מתפקדת חדשה לפורום
הגעתי לכאן מתוך סקרנות ולמרות שעוד לא קראתי את ההודעות של החברים כאן, יש לי הרגשה שיש לי כאן מקום ב
הזה. גם לי יש משפחה מורכבת: אני נשואה 9 וחצי שנים ואמא ל-4 בנות: תאומות בנות 9 ואחיותיהן בנות 7 ושנתיים+ חמישה חודשים. לאיש שלי יש בת מנישואים קודמים בגיל 16. לגרושה שלו יש בן בגיל 7 מנישואיה השניים. אנחנו משפחה מורכבת-מורחבת ומאושרת. הגדולה של האיש שלי מרגישה אחות שלמה ולא חורגת לכל אחת מאחיותיה ועוד יותר לאחיה. היא קוראת אבא לשני האבות שבחייה והיתה תקופה שרצתה לקרוא גם לי אמא אבל מאחר ויש ביננו הפרש גילים קטן הרגשתי שזה לא במקום והבטחתי לה שאני אוהבת אותה לפחות כמו אחות. גם סבים וסבתות יש לה בשפע. היא ילדה מקסימה וחיננית שקשה לא לאהוב אותה ממבט ראשון ועל כן, הייתי אומרת שדי בזכותה ניתן לגשר על כל מכשול בין המשפחות. הבעיה היחידה שלי היא שאני מרגישה שהאיש שלי מנסה להתראות עם בתו הגדולה רק לפי ציפיות אמה ובלי להתייעץ עם הבת. היא כבר נערה ואמא שלה עדיין קובעת את הביקורים. היא מחייבת שהביקורים יהיו של שניהם בלבד בלי אחיות כדי שיהיה לה זמן לבד עם אבא. האם לא כדאי באותה מידה שימצא זמן לכל אחת משאר בנותיו לבד? כשהוא מגיע הביתה מאוחר מהעבודה הוא לא רואה אותן. כשהוא יוצא מוקדם בבוקר לעבודה הוא לא רואה אותן ובימי שישי אחת לשבועיים הוא נוסע לבתו הגדולה עד אחר הצהריים. נשאר לארבע בנות נוספות זמן תחרות על אבא במשך יום וחצי שגם בשעות האלה הוא מבלה בין שינה, טלויזיה ומחשב. הוא לא קובע לעצמו אפילו לא יום אחד בחודש לכל אחת מהן. הארבע המשותפות שלנו עדיין קטנות, לדעתי אם לא יקדיש להן בשנים האלו זמן איכות לכל אחת, לא תהיה לו הזדמנות לפצות את עצמו ואותן בעתיד. חבל לי בשבילו ובשבילן. אני נהנית איתן. אני מנצלת כל הזדמנות לקחת כל אחת בנפרד. כן, גם את התאומות אני מפרידה אחת מהשניה ולוקחת אחת אחת. מה דעתכם? ללחוץ על אבא'לה לפגישות אחד על אחת עם הארבע המשותפות? להניח לו לעשות את ההחלטות שלו? דיברתי איתו על זה כמה פעמים אבל הוא טוען שאין לו זמן בגלל העבודה.
הגעתי לכאן מתוך סקרנות ולמרות שעוד לא קראתי את ההודעות של החברים כאן, יש לי הרגשה שיש לי כאן מקום ב