות להשפיע על הבריאות של האנשים באי? אולי הוא ריפא את הרגליים של לוק (מה שהוביל אותו להאמין באי- לגייס את בון לחקור את האי- למצוא את המטוס ולגרום למותו של בון- שזה עוזר לסמוקי במידה ובון מועמד), וחוצמיזה שהאמונה של ג'ון בעקבות ריפוי רגליו עזרה לסמוקי בעוד דרכים בהמשך. שאנון נהרגה כי אנא לוסייה ירתה בה אחרי ששמעה לחישות וחשבה שזה האחרים. יש לסמוקי קשר ללחישות? (הם רוחות של אנשים מתים נכון?), וגם אאל"ט שאנון רצה ליער כי ראתה את וולט שהיה סמוקי בתחפושת (נכון?). ועוד דברים בקשר ליכולות ריפוי/יכולות לגרום מחלות. אם סמוקי גרם לסרטן של בן- זה נתן לו המון דברים. בגלל המניפולציה של בן- גם אנה לוסיה וגם ליבי נהרגו (אולי היו מועמדות?) וגם וולט ומייקל עזבו את האי. ואמרו כל הזמן שוולט מיוחד- אולי גם היה מועמד ולכן עזר לסמוקי שהוא עזב את האי. אמנם לא בטוח שסמוקי יכל לחזות את כל זה- אבל אם הוא גרם לסרטן של בן והוא ידע שבן הוא דיי רע (כי רופא במקדש) אז הוא יכל לצפות שבן יעשה מניפולציות לרפא את עצמו ויהרוג כמה מועמדים בדרך :) ואולי גם הוא זה שגרם לכך שנשים לא יוכלו ללדת על האי וימותו בלידה- שזה שוב משרת את המטרה שלו - שכמה שיותר אנשים יעזבו את האי, או לא יגיעו אליו בכלל. וזה גם הניע את סאן לעזוב- שהיא עוד מתמודדת. הדבר היחיד שלא מסתדר הוא - למה הוא ריפא את רוז? גם אם היא לא מועמדת- איזו סיבה יש לו לעשות את זה? אז אולי סמוקי אחראי על גרימת המחלות, וג'ייקוב אחראי על ריפוי- והוא ריפא את רוז ואת לוק מסיבות שלו וסמוקי רק ניצל את הריפוי של לוק למטרותיו. עוד משהו- נראה לי שסמוקי יכול להרוג רק את מי שלא מועמד (הרי הוא הרג הרבה אנשים בתור העשן השחור)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif סליחה על הש

השמות "קרלייל" ו"ראתרפורד", שמות המשפחה של בון ושאנון, מופיעים ברשימת המועמדים במגדלור/מערה. "עוד משהו- נראה לי שסמוקי יכול להרוג רק את מי שלא מועמד (הרי הוא הרג הרבה אנשים בתור העשן השחור)" - זה בהחלט מה שאנחנו צריכים להסיק בעקבות פרק 14, אני חושב.

JohnLocke

New member
*סליחה על לשון הזכר המוטעה בהודעה הקודמת ../images/Emo13.gif

black scar1

New member
ומה אתה חושב על שאר הדברים שהזכרתי?

יכול להיות שסמוקי הוא זה שגורם למחלות על האי? ואם אתה זוכר- שאנון רצה אחרי וולט (בתחפושת של האיש בשחור) לפני שהיא מתה? ולא התייחסת למה שציינתי עם הסצנה בעונה הראשונה שבון דמיין שהוא הורג את שאנון. אתה יודע אם זה היה סמוקי שהתחזה לשאנון?(או יודע בוודאות שלא?)

black scar1

New member
וד"א- אם אתה זוכר

אתה יכול להזכיר לי איפה רוז וברנארד? שכחתי מה עלה בגורלם ומה עם הכלב וינסנט?

black scar1

New member
המחליף של ג'ייקוב לדעתי-

כתבתי את זה כבר בשירשור הקודם אבל זה לא קופץ - אני רואה הרבה אנשים שכותבים בוודאות שג'ק יחליף את ג'ייקוב. אני ממש לא מסכימה לדעתי הארלי יהיה זה שיחליף את ג'ייקוב כי הארלי הוא הדמות הכי טהורה. הארלי הוא הדמות היחידה שאני יכולה לחשוב עליו שאין אף מעשה רע שהוא עשה אי פעם (אלא אם אתם מחשיבים את זה שהוא שיקר לסויר כדי להפוך אותו להיות נחמד- אני לא מחשיבה את זה). לכל שאר הדמויות היו מעשים/רגשות לא חיוביים ברמות כאלה ואחרות. אצל חלק מעשים ממש רעים, אצל חלק מעשים פחות רעים. אבל אצל הארלי לא היה שום מקרה כזה. קייט- רצחה ג'ק- יש לו עניין נרקסיסטי עם רצון לפתור כל דבר סויר- רצח, רמאויות ועוד הרבה סאן- בגדה בבעלה (וגם לא רלוונטי עכשיו שהיא מתה) ג'ין- התייחס לא יפה לסאן לפני האי סעיד- לא צריך לפרט ואפילו דמויות אחרות שכבר מתו- לכל אחד מהם היו קטעים רעים- אנה לוסיה- רצחה אקו- רצח צ'ארלי- מסומם קלייר- רצתה למסור את התינוק שלה לאימוץ אז נכון שלחלק מהדמויות ה"חטאים" שלהם לא כאלו נוראיים (ג'ק, ג'ין, קלייר). אבל הארלי הוא הטהור מכולם, לא הייתה לא מעולם מחשבה לא טהורה, ובאופן כללי הוא די אלטרויאסט, הוא תמיד חושב על אחרים ומנסה לעזור לכולם (למשל- הוא קנה את רוב הכרטיסים על המטוס בטיסת אג'ירה כדי שכמה שפחות אנשים יפגעו). נראה לי שקוף שהוא הבחירה. * נזכרתי עכשיו- הוא בעצם דרס עם המיניבוס כמה מהאחרים- אבל זה היה מתוך הגנה על אחרים- הוא חשב שהם מאיימים על ג'ין (ועל עוד כמה לא זוכרת מי) אז זה לא נחשב מעשה רע

אלעד ר

New member
אבל גם ג'ייקוב לא טהור, הוא רוצח

וגם לא הייתה לו בעיה לחיות עם הרוצחת של אמא שלו במשך 40 שנה.

black scar1

New member
היי... זה ספוילר דיי רציני

ועוד בכותרת. תזהר עם זה... במידה ולא ימחקו את ההודעה אז
למיטב הבנתי, הוא לא ניסה לרצוח את אחיו, אלא לסלק אותו מהאי (לפי שזרק אותו אמר לו- תלך מהאי), ובמשך הרבה זמן הוא לא ידע שאמו רוצחת, וגם אחרי שידע, זה שהוא נשאר איתה לא הופך אותו לבן אדם רע, להיפך, הוא סלח לה על זה שהרגה את אמו (שזה מראה עוד יותר על טוב הלב שלו), וזה לא שהוא עזר לה להרוג אנשים נוספים או ידע בכלל שהיא הרגה עוד אנשים (למייטב ידיעתנו). וגם הארלי התחבר עם סויר למשל שאפילו אם הוא לא ידע שהוא רצח, הוא ידע שהוא דיי מאנייק והוא גם התנהג אליו דיי מגעיל בעונות הראשונות- זה רק מראה על הסלחנות והנדיבות שלו.

black scar1

New member
שאלות שמציקות לי ולא נראה לי שהם יקבלו מענה

אני משרשת לפה כי אני לא יודעת איפה לכתוב את זה. אין פה ספויילרים- יש כמה דברים שהיה נראה שיתנו להם מענה בזמן שהם קרו, אבל בנתיים נראה לי שהיוצרים שכחו מהם וזה קצת מציק אז בא לי לכתוב אותם פה- 1. הנרי גייל האמיתי- זוכרים שבן התחזה להנרי גייל ואמר שהוא הגיע לאי על כדור פורח והוא לא יודע כלום? ואז אנה לוסיה מצאה את הכדור פורח וחפרה ומצאה תעודה של הנרי גייל שהוא אדם שחור ואת הגופה שלו? אז לא חזרו לזה וגם לא נראה לי שיחזרו. וחבל. מעניין היה לדעת מי זה. (למרות שזו לא כזאת תעלומה, אפשר להסיק שהיה אדם כזה שהגיע ובן הרג אותו או משהו כזה, אבל עדיין) 2. המגד עתידות של קלייר שאמר לה בעונה הראשונה שהיא חייבת לעלות על המטוס (והיה נראה שהוא יודע שהמטוס יתרסק), הוא היה גם קשור לסיפור עם אקו איכשהו - נדמה לי שהוא ראה את רוחו של ימי ואמר את זה לאקו. אז מה הסיפור של האיש הזה שנשכח בינתיים? היה נראה שהוא דמות חשובה, אבל לא מספרים לנו מי הוא, מה הוא יודע ואיך? ואיך הוא הגיע מאפריקה לאוסטרליה (או הפוך). 3. הבחור ההוא שדזמונד החליף בצהר והרג אותו אחר כך (ונדמה לי גם שהוא היה באחד הפלשבקים של סעיד)- איך הוא הגיע לאי- מי אמר לו שהוא צריך ללחוץ על הכפתור? 4. ליבי- אמנם התייחסו אליה בעונה הנוכחית אבל לא פתרו את כל השאלות לגביה. הייתה תקופה שהיוצרים אמרו שלא יחזרו לסיפור שלה, ואז הודיעו שבעונה האחרונה כן יחזרו אליה- אבל איזה פיספוס- אם כבר הייתה את האופציה לדבר עליה למה לא הבהירו את כל הנקודות לגביה? ראינו שהיא במוסד לחולי נפש במציאות האלטרנטיבית- אבל לא ראינו מה בעצם המחלה שלה ולמה היא הגיעה לשם. יותר מזה, למה במציאות הראשונה- כשהארלי שאל אותה על האי אם היא מוכרת לו, היא המציאה לו איזה סיפור, הרי היה ברור לפי הסצנה האחרונה בפרק ההוא שהיא זוכרת אותו מהמוסד- אז למה היא לא אמרה לו? מה? היא התביישה ממנו שהיא הייתה במוסד לחולי נפש? הרי גם הוא היה שם, לפחות היא נראת טוב
. וחוץ מזה, איך היא הגיעה למכור את הספינה לדזמונד? איך היא יצאה מהמוסד? היה נראה שהיה להם סיפור שלם לגביה וכניראה שלא נגלה אף פעם
אגב- השחקנית של ליבי משחקת תפקיד חביב בעונה הנוכחית של האוס.

MoGanC

New member
תתת

1. הנרי גייל לא ממש מסתורי. הדבר היחיד שמסתורי בו זה שעל הכדור פורח שלו כתוב widmore. ואולי זאת הסיבה שהרגו אותו? 2. אני דיי בטוח שאפילו הכותבים לא זוכרים אותו. 3. רדזינסקי היה בצהר יחד עם קלוין. בתור מי שבנה את הצהר, הוא ידע בדיוק מה צריך לעשות. הכותבים אמרו שהם מתכננים להראות איך קלוין הגיע לשם,אבל אני מניח שהם ויתרו על התענוג. אחרי כמה שנים טובות, רדזינסקי התאבד ביריה בתוך הצהר (או האמנם?) 4. אני מניח שממה שכבר יודעים ליבי אפשר להניח הרבה דברים. היה לה בעל שמת, זה גרם לה לעבור התמוטטות עצבים או משהו והיא היתה בבית משוגעים. הבריאה, יצאה, שתתה קפה, נתנה ספינה.

black scar1

New member
?

כל התשובות שלך הגיוניות והכל.. סתם ציינתי את כל המקרים האלה כחוטי עלילה שהיה נראה בזמנו שיתנו עליהם מענה יותר מספק מאשר סתם ספקולציות של הצופים. וחבל לדעתי.. רק ציינתי את זה, זה הכל.

למעלה