מתפרצת עם שאלות
לדוקטור השמיני

אום נטע

New member
מתפרצת עם שאלות
לדוקטור השמיני

בדיוק ראיתי את הסרט מ-1996 עם הדוקטור השמיני ועלו מתוכו כמה שאלות. אזהרת ספוילרים למי שלא ראה את הדוקטור השמיני.

קודם כל, פול מקגאן היה הדוקטור הכי יפה. חבל שלא המשיכו איתו עוד קצת.

בסרט הוא טוען שהוא חצי אנושי (מצד אמו). יש איזכור לזה באיזשהו מקום אחר?

בסוף הסרט המאסטר נעלם לגמרי בתוך ה'עין ההרמונית' ולכאורה מת סופית. אבל בסוף העונה השלישית של המחודשת, הוא מופיע כמוסווה לבן אנוש. נראה שיוצרי הסדרה החדשה פשוט התעלמו מהסרט בקטע הזה.

הדוקטור עוד טוען בסרט שיכולים להיות לו בסך הכל 12 התחדשויות ו-13 חיים. יש התייחסות לזה באיזשהו מקום אחר? האם ההתחדשות של העשירי לעצמו בסוף העונה הרביעית נחשבת בספירה הזאת?

תודה

timetraveler900

New member
לגבי המאסטר

בסוף העונה השלישית המאסטר אומר שאדוני הזמן העניקו לו עוד התחדשויות כי הם חשבו שהוא יהיה הלוחם האולטימטיבי. (מה שבסוף התפוצץ להם בפרצוף
תרתי משמע). אני חושבת שאם הסדרה החדשה מתייחסת לסרט אז אדוני הזמן כנראה "הצילו" את המאסטר מאותו מוות.
אבל מצד שני, הדאלקים הושמדו 800 פעמים במהלך הסדרה - השמדה מאסיבית, השורדים היחידים מהדאלקים הושמדו ובעוד מלא דרכים ותמיד תמיד הם מוצאים דרך לחזור. גם אם אין בזה כל כך היגיון וגם אם יש הכותבים לא טורחים לספק הסבר אמין. יכול להיות שהם עשו את ה"טריק" הזה גם עם המאסטר..

בסדרה "הרפתקאותיה של שרה ג'יין סמית'" הדוקטור התארח בפעם השנייה ואמר שיש לו 507 התחדשויות. בעיקרון האליטה של אדוני הזמן הגבילה את מספר ההתחדשויות ל - 12 כדי לא ליצור מצב של פיצוץ אוכלוסין וניצול לרעה של היכולת הזו. אבל פיסית אדון זמן יכול כנראה להתחדש מספר בלתי מוגבל של התחדשויות כי נראה לי שהדוקטור סתם אמר 507 כדי לספק תשובה. אחרי שאדוני הזמן מתו כולם ההגבלה כראה הוסרה כי אין מי שיפקח ורק משהו קטלני שישפיע על הדוקטור לפני שהוא יספיק להתחדש באמת יהרוג אותו.
ולא נראה לי שההתחדשות בסוף העונה הרביעית נחשבת כי היא לא הייתה מלאה.

אם אני זוכרת נכון,

איפשהו בסידרה הקלאסית נאמר מתישהו שהוא חצי אנושי אבל מהר מאוד התעלמו מזה וכרגע לא מתייחסים לזה כמשהו נכון.

אום נטע

New member
תודה! אגב, חיפשתי עוד קצת על השמיני ומצאתי

קליפ מעניין - האודישן של פול מקגאן ובו ניתן ללמוד על כיוון העלילה שיוצרי הסדרה חשבו לקחת באותו זמן (1996) ועל אפשרות מעניינת ליחסים בין הדוקטור למאסטר.

בסדרה החדשה נטשו את הכיוון הזה מכל וכל. במקום זה יצרו טלנובלה משפחתית מסוג אחר.

Lior Knight

New member
לגבי

ההתייחסות להיותו חצי אנושי - זה הופיע רק בסרט ומאז לא הוזכר. בסדרה הקלאסית הדוקטור תמיד היה 100% טיים לורד.

ailag

New member
-=-=-

לא ראיתי את הסרט וקראתי את מה שכתבת בדילוגים :) אבל -

חצי בן אנוש - ממה שאני יודעת זה קטע שאנשים מעדיפים להוציא בכוח מהקאנון.

התחדשויות - בסדרה הקלאסית ובתוכנית של שרה ג'יין נאמר שיש 507 פעמים להתחדש (אם כי 5+0+7=12) - אאל"ט. ממה שהבנתי הגבול של 12 זה גבול שאדוני הזמן שמו לעצמם כדי לא להגזים. אבל אין אדוני זמן.
חפשי למשל את הקטע של טום בייקר ורומאנה כשהיא מחליפה גוף כמו שמחליפים בגדים...

למעלה